Friday 8 April 2011

supersonic


At the time I started with blogging, blogs have not been so widespread and popular in Slovakia. Very few people knew what a fashion blog actually means, and many of them have distorted ideas about how such fashion blogger looks, which means that I was completely unaware of what to expect.

The first impulse to set up a blog was love to the photos. Every day I looked through hundreds of beautiful photos whit perfectly dressed young girls. These photos I looked at various social sites, so I never took care about where they come from. Until one day I came across the Chictopia.com and Lookbook.nu, where were all these great photos together. Gradually, I came across this site to blog. I said to myself: "Girl, why couldn´t you be a blogger?" I always was somebody special. I never wore in the winter "snowboarding" jacket or sk8 shoes in the summer like all my peers. I was more girlish and more passion in art and fashion. My shelves was filled up month after month with different fashion magazines and a folder on my computer called "Inspiration" contained more than a thousand photos. So why not try it too? Why don´t have the computer folder called "Blog-Outfits", which will include a similar number of photos as folder "Inspiration"? And so I started blogging. The beginnings tend to be difficult. Well mine was difficult. At first I did not know what I should write, how I should write and how I should take the photographs. But over time you learn and become more experienced, richer. Avoid the mistakes of the past. And so it is with me. Although I have the blog quite some time, yet still have something to learn. 

  • I do not like when the wind blows strong. 
  • I do not like when it rains. 
  • In my free time I jump over the neighbor´s roofs. (Not yet personally, only with Smurfy.)
  • Earrings from April (Romwe) are so nice <3 Love them.
  • At the last picture you can see what you can enjoy at the weekend. (Must come sunshine, that I could take nice photos .:)
     
------------------------------------------------------------------------------------- 
 
V čase, keď som s blogovaním začínala, ešte neboli blogy na Slovensku tak rozšírené a populárne. Veľmi málo ľudí vedelo, čo módny blog vlastne znamená a mnoho z nich malo skreslené predstavy o tom, ako taký módny bloger vyzerá, čo znamená, že som vôbec nevedela, čo mám očakávať.
Prvým impulzom na založenie blogu bola moja láska k fotografiám. Denne som si prezrela stovky nádherných fotiek, na ktorých boli perfektne oblečené mladé dievčatá. Tieto fotky som si pozerala na rôznych sociálnych stránkach, takže som sa nikdy obzvlášť nezaujímala o to, odkiaľ pochádzajú. Až som jedného dňa natrafila na Chictopia.com a Lookbook.nu, kde boli všetky tieto skvelé fotky pokope. Ich prezeraním som dokázala stráviť aj celé hodiny. Postupne som sa cez tieto stránky dostala až k blogom. Povedala som si: „Dievča, prečo by si nemohla byť aj ty blogerkou?“ Vždy som vytŕčala z radu. Už len tým, že som v zime nikdy nenosila „snowboarďácku“ bundu či v lete skejterské topánky ako všetci moji rovesníci. Bola som viac dievčenská a viac zanietená do umenia a módy. Moje poličky sa mesiac čo mesiac zapĺňali rôznymi módnymi časopismi a priečinok v počítači s názvom „Inspiration“ obsahoval viac ako tisíc fotiek. Tak prečo to neskúsiť tiež? Prečo nemať priečinok v počítači s názvom „Blog-Outfits“, ktorý bude obsahovať podobný počet fotiek ako priečinok „Inspiration“ ? A tak som si založila blog. Začiatky bývajú ťažké. Aj ten môj bol ťažký. Spočiatku som nevedela o čom mám písať, ako mám písať a ako mám fotiť. No časom sa človek učí a stáva sa skúsenejším, bohatším. Vyvaruje sa chýb z minulosti. A tak to je aj so mnou. Aj napriek tomu, že blogujem pomerne dlhú dobu, ešte stále sa mám čo učiť.
Obľúbené blogy?
Mám rada Alicine emotívne fotografie , Zuzkine červené vlasy ma privádzajú do šialenstva, Paulíne závidím jej krásu, Agnes je to najnádhernejšie stvorenie na svete, Evka má vycibrený štýl a mohla by som pokračovať donekonečna, pretože úroveň našich blogov je naozaj vysoká. Jediným problémom je, že Slovensko a Česká republika sú malé krajiny, preto je oveľa tažšie dosiahnuť svoje ciele. Ale my sa nedáme, však? <3

