Monday 17 May 2010

Friendship



A few minutes ago I just watched the beautiful movie "The Sisterhood of the Traveling Pants 2". I like, how it characterizes friendship and love, all combines together and shows us, how to don’t lose friends and at the same time be with somebody, who you love.   
 It forced me to think about things, which annoy me. This problem is downtrodden in my 15-year-old soul and is somewhere on the border, where I can’t see. Therefore I can’t, I don’t prove to resolve it. It’s about friendship and love. Two things seem to be not so different. And the right is they are not different. 

I noticed that I go away from my best friend, and dangerously fast. It’s from that time, when we began to look at another direction. We started to look for kindred spirit. First love. Nevertheless we don´t realize that the one we are looking for, is not a boy, but just us. Best friend who understand you, understand and know what is happening in your head. The boy can not deal with it, if you have a big butt, or you fatten out the abdomen. Also he can’t understand that when you have your days, you are irritated, and his every other word gets to your nerves. He doesn’t advise you, which dress fit you better and you will not be able to cry for him on his shoulder when he leaves and he doesn’t confirm that he is the moron, what you tell your best friend about it with joy. :-)  
Therefore, tomorrow I have to take the necessary steps. (I have to tell her how much I like her that I never want to lose her, and I thank her for everything she did for me.) 
And yeah, you need also love...:-) 

Práve som dopozerala krásny film "Sesterstvo putovných džínsov 2". Páči sa mi, ako vykresľuje priateľstvá a lásku, všetko to tak nádherné spája a ukazuje nám, ako nestratiť priateľov a zároveň byť s niekým, koho milujete.
 Prinútil ma zamyslieť sa nad tým, čo ma už dlhšie trápi. Ten problém je stále utláčaný v mojej 15-ročnej duši a je niekde na okraji, kde každý deň nedovidím. Preto ho nemôžem, alebo skôr nedokážem riešiť. Ide tu o priateľstvo a lásku. Dve veci, ktoré sa nezdajú až tak rozdielne. A pravdou je, že rozdielné ani nie sú.

 Všimla som si, že sa od svojej najlepšej kamarátky vzdiaľujem, a to nebezpečne rýchlo. Je to od toho času, čo sme sa každá začali pozerať iným smerom. Začali sme hľadať spriaznenú dušu, niekoho, o koho sa môžme oprieť. Prvú lásku. Pri tom všetkom si neuvedomujeme, že ten, koho hľadáme, o koho sa môžeme oprieť, nie je chlapec, ale práve my. Dve priateľky, ktoré si rozumejú, chápu sa a vedia, čo sa tej druhej deje v hlave. S chlapcom nemôžete riešiť to, či máte veľký zadok, alebo že ste pribrali na bruchu. Tiež nepochopí, že keď máte svoje dni, tak ste podráždená a každé jeho ďalšie slovo vám lezie na nervy. Neporadí vám, ktoré šaty vám sadnú lepšie a nebudete sa mu môcť vyplakať na pleci, keď vás opustí a tiež vám nepotvrdí, že je pako, čo vám vaša najlepšia priateľka povie o ňom s radosťou. :-)
Preto musím zajtra podniknúť potrebné kroky. (Povedať jej ,ako veľmi ju mám rada, že ju nechcem nikdy stratiť a ďakujem jej za všetko, čo pre mňa urobila, pretože ani sa nenazdám a tieto slová jej povedať nestihnem. )  
A samozrejme, potrebujete aj lásku....:-)))

Love,peace and fashion Ikin´

9 comments:

  1. I love the books and the movies too.:D

    Friendship is always a great gift.:D

    Happy Monday!:D

    http://allthingsmarie.blogspot.com/
    BEAUTY. FASHION. DESIGN.
    ...and everything girly under the sun!

    ReplyDelete
  2. zachráň kým sa to dá..ja som bohužiaľ stratila osobu,ktorej som nadovšetko dôverovala a s ktorou som si prežila krásnych 14rokov...teraz sme síce kamarátky ale práve vďaka JEMU to už nikdy nebude také ako predtým

    ReplyDelete
  3. No Ivka, veľmi veľmi sa mi páči že som si prečítal príspevok, kde si nazrela sama do seba, tak, ako sa to snažím robiť ja. Nespravila si to, čo možno ľudia očakávajú (uviedla príspevok o najnovšej móde) ale odhalila si čo ťa trápi, a čo je v blízkej dobe tvojou prioritou :)) Naozaj ďakujem, bola to pre mňa radosť čítať ;)

    ReplyDelete
  4. Videla som ten film, v dnesnej dobe su ozajstne priatelstva naozaj vzacne je potreba sa o ne starat.

    ReplyDelete
  5. I love that movie! Great post!
    -Silvia

    ReplyDelete
  6. Hey dear! I like your blog a lot! It's really nice :) I saw in your previous post you went to Poland. Like the sandals you got here.
    Much love!

    <3
    www.kasiabelhadri.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. neviem presne ktore roky, ale naposledy som tam bola v 2008 a ty?

    ReplyDelete
  8. A kde si ich kupila cez internet alebo s normalneho schopu?

    ReplyDelete
  9. ah, i have seen the first movie but not the scond ; / but i have read the books :)

    ReplyDelete