Monday 27 January 2014

niekde medzi snehom a mrznúcimi nosmi.


Viete, čo to znamená, keď mám na hlave čiapku, však? Už som tu neraz o mojej averzii k zimným čiapkám, ako takým, písala a tí, čo tu nie ste prvý krát, viete, že ich nenosím veľmi často. Vždy mám problém nájsť takú, v ktorej nevyzerám ako holohlavá alebo takú, v ktorej moja hlava nevyzerá ako melón. Častokrát pri skúšaní rôznych druhov môžem dokonca konkurovať i im a to už je čo povedať! Mám rada klobúky, rôzne netradičné čiapky a čelenky, no s klasickými čiapkami sa veľmi nekamarátim. Ale nie o tom som chcela...
Pokiaľ neviete, čo tá čiapka znamená, tak vám to priblížim. Vonku je naozaj ZIMA! Zima s veľkým Z na začiatku, s veľkým A na konci a s mínus 15 niekde v strede. Zima, kedy mrznú uši, krehnú ruky, lámu sa fúzy (a práve v tomto prípade píšem určite z vlastnej skúsenosti), modrajú pery, červenie nos, zamŕza soplík, neštartuje auto (z času na čas).
Tak preto tá čiapka. Aby som eliminovala možné riziká, chápete. Zamrznuté "šušne" nie sú úplne "Lady" a tobôž nie "Sweet". 
Ale inak je tu tiež zima, kedy je konečne (alebo zase raz) sneh, kedy umelo zasnežujú svahy, kedy sa (možno) bude dať sánkovať, kedy chutí horúca čokoláda lepšie, lebo pri pohľade von oknom nemáte také výčitky svedomia, že "hrešíte", kedy sa môžeme guľovať, kedy môžeme robiť do snehov anjelikov a kedy môžem nosiť tento super-duper kabát.
Je žltý. (Viac žltej do šatníka, poprosím!) Je teplý. (Neverila som tomu, pokiaľ som ho nedržala v rukách.) Je s kožušinkou. (Žiaden odporný chochoľ, ale príjemne mäkučký materiál.) Je dievčenský. (Nepotrebuje ďalší komentár.) Je mojou novou láskou a je odtiaľto. Majú tam kopec krásnych vecí, tak sa tam zastavte, keď sa budete nudiť. :) Ale upozorňuje, že je to trochu návykové. Ceny tam síce nie sú taký "masaker", ako na stránke, ktorú som pridávala v minulom príspevku, no nemusíte sa (aspoň dúfam) v tomto prípade báť o to, či sú veci kvalitné, alebo nie. So stránkou Persunmall.com spolupracujem už od leta a ešte sa mi nestalo, že by mi prišiel "šmejd". Ak má niekto inú skúsenosť, tak ma to mrzí. Možno treba mať aj istú dávku šťastia...
A šťastie som mala aj pri kúpe tej sukne. Stála 11€, je úplne nová, so štítkom originality, od DVF. No môže byť svet krajší?

Inak má čaká celkom "zaujímavý" týždeň. Písomné maturity z nemeckých predmetov predo dvermi, tak je najvyšší čas koncentrovať sa na učenie.
Sladký život študenta, darmo. Viem, že o rok sa budem chcieť vrátiť na strednú, no momentálne by som si radšej vytrhala všetky vlasy, než písala 10 stranové slohy v nemčine o tom, "co tím chtěl básnik říci"..
Ale prežili to všetci pred nami, tak to prežijeme aj my, nie?
Dúfam.
Verím.
Pomodlím sa.

Nejak bolo, nejak bude...









Love, peace and fashion Ivanka


Topánky: maminkine, Pančuchy: Tezenis, Sukňa: Diane von Furstenberg (Second-hand), Rolák: ťažkopovedať, Kabelka: Lara.sk, Kabát: Persunmall.com, Čiapka: Orsay, Rukavice: Poľsko

21 comments:

  1. ty si tak krásna !! a tvoje outfity zbožňujem ! :)
    COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
  2. v takej zime suknu??? :-O

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak si daj aj ty! :D

      Delete
    2. Jistě. V mrazech kolikrát lepší sukně (zvlášť jestli je vlněná, od DVF by mohla) a teplé punčocháče než kalhoty z bůhvíjakého materiálu, který hned profoukne.

