Wednesday 26 March 2014

S dievčiskom sa nehráme.




Vždy, keď si dám na hlavu túto čelenku s najväčšou mašľou, akou som doposiaľ naživo videla (a podľa reakcií okolia v tom nie som sama), spomeniem si na knižku od Nataše Tánskej. Volá sa "S dievčiskom sa nehráme" a je to tá najzlatšia detská knižka, ktorú som mala možnosť ako "malá" prečítať. (Teraz už som veľká, keby ste chceli vedieť. Menšie detičky ma volajú teta a poštový kuriér mi hovorí pani. A v piatok mám 19. Pozývam! :)) Je veľká asi ako moja dlaň (ktorá je pomerne veľká), hrubá (resp. tenká) ako naša terajšia kniha zo slovenskej matematiky o rezoch (kockou, nie punčových, bohužiaľ), plná obrázkov (okrúhle tváričky s ružovými lícami), krásne farebná a tak milo, nevtieravo veselá. Aj dnes, keď si ju otvorím a zalistujem v nej, dokáže mi vyčariť úsmev na tvári. 
Ani neviem, v čom konkrétne spočíva táto asociácia. Asi preto, že keď mám mašľu na hlave, cítim sa, ako v časoch minulých, kedy som nosila fontánku na hlave a dalmatínkovú zásterku, teda ako dievčisko. A zväčša sa so mnou nikto nechce "hrať". (Iba najsuperduper fotograf Martin, ktorý už ten potrebný nadhľad na túto mašľu má a môj priateľ Petrík, ktorému ten nadhľad nanútim. :)) Sem-tam si aj vypočujem: "Daj si tú mašľu dole, lebo s tebou nikam nepôjdem!", no napokon si na ňu každý zvykne. I keď na ňu ľudia chvíľku civia, nakoniec to predýchajú. Horšie by predsa len bolo, ak by som bola v "cisárových nových šatách", nie? 
(:

A silonky sú kapitola sama o sebe. "Meet me in Paris" a Eiffelovka na lýtkách sú pre milovníka Paríža, ako som ja, hotový sen. Inak, ak by sa v Paríži odohrala nejaká dôležitá chvíľa môjho života, čokoľvek, čo by som si chcela zachovať nielen v srdci, ale aj ako spomienku vo forme tetovania, zvolila by som vežu na tom mieste, kde je na silonkach. Veľmi to lahodí môjmu oku. 

Máte doma nejaký výrazný doplnok, ktorý ľudia vo vašom okolí trošku dlhšie "trávia"? 














Love, peace and fashion Ivanka


Topánky: First Lady, Silonky: Calzedonia, Sukňa: Second-hand (H&M), Blúzka: F&F, Sako: Orsay, Kabelka: Tchibo, Čelenka: Gate, Náhrdelník: vintage z USA, Opasok: Primark, Prsteň: H&M, Okuliare: Orsay


13 comments:

  1. chcem tvoje nohy :)
    moja mamka sa nevie stotožniť s mojimi obrími náušnicami so skarabeusom, ktoré hýria farbami ako zlatá, modrá, ružová, zelená... :D

    ReplyDelete
  2. Ja sama sa príliš nestotožňujem s tým,keď ma niekto dredy pod zadok :D proste sa mi to nepáči.. nedávno som videla rodinku s malým dieťaťom,mal asi 1,5 :) ona aj on dredy pod zadok. Ten chlapec neustále plakal,tak som si pomyslela,že keby mám ja takých rodičov,tak asi tiež plačem :D a absolútne príšerné mi príde,keď je v meste niekto v teplákoch..

    ReplyDelete
  3. Krásný outfit, miluji kombinaci těchto barev :)
    Mám obří klobouk, ale všimla jsem si nesouhlasu spíše s vrstevníky, než s širokým okolím. Naopak jsem občas sklidila i nějakou tu poklonu od náhodného kolemjdoucího. Jinak už si mé okolí zvyklo na to, že nosím ráda výrazné doplňky a celkově mám svůj styl. :)

    ReplyDelete
  4. tak tu si úplne super !! a tie silonky sú perfektné fotky sú veľmi veselé a srší z nich radosť už tými farbami :)

    ReplyDelete
  5. krásne, jarné, veselé a hravé. kabátik mám tiež a asi si k nemu kúpim niečo oranžové alebo cyklámenové. tento rok u mňa vládnu presne tieto farby a kombinácie :)

    ReplyDelete
  6. U nás v meste to prevláda tak,že ako náhle si iný,tak už sa im to nepáči. Či už si niekto dá opätky alebo je chlapec pekne oblečený.. ako ťa ľudia vnímajú keď povedzme fotíte v meste?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Povedala by som, že si už zvykli :) sú experti, ktorí sa chcú za každú cenu objaviť na fotke, tak sa poza mňa prejdú aj 3-4× :D, ale inak si moc nevšímajú :) niekto sa usmeje, niekto si obzrie, iný len tak preletí :)

      Delete
  7. Strašne milý outfit a tie pančušky, wow, tiež milujem Francúzsko a o Paríži ani nehovorím :-) Zatiaľ mám len zopár topov s motívom niečoho z Paríža, prípadne bižutériu, ale teda toto musím mať tiež :-)) Síce nemám také pekné nohy, tak neviem ako to ukáže na mne :-)))

    ReplyDelete
  8. Nádherné, krásná kombinace barev, Češky by se od Vás měly inspirovat.

    ReplyDelete
  9. Mňa by zaujímalo s akou reakciou ľudí sa stretávaš, ako to ty sama vidíš u ľudí a ako to vnímaš. Taký tvoj pohľad :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keď poobede prídem domov, tak ti cez počítač odpíšem. ;) :*

      Delete
    2. Teraz komentujem z mobilu (aby som to uviedla na pravú mieru :))

      Delete