Tuesday 31 August 2010

We Are the World



Anywhere you can see signs to report that we should eat organic food, try to live healthier and think environmentally . But the fact is that the half of population ignores the signs and the other half is divided into two groups. Those who have chosen EKO and  BIO, as a form of life, and those who do not know what that means.

 So what do mean organic food and organic lifestyle? 

Foods that are labeled as BIO , are foods that consumers ensure that they haven´t got pesticides and other harmful components.

Farms don´t manure crops with chemicals, but with the way that is most natural. That means the fertilizer obtained by livestock or compost.

 Many people do not want to buy organic food because they say that do not last as long as others. As an example, the tomatoes should be mentioned. Those who buy in the supermarket, we will last many times longer and their size is abnormal. But people don´t think, why. They do not know that the ratio of pollutants in the tomatoes purchased at the supermarket is more than the vitamins themselves. but tomatoes grown organic principles of economy, although smaller, but they are the more vitamins and taste not to mention.  


  And processing these foods? Not used any chemicals, preservatives, or dyes. In order to withstand food longer be used drying, freezing and smoking. 


And EKO lifestyle? 

A man think as nature and live with it. That he tolerate,help and live with nature. Take only what it offer, not what he wants to take.


There are many ways to help it.

For example: 1st The weather is good, using bicycle, place the car. (In case of bad, using public transport.)
                      2nd Walk stairs, instead of using the lift. 

                     3rd Buy a deodorant and air freshener without chemistry.
                     4th Recycling plastic, paper, glass and compost.
                     5th Buy a bag especially for shopping , which will be used to purchase at all times. (Many shops offer very nice and stylish bags)
                     6th Look after clothing, which is made from organic cotton. (The H & M has a circulation of a few pieces of clothing) 

                     7th Buy saving light bulbs.
                     8th When cleaning and washing using Eco-products.
                     9th Change mindset ....*-*


I hope you get something from this article and  the world will better .......
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odvšadiaľ na nás "pozerajú" nápisy, ktoré hlásia, že by sme mali jesť BIOpotraviny, pokúsiť sa žiť zdravšie a myslieť ekologicky. No faktom je, že polovica populácie tieto nápisy ignoruje a tá druhá polovica sa delí na dve skupiny. Tí, čo si BIO a EKO zvolili za formu života a tí, ktorí nevedia, čo to vlastne znamená.
 Tak čo teda znamenajú Biopotraviny a Ekologický životný štýl ?

Potraviny, ktoré sú označované nálepkou BIO, sú potraviny, ktoré spotrebiteľovi zaručia, že sa v nich nevyskytnú pesticídy a iné škodlivé zložky. 
  
Poľnohospodárske plodiny sa nesmú hnojiť škodlivými chemickými látkami, ale cestou, ktorá je najprirodzenejšia. To znamená hnojivom, získaným prostredníctvom hospodárskych zvierat, či kompostom.  
 Mnoho ľudí nechce Biopotraviny kupovať, pretože tvrdia, že nevydržia tak dlho, ako iné. Ako príklad si uveďme paradajky. Tie, ktoré si kúpime v supermarkete, nám vydržia  niekoľkonásobne dlhšie a ich veľkosť je abnormálna. Ale ľudia sa nezamyslia, čím je to spôsobené. Nevedia, že pomer škodlivín v paradajke kúpenej v supermarkete je vyšší, ako jej samotné vitamíny.  Zato paradajky dopestované princípmi ekologického hospodárstva sú síce menšie, ale majú o to viac vitamínov a o chuti ani nehovoriac.   
  
A spracovanie týchto potravín? Nepoužívajú sa žiadne chemikálie, konzervačné látky, či farbivá. Aby potraviny vydržali dlhšie, volí sa sušenie, mrazenie a údenie.  

Producenti mäsových výrobkov musia zvieratá kŕmiť iba ekologicky vyrobeným krmivom.  Zvieratá musia mať zabezpečený dostatok pohybu na pastvinách a vo výbehoch.  

Ak ste si všimli, tak už aj veľké siete obchodov ako sú Tesco vyčlenili časť, kde sa predávajú výlučne iba Biopotraviny. Taktiež je mnoho webstránok, kde sa dajú Biovýrobky kúpiť.  Nejedná sa len o zeleninu, či ovocie. Dá sa kúpiť káva, kypriaci prášok,biokozmetika a "biolekáreň",zubné pasty a mnoho dalšieho. Stačí si len vybrať a poviem vám, výber nie je príliš jednoduchý, pretože výrobkov je nespočetné množstvo.

 A Ekologický životný štýl?  
Ide o to, aby človek myslel ako príroda a žil spolu s ňou. Aby ju toleroval, pomáhal jej a bol s ňou v súlade. Bral len to, čo nám ponúka, nie to, čo si chce sám vziať. 
  
Existuje mnoho spôsobov, ako jej pomôcť.  
Napríklad: 1. V prípade lepšieho počasia využiť bicykel, miesto auta. (V prípade zlého, chodiť mestskou hromadnou dopravou.) 
                  2. Chodiť schodmi, miesto použitia výťahu.  
                  3. Kúpiť si deodorant a osviežovač vzduchu bez chémie.   
                  4. Recyklovanie plastov, papiera, skla a kompostu.  
                  5. Kúpiť si látkovú tašku, ktorá bude slúžiť na nákup a budete ju maž stále pri sebe. (Mnohé obchody ponúkajú veľmi pekné a štýlové tašky)
                  6. Poobzerať sa po oblečení, ktoré je vyrobené z  organickej bavlny. (Aj H&M má v obehu niekoľko kusov takého oblečenia) 
                  7.  Namontovať si úsporné žiarovky. 
                  8. Pri upratovaní a praní používať Eko-výrobky.
                  9. Zmeniť zmýšlanie....*-*

 
Dúfam, že ste si niečo z tohto článku zobrali a svet bude vďaka nám lepší.......


And now my outfit .....:))


  
White Blouse: H&M, Belt: Next, Fake Leather Pants: C&A, Shoes: Gate 

7 comments:

  1. Je dobré, že si o tom napísala a ľudia, ktorý si to všetko ešte neuvedomili by to mali urobiť čo najskôr. Napríklad, vypnete telku, ale zmačknete aj gombík na TV, aby sa vypla úplne? Počítač vypínajte vždy, keď idete od neho na 30 minút preč a keď na kratšie, dajte ho len uspať...

    ReplyDelete
  2. ta bluza s tou mašlí je úžasná! Mám pocit, že jsem na podobný modýlek kukala v elle.. moc moc ti to sluší!

    ReplyDelete
  3. i love this outfit :) it's so chick ;)
    hope to see u in my blog :)
    DaisyLine from http://daisyline.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. love your outfit, especially the blouse! x

    ReplyDelete
  5. visit http://fasullashop.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Krásnučkáá blúzka Ivanka... :) aj ja chcééém...

    ReplyDelete