      Delete
    3. Já hlavně v zimě nosím sukně. Co je na tom zvláštního?

      Delete
  3. žlty kabatik topka! :)) aj červeny ruž ti velmi sekne :)

    ReplyDelete
  4. naaaadhera...kraaasne fotky...take ine ;)

    ReplyDelete
  5. jééééj to je peknééé :) zaujímavá kombinácia farieb :) CAMOMILLE

    ReplyDelete
  6. Najkrajší oblečok na svete! Komplett himmlisch ♥

    ReplyDelete
  7. Veľmi pekný kabátik! :)

    Vladies

    ReplyDelete
  8. Vies preco su tie cinske obchody take lacne? Pretoze tie saty siju neuveritelne chudobne deti ktore namiesto skoly sedia za sijacim strojom 18 hodin denne za 6 centov v neludskych podmienkach. Odporucam film http://en.wikipedia.org/wiki/China_Blue a hned ta to nakupovanie prejde.

    Radsej by som na takejto stranke videla nieco pozitivne, trendom na zapade je "Ecco Fashion" & "Sustainable Fashion", znacky ktore nesu punc kvality a zaroven dbaju o pracovne podmienky vo svojich tovarnach a o svoj dopad na zivotne prostredie ako take:
    http://www.ecofashionworld.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. za nakupovanie v sekacoch mas ale plus ;)

      Delete
    2. Mrzí ma, že to pokladáš za "negatívny" obsah blogu. Chápem, na čo narážaš a súhlasím s tebou. Viem, že sa takéto veci dejú a mrzí ma to. Každopádne, som študent-žiak, bývam s rodičmi a nie som finančne nezávislá. Takmer všetko, čo mám, mi kúpili rodičia, alebo som dostala za blogovú činnosť. Nemyslím si, že je zlé, ak som takúto možnosť spolupráce využila a informujem o danom obchode aj iné dievčatá, vzhľadom na to, že väčšiu časť publika tvoria dievčatá/mladé dámy, ktoré ešte, takisto ako ja, nie sú finančne nezávislé a ak si chcú niečo kúpiť, musia porozmýšľať nad tým, či im to rodičia povolia. E.móda je super, netvrdím, že nie, no mnohokrát bola tá, na ktorú som narazila, naozaj drahá.
      Okrem toho, nemyslím si, že továrne, kde sa vyrábajú veci pre Adidas, H&M alebo akýkoľvek iný masový obchod, sú na tom o moc lepšie ako tieto, ktoré predávajú tie veci za pár korún. Takže by sme teoreticky mali chodiť holí...

      A sekáče sú super. Ale si vezmi, že koľko ľudí to odsudzuje, pritom veci, ktoré si kúpia v "normálnom" obchode (akoby "sekáče" neboli normálne...), sú častokrát v oveľa horšom stave aj napriek tomu, že sú "nové".
      :)

      Delete
  9. Keď mám rovnakú sukňu ako ty, akurát v čiernej farbe, čo by som si k nej mohla obliecť? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čo len chceš .) čierna farba (takmer) nikdy nič nepokazí a k takej sukni si môžeš obliecť čokoľvek. Blúzky, svetre, roláky, body, kabátik, kratšiu bundičku (len nie "pérovku" ;)), silonky, pančušky, čižmy, opätky. Všetko! :)

      Delete
  10. Ten kabatik je najkrajsi aky som za celu zimu videla :) A ze som ich veru videla vela ;)
    Tvoj blog je naozajstna inspiracia!

    ReplyDelete
  11. Šišaté hlavy :)))) TOP :) vieš poradiť nejaký sekáč dobrý v PP?

    ReplyDelete
  12. Nádherné fotky :)), vypadáš na nich moc hezky :)) a zbožňuji ten kabátek, krásná barva i střih :)) taky mám problém s čepicemi, žádné mi nesluší :D

    ReplyDelete
  13. kabátek se mi nelíbí - nemám ráda žlutou :D ale zbytek outfitu se mi naopak velmi zamlouvá :) krásná sukně!

    ReplyDelete