Monday 10 January 2011

One

When I was younger, I never understood why all good books began with phrases, which seemed to be cut off and brought the unaware reader in the middle of the action. Now I understand. I know that books can not begin with the words "Where was, there was" and can not finish with the phrase "and they lived happily until the end." The books are mostly about life. A life is almost never ends with the phrase "happy". Could be. If we were satisfied with what we have left on earth behind. If we were sure that something comes after death. I admit, sometimes I doubt whether the heaven or the hell exists. I believe in God, but what if the heaven is here and now? What if this is over? It remains only to believe that it is not.

How much luck can one take?

Keď som bola menšia, nikdy som nechápala, prečo sa všetky kvalitné knihy začínali frázami, ktoré vyzerali, že sú useknuté a vtrhli nevedomého čitateľa do stredu deja. Teraz to už chápem. Viem, že knihy sa nemôžu začínať slovami "Kde bolo, tam bolo" a nemôžu končiť frázou "a žili šťastne až do konca". Knihy sú zväčša o živote. A život sa takmer nikdy nekončí frázou "šťastne". Mohol by sa. Ak by sme sa nebáli smrti. Ak by sme boli spokojní s tým, čo sme na zemi po sebe zanechali. Ak by sme mali istotu, že po smrti niečo príde. Priznám sa, niekedy pochybujem, či to nebo a peklo existuje. Verím v Boha, no zdá sa mi, že z toho neba niet už kam. Čo ak nebo je teraz a tu? Čo ak je to koniec? Ostáva len veriť, že nie.  

Koľko šťastia dokáže človek prijať? 






Dress: Second-hand (Atmosphere), Sweater: Orsay 

Bola nedeľa. Casting sa začal o desiatej. Rada na tri hodiny, no paráda. :) Tak sme si tam pekne pred Hiltonom stáli, čakali, rozspievavali sa a tlačili sa na seba ako sardinky. Po hodine mi začali odmŕzať prsty na nohách. Po dvoch som si tie prsty už ani necítila. :)
Po tom, čo sme sa dostali dovnútra, šlo všetko rýchlo. Registračka, fotka, prezuť za. Vyhlasovanie čísel. Ide sa spievať. Spievalo sa pred „predporotou“, ktorou bol hudobník zo skupiny Komajota. Sympaťák. :D Pomýlila som sa v texte, to nič. Spievam ďalšiu. „Super, zober si papier. Postupuješ.“ WUAAA!
Tak fajn. Postúpila som do TOP 100 košického castingu. Radosť obrovská, veď tam bolo najmenej 600 ľudí. 
Je pondelok. 9 hodín ráno a ja znovu stojím pred Hiltonom. Spolu so Simonom a Katkou sa rozčuľujeme, prečo nemôžeme ísť dovnútra. (Simon na Katka- speváci) Po chvíli nás pustia dovnútra a všetkých TOP 100 posadia do priestornej haly. Je tam mnoho ľudí zo štábu, kopa kamier, pekných chlapcov s gitarami :D. (Bolo viacej chlapcov ako dievčat!!) Znovu sa ide podľa čísel. Pred porotou odspievalo 10 ľudí. Nik nepostúpil. Fúha. Som na rade. Postavím sa na značku. Rozoberáme môj perfektný outfit, prečo mám na jednej ruke kratšie nechty ako na druhej, prečo to má takisto Habera a začínam spievať. Zaspievam. Nepostupujem. Habera je v pohode, Rytmus tiež, Zeťová sa nevyjadruje, za celý čas nepovedala ani mäkké F. Osvaldová mi povie niečo, čo tu nebudem písať, lebo ešte teraz som rozčúlená. :DD
Vrátim sa späť do haly. Ešte chvíľu čakám. Odspieva ďalších 15 ľudí. Nik nepostúpi.
Po odchode sa dozviem, že postúpili len 4 chlapci. Len 4 chlapci! Ani jedno dievča.
Nik nechápe, o čo im išlo.  Život ide ďalej. Keď bude vonku krajšie, natočím vám video, ako spievam. :)

( A tie nechty sú kvôli gitare. :))


Love, peace and fashion Ivanka 

29 comments:

  1. fú :( škoda.. ale rada by som si prečítala čo povedala tá Osvaldová :D :)) ale nerob si z toho ťažkú hlavu :)

    ReplyDelete
  2. Ivanka, som na teba hrda, ze si sa prezentovala a verim ze bude este mnoho sutazi, kde sa vynikajuco prezentujes :) a na tvoje videjko sa moc moc tesim :) thumbs up :)