  • Nemám rada, keď fúka silný vietor. Kazí mi fotky. (Ktoré sú už aj tak dosť pokazené kvôli tomu, že som na nich ja.)
  • Nemám rada, keď prší. Fotky sa nedajú robiť vôbec.
  • Vo voľnom čase skáčem susedom po strechách. (Zatiaľ nie osobne, len so šmoulami. No aj to raz príde.-viď. nižšie)
  • Náušnice od April z Romwe sú také pekné <3 Hodia sa ku všetkému. A k tomu prišli v takej "ňuňu" krabičke. No nemiluj ich.
  • A na poslednej fotke môžete vidieť, na čo sa môžete tešiť počas víkendu. (Musí vyjsť slniečko, aby som to mohla pekne odfotiť. :) 














  


Love, peace and fashion Ivanka

Shirt: Second-hand, Shoes: Second-hand, Tights: C&A, Earrings: Romwe.com , Belt: F&F 

21 comments:

  1. tak ten tvoj prvý bod sa mi vôbec nepáči!
    ale pekne si to napísala.

    ReplyDelete
  2. sluší ti to!a fotky máš krásné, právě proto, že jsi na nich ty!!!

    ReplyDelete
  3. i like your tights you re very exciting
    thanks

    ReplyDelete
  4. jééj tie náušničky sú megaa! a posledná fotka je krásna, teším sa :-)

    ReplyDelete
  5. jsi krásná a ty košilošaty nebo jak to nazvat - s tím páskem - bomba! možná bych si já osobně k tomu dala spíš černé punčochy, žádné jiné se mi nelíbí :)
    moc ti to sluší!

    www.th3runway.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Krásne si napísala svoje blogové začiatky. Nikdy som si nemyslela, že blogovanie mi rozšíri až toľké obzory.
    A tento outfit je jeden z tých najkrajších,aké som na tebe kedy videla! :)
    http://emmaknowsall.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. jeeee co to je za nohavičky na poslední fotce? to se mi líbí mooc!

    ReplyDelete
  8. Úžasné silonky!! :) Ta poslední fotka, áá. :) Bezva šaty, krásko :)

    ReplyDelete
  9. ja sa tešíííím! tie silónky chcem!! už nech ej tu pekne príspevok s názvom pôvodu silóniek ;)

    a moc ti to sekne! že kazíš fotky, pchá! neurážaj :D

    ReplyDelete
  10. wow! sluší ti to... ostatně jako vždycky... :) musí bejt pěkný počasí.. ať vyfotíš co je na tý poslední fotce! :)

    ReplyDelete
  11. ďakujem ti krásko za to, že si ma spomenula a ešte viacej za to, že si ma dala na prvé miesto ...aj napriek tomu že odkaz neodkazuje na blog ale na neexistujúcu stránku....mne to ale nevadí ja milujem to že si tak hodná a že chodíš na môj blog...Moc ti to zase pristane tak ako vždy :*

    ReplyDelete
  12. Fokta na lavičke je super!
    (Na tretej fotke od dola som si našla náš dom :DD) :*

    ReplyDelete
  13. Ďakujem moc <3

    Alica: Už som to opravila :)

    ReplyDelete
  14. Tvoje oblibené blogy jsou i moje oblibené. :)
    Moc ti to sluší i s větrem ve vlasech. :)

    ReplyDelete
  15. Nadherna ako vzdy! a tie nausnicky su totalne super!

    ReplyDelete
  16. i love adele's 21 album.. every track is so beautiful, isnt it? her voice is so mesmerizing.. this is such a cute look you have :) the leggings are awesome, all winter long i was looking for a pair just like those :) your shoes are also very very cute!!

    ReplyDelete
  17. moc hezky outfit!
    dekuji za komentar na mem blogu;)
    sienastyle.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. úžasné fotky, úžasný outfit :) moc ti to sluší :)

    ReplyDelete
  19. či fúka alebo nie.:) stále si krásna.:)

    btw, uvažujem o zrušení blogu..://

    michaelagap.blogspot.com

    ReplyDelete