Saturday 2 July 2011

Switzerland, Bern

 


Switzerland. First day.

 
Last week, at five in the afternoon, we went to Switzerland. The aim was Geneva. The journey was long and arduous. Although the seats on the bus seemed to be quite comfortable, it was very difficult to find a position in which one could sleep. After twenty hours of driving we got off the bus in Bern, the capital city of Switzerland. I was very surprised of the look of the city. It is really wonderful, but as the capital city seems to be very small. But tiny things are cute. And this certainly is true. We toured the city just four hours, so we visited only the most dominant landmark of the city.
River Aare is magic. For its color, which is caused by minerals, I could not take my eyes and around run four bears.
We walked the main street and my eyes were running from side to side. Beautiful narrow houses with cellars, where are shops, rich Swiss and beautiful expensive cars, tall dogs, colorful shutters, many fountains, tourists with a camera, furniture stores, flowers, and watches. Just feast for the eyes.
We visited a museum whit the exposure of Albert Einstein.
Then we boarded the bus and went to Geneva. But about tomorrow.

-----------------------------------------------------------------------
Švajčiarsko. Deň prvý.

Minulý týždeň v piatok, o piatej poobede, sme vyrazili na 24 hodinovú cestu do Švajčiarska. Cieľom bola Ženeva. Cesta bola dlhá a namáhavá. Aj napriek tomu, že sedačky v autobuse sa zdali byť celkom pohodlné, bolo veľmi ťažké nájsť polohu, v ktorej by sa dalo spať bez toho, aby mi tŕpli nohy. Po dvadsiatich hodinách jazdy sme celý pokrčení a unavení vystúpili v Berne, hlavnom meste Švajčiarska. Bola som veľmi prekvapená výzorom mesta. Je nádherné, no na hlavné mesto sa mi zdá byť veľmi malé. No ako sa hovorí, čo je malé, to je milé. A o tomto meste to platí určite. Keďže sme na prehliadku mesta mali len niečo vyše 4 hodín, pozreli sme si len tie najdominantnejšie dominanty mesta.

Rieka Aare ma uchvátila na prvý pohľad. Od jej farby, ktoré je zapríčinená minerálmi, som nedokázala odtrhnúť oči a v jej okolí pobehovali štyri medvede. Práve tie medvede sú akýmsi poznávacím znamením Bernu. Veď samotný názov je odvodený od medveďa, ktorý bol prvým zvieraťom uloveným na území mesta.

Prechádzali sme hlavnou ulicou a moje oči behali z jednej strany na druhú. Krásne úzke domy s pivnicami, v ktorých sú obchody, bohatí Švajčiari a ich krásne drahé autá, obľuba Švajčiarov vo veľkých psoch, farebné okenice, množstvo fontán, turisti s foťákmi, obchody s nábytkom, kvetinami a hodinkami. Jednoducho pastva pre oči.

Navštívili sme aj múzeum, kde bola expozícia Alberta Einsteina. Pravdu povediac, veľmi ma zaujala. Nemám rada nudné výstavy a keďže táto rozhodne nudná nebola, tak sa mi páčila! Celé to bolo spravené veľmi zaujímavo a pútavo, takže som ani nemala možnosť nudiť sa. Najviac ma "dostala" zrkadlová sieň, kde som nevedela, čo je skutočnosť a čo ilúzia. Kým jedno poschodie patrilo Einsteinovi, druhé bolo akýmsi pohľadom späť (Bern a 20. storočie). Tiež veľmi dobré. Videla som prvé Toblerone, plagát na Jamesa Bonda či škatuľu s Coca Cola flaškami. (Nemohla som fotiť s bleskom, takže fotky nie sú veľmi kvalitné. Avšak tvárme sa, že to tak má byť.) :)
Potom sme nastúpili do autobusu a pokračovali do Ženevy. Ale o tom, potom.

 




















































Love, peace and fashion Ivanka

Dress worn as top: Second-hand (Promod), Shorts: Second-hand, Shoes: Gate, Scarf: H&M, Sunglasses, Belt: Vintage

22 comments:

  1. Dosť dobré napísane :)..a krásne fotky :)

    ReplyDelete
  2. Fakt přenádherné fotky, jééé. :)

    ReplyDelete
  3. Krásne fotky veľmi ti to pristane a mesto je fakr krásne také pokojné :)Ale aj tú škatuľu s Coco Chanel fľaškami si mohla odfotit ;).Dúfam že ešte tu pridáš viac fotiek zo švajčiarska :D

    ReplyDelete
  4. Ta rieka ma neskutocnu farbu

    ReplyDelete
  5. Very nice blog! Looks like a real nice trip! Enjoy!

    Sofia Leo x

    ReplyDelete
  6. vyzerá to úžasne!

    :)

    ReplyDelete
  7. To mesto muselo byť naozaj prekrásne : )))

    ReplyDelete
  8. čožee, to som ani nevedela že švajčiarsko je také pekné.. :)

    ReplyDelete
  9. Tá rieka je krásna! No a súdiac podľa fotiek, Bern sa mi zapáčil viac ako Viedeň v skutočnosti. A bola si super oblečená - ale veď to si ty ;)

    ReplyDelete
  10. Vyzera to tam krasne. Závisť.

    http://ansus-fashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Ivi záávidím moc! Hneď by som šla a naozaj krásne foto

    ReplyDelete
  12. Hi there. I'm new here. I really wish I lived somewhere so close to beautiful places like that. But I'm glad you had fun!

    ReplyDelete
  13. Jojo,hrozně se mi líbí bíle nalakovaný nehty,je to i takové elegantní ;)

    ReplyDelete
  14. máš krásnu mikinu!veľmi ti závidím !

    ReplyDelete
  15. Páči sa mi Hello Kitty súprava. :)

    Keď bude pekne a teplo sa môžme niekedy dohodnúť.
    A ešte ak budeme doma. :D

    ReplyDelete
  16. veľmi pekné fotky :)
    už sa teším na Ženevu :)

    ReplyDelete
  17. vyzerá to tam pekne, šla by som :)

    ReplyDelete
  18. Hi sweetie !

    Thanks so much for your comment on my blog ! I'm checking out your blog and I'm LOVING it ! so FOLLOWING you definitely !
    I hope you keep reading my blog and follow me too !

    Kisses
    www.mydailyglamour.com

    ReplyDelete
  19. Tak to si si asi naozaj užila teším sa na ďalší článok

    ReplyDelete
  20. Beautiful photos! Thanks for stopping by my blog:)

    Fashion Cat
    www.firstlookbook.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. you are beautuful :) such a lovely post.

    www.mintymimosa.blogspot.com

    ReplyDelete