    ReplyDelete
  3. úha :) a ja som ti tak priala, aby si postúpila...už sa teším na tvoj spev! obdivujem každého, kto trafí aspoň jeden tón, lebo ja netrafím ani mäkké f! ;)

    ReplyDelete
  4. pekné šaty a mrzí ma, že si nepostúpila ale teším sa na video! :)

    ReplyDelete
  5. ja ťa ľúbim!! tie tvoje texty sú úžasné! a nerozčuľuj sa, keď sa ti páči ako spievaš, čo tam po nejakej Zeťovej? ja ani neviem kto to je :))

    hmmm a toľko chlapcov? aspoň si mala čo robiť keď si tam čakala :) toľko obzerania .. :)

    a vážne krásny outfit! to je ten čo si mala na castingu?

    a nech je vonku krajšie! chcem ťa pošuť spievať :)

    ReplyDelete
  6. gorgeous dress - both feminine and fierce!

    ReplyDelete
  7. To je mi ľúto, že si nepostúpila. Habera ja dilino, Rytmus ešte väčší, k Zeťovej no comment (nebudem vulgárna) a kto je Osvaldová? :D
    Verím tomu že máš talent, ale Superstar je len obyčajná fraška a teba by tam bola škoda. :)

    ReplyDelete
  8. Aj ja sa teším na video a pekné šaty:*

    ReplyDelete
  9. tiez som zvedava na to video :)

    ReplyDelete
  10. Clovek potrebuje v neco verit, jinak by nebyl clovekem...
    Ze souteze si nic nedelej, stejne to lidem vetsinou zivot kazi.
    A slusi ti to!:-)

    ReplyDelete
  11. škoda že si nepostupila :( ale zaujima ma to, ako ste rozoberali tvoj perfektný outfit... no teda hlavne aký to bol, hodiš niekedy foto? prosim :)
    http://fashionfairyblog.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Simonka a ty spievaš?? Nedá sa na nete nájsť nejaké tvoje video? Rada by som si to vypočula. Tiež ma zaujíma čo ti povedala tá Osvaldová.) V každom prípade, skúsila si a dala do toho všetko, nemáš čo ľutovať. A neboj sa, tvoj čas ešte len príde.. toto ti zrejme nebolo súdené, asi to tak malo byť. Možno ťa čaká niečo iné, lepšie. Krásne šatočky, BTW!

    ReplyDelete
  13. Love your leopard dress, great black and white shot!

    Maryjane xoxo

    ReplyDelete
  14. loving the leopard! so beautiful!

    ReplyDelete
  15. krááásny post :) fakticky

    ReplyDelete
  16. Máš krásný šaty, vážně moc :-) a nic si z toho nedělej :-)

    ReplyDelete
  17. Ivi nič si veru z toho nerob:) Najviac sa teším na tvoje video (dúfam že bude čoskoro) a mohla si napísať aj čo z úst vypustila pani Osvaldová nech sa rozčúlim aj za teba!:D

    ReplyDelete
  18. ty máš šaty z Primarkuuu :)

    ReplyDelete
  19. saty mas krasne:)
    a nebud smutna z toho,ze sa ti to nepodarilo.neviem ci zrovna ucast v takejto show je ta najvacsia vyhra.kludne to mozes skusit inde.drzim palce a tesim sa na video :)

    ReplyDelete
  20. Superstar je komerční pořad... jde jim hlavně o to, aby na tom vydělali. Říkají lidem ošklivé věci ani je to nemrzí. Pokud Tě zpívání baví, tak se mu věnuj a kašli na superstar. Stejně - všem už je teď jedno, kdo bude další superstar "v řadě" ;)

    ReplyDelete
  21. škoda že to nevyšlo :(..ale mas pekne šaty :D

    ReplyDelete
  22. Šatočky sú bezchybné!
    Samozrejme gratulujem k postupu do 100-vky!

    ReplyDelete
  23. šaty jsou úžasné! a nic si z toho nedělej však ono se to povede, ale jinde a jindy :)

    ReplyDelete
  24. Krásné šatky :)

    demodedesigners.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. je mi ľúto, že ti to nevyšlo ...ale teším sa na video ;) ...a máš prekrásne šaty *_* ... už dlhšiu dobu sledujem tvoj blog a niektoré tvoje myšlienky ma fakt veľmi zaujali :)

    ReplyDelete
  26. tyhle šaty jsou v mým šatníku mezi těma oblíbenějšíma.) 50. léta. CHválím.

    ReplyDelete