Sunday 15 August 2010

crowd and psychosis

 

  
Dress: H&M,Shoes: From Poland, Necklace: Germany, Bracelets: Pimkie,C&A 

Úplne obyčajný deň. Prídete z práce, zo školy a chcete si dopriať chvíľku oddychu. Jediné, čo vám k tomu oddychu dopomôže, je váš obľúbený časopis. A tak si ho vezmete do ruky, dáte si k nemu šálku kávy, či čaju a začnete listovať. Rubriky, ktoré vás v tej chvíli nezaujímajú, preskočíte, pretože sa chcete čo najrýchlejšie dostať k rubrike, na ktorú ste čakali už mesiac- móda. Horúce módne trendy "na jeseň". A ako módny "fajnšmeker" nevynecháte nič. Časopis doslova "preskenujete" do svojej hlavy a po jeho odložení sa cítite skvele. Plná energie a pripravená na novú sezónu. Nasledujúci deň sa vyberiete do obchodov doplniť svoj šatník o najhorúcejšie modely. Domov sa vrátite s taškou plnou nových vecí a dobrým pocitom. Kto by to nemiloval?
Ale zamysleli ste sa niekedy, koľko žien to tak robí? Koľko ľudí má vo svojom šatníku to isté?
Z našich ulíc sa pomaly vytráca originálnosť. (Aj keď niekedy pochybujem o tom, že tu niekedy vôbec bola :)
Je fajn, ak sa človek inšpiruje časopismi, či niečím iným, aj ja to robím, ale niektoré veci sa mi zdajú byť naozaj prehnané. Pamätáte sa na modré šaty s bielymi mačkami od ZARY? Nosili ich skoro všetky blogerky.
A čo tak červené korzetové šaty GARDEN COLLECTION od H&M? Tiež som sa nevedela dopočítať, koľko ich bolo. Mohla by som tu donekonečna menovať veci ako silonky z TOPSHOP-u, či dreváky MIU MIU, ale myslím, že by to bolo nanič.
Snažím sa tým všetkým povedať, že nie je dobré, ak strácame sami seba a snažíme sa zapadnúť do davu. Každý je predsa iný, každý je jedinečná osobnosť, ktorá má rada niečo iné. Ľudia zabúdajú byť tým, kým sú a nechajú sa manipulovať ostatnými.
Vidím to aj pri blogovaní. Mnoho ľudí začne po čase kopírovať iných blogerov a vytráca sa z nich ich svojskosť. Škoda....

Nesnažte sa byť niekým iným....Buďte sami sebou....

Love,peace and fashion Ivanka

12 comments:

  1. plne s tebou súhlasím

    www.styleinsmalltown.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. super satyy a ta fontana vypada super!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Naprosto přesně jsi to vystihla :)

    ReplyDelete
  4. Takisto suhlasim. Vsetci sa chcu podobat na fashiontoast, na leopardovu...
    Dokonca ani moja oblubena Teruna uz nie je to co byvala. nedavno to dokonca na blogu priznala a este ju to tesilo. Terunu si pamatam ako blogerku, ktora si modely svojsky zdobila, nosila rozne zaujimave doplnky... Teraz len nosi, co jej v HM daju aby im spravila reklamu a jej styl sa straca :/ je to skoda. A je to iba hlupa komercia...

    ReplyDelete
  5. Skvelo napísané, naozaj si vystihla podstatu :)

    ReplyDelete
  6. Máš pravdu:)...Většina blogerek si myslí buhví jak nejsou originální ale v podstatě se všechny oblékají stejně...nepopírám že se neoblékají lépe než mnoho lidí zb ulice..ale pořád je to jen o tom jednom...:/

    ReplyDelete
  7. Souhlasim s článkem.
    A parádní šatičky a botičky :)

    ReplyDelete
  8. Perfektny clanok. Neviem preco mam pocit, ze som sem pisala komentar a nevidim ho tu.
    Je to presne tak ako pises. Niektora znamejsia blogerka nieco na seba oblecie a vsetky sa idu o to potrhat. Ja teraz tak zaznamenavam leopadie topanky z HM ktore mala aj Sandra. Je to pre tie obchody dobra reklama.
    Na druhu stranu nesuhlasim uplne s tymi vypredajmi a rovnakymi vecami. Zalezi od toho, co je to za vec. Ak ide o nieco velmi vyrazne, tazko clovek prehliadne, ak ma niekto to iste. Ale su tu aj veci jednoduchsieho vzhladu, ktore byvaju nadcasove a vyborne kombinovatelne. Vhodne k roznym stylom. A tam skor zalezi, ako sa s tym slecny popasuju a skombinuju, pretoze variacii moze byt milion a vzdy to v konecnom dosledku bude vyzerat uplne inak.
    Mam svoj styl a modu velmi nevnimam. Berem len to, co moj styl doplna, pretoze ako povedal YSL, moda sa stale meni ale styl je vecny ;)

    ReplyDelete