Thursday 16 September 2010

I never thought I´d need you there when I cried

 
Blouse: H&M, Skirt: Second-hand, Shoes: F&F 

There are many things about which I could write. There are many things which I could show you. There are many problems which I could solve. 
I could talk about how much I am looking forward to the new collection from Lanvin for H&M. I could here also add here videos from H&M. I could. 
But I think the videos you´ve seen almost on every blog and how I am looking forward, you certainly know, because everybody is looking forward. 
So I prefer to deal with something that might interest you. 

 This topic is probably controversial and many times taboo. People close their eyes and pretending that this is supposed to be.  
It´s Female Genital Mutilation , which is practiced  in Somalia, Sudan, Djibouti and the regions of Egypt, Ethiopia, Kenya, Mali, Mauritania, Nigeria and Senegal. 
FGM  is performed without anesthetic or disinfection. FGM is any procedure involving the partial or total removal of the external female genitalia or other injury to the female genital organs whether for cultural, religious or other non-therapeutic reasons. The wound is very difficult to heal and often get it in different infections, which result in many girls would die. "The intervention" causes various infections, infertility, painful intercourse, bleeding, pain and even AIDS.  
In most countries FGM is fortunately forbidden. It is really sad how many women and girls die each year due to tradition and the worst is that it is against the very hard fighting
 





Je tu veľa vecí, o ktorých by som mohla písať. Je tu veľa vecí, ktoré by som vám mohla ukázať. Je tu veľa problémov, ktoré by som mohla riešiť.
Mohla by som vám tu rozprávať o tom, ako veľmi sa teším na novú kolekciu od Lanvin pre H&M. Mohla by som vám tu pridať aj videá, ktoré boli spravené "tajne" a nik nevedel, kto na nich je. Mohla.
 Ale myslím, že tie videá ste už videli skoro na každom blogu, ktorý ste navštívili a to, ako sa teším, je vám určite jasné, pretože sa tešia všetci.
Tak sa budem zaoberať radšej niečím, čo by vás mohlo zaujímať.

Táto téma je asi trochu kontroverzná a mnoho krát tabu. Ľudia pred ňou zatvárajú oči a tvária sa, že to tak má byť. Ide o ženskú obriezku, ktorá je vykonávaná zväčša kvôli tradíciám v Somálsku, Sudáne, Džibutsku a v regiónoch Egyptu, Etiópie, Keni, Mali, Mauretánie, Nigérie a Senegalu.
 Dievčatá ju podstupujú v mene cudnosti, preto, aby boli potlačené ich sexuálne túžby a aby vstupovali o to čistejšie do manželstva a materstva - jediných úloh, ktoré im prisudzuje ich kultúra.
Obriezka sa vykonáva bez anestetika či dezinfekcie .Dievčaťu sa jedným ťahom vyreže klitoris, poprípade i veľké a malé pysky ohanbia. Rana sa veľmi ťažko hojí a často sa do nej dostanú rôzne infekcie, v dôsledku ktorých mnoho dievčat zomrie. "Zákrok" spôsobuje rôzne infekcie, neplodnosť, bolestivú súlož, krvácanie, bolesti a dokonca aj AIDS.
Vo väčšine krajín je našťastie obriezka zakázaná. No aj napriek tomu dávajú rodičia svoje dcéry tajne obrezať a pokiaľ sú prisťahovalcami v cudzej krajine, posielajú ju späť do vlasti, aby tento zákrok mohla podstúpiť.
Je naozaj smutné, koľko žien a dievčat v dôsledku tradícii ročne umrie a najhoršie je, že sa proti tomu veľmi ťažko bojuje.

Odporúčam film Púštny kvet.  

Love,peace and fashion Ivanka

18 comments:

  1. pustny kvet som citala ale nevidela ... no myslim ze film je podobny ako kniha.. a uplne zle mi prislo ked som citala ako to opisuje .. nechapem ako to v dnesnej dobe este niekto moze praktizovat a este v takych hroznych podmienkach..

    ReplyDelete
  2. Film som nevidela, ale chcem si prečítať knižku. Je to naozaj hrozné čo sa v tomto vyspelom svete robí ešte v zaostalých krajinách...

    ReplyDelete
  3. Tá blúzka!:)
    Na Púštny kvet sa ešte len chystám, keďže teraz mám rozčítané asi tri knihy:D

    ReplyDelete
  4. FGM is horrible and sad.

    ***** Marie *****
    allthingsmarie.com

    ReplyDelete
  5. Krasny film, ja som ho videla bol naozaj krasny ale smutny :(

    ReplyDelete
  6. love the blouse and the pencil skirt. you look so chic.
    love love love
    XX

    ReplyDelete
  7. Takže Púštny kvet ?hmm určite si prečítam...a blúzka krásna aj botičky:)

    ReplyDelete
  8. Nice blog!

    http://styleeeblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. kde sa dajú kupit veci F and F okrem tesca?

    sisa

    ReplyDelete
  10. Myslím, že nikde....Len v Tescu......:)

    ReplyDelete
  11. tie topanocky su fantasticke a na Pustny kvet sa strojim ;)

    ReplyDelete
  12. Hells tliskam tvojmu BLOGU ale mám pár otázočiek kt. som Ti zaslala na mail tu uvedená budem vďačná za odpovede:)

    ReplyDelete
  13. I really like your shoes;)
    and I enjoy reading your posts!
    check out my blog ;)

    ReplyDelete
  14. i really really really like your shoes

    peace

    this-is-hooked.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. it remindes me ofice girls who drink their lunch coffee in little cafes near work. cute :)

    ReplyDelete