Saturday 10 September 2011

Maybe I had said something that was wrong


I was looking  for these pants long time ago. Something similar had Blake from Gossip Girl and as soon as I saw them, I told myself that even if I had to sew them, I want it too. Fortunately, I did not sew anything because I found them in the second-hand. They hung there, alone, abandoned, and especially pink, in the flood of another black and gray old man's pants. They are not from any brand, so someone sewed them for me. Really, me and the pants, it´s a fate. :) "Pearl" necklace we bought at the same time as the pants and it was damn good buy. Blazer is from the second-hand, brand Mango. Glasses are from Gate and the top from New Yorker. The bag you can already see in the third post, but it is divinely spacious and versatile. Shoes are also from second-hand and are very comfortable. To "leopard" on the shoes I added friend in the form of scarf, which I tied on the bag.

------------------------------------------------------------ 

Poznáte to. Prídete ku kamarátke, ktorá vám pred hodinou nadšene volala, že vám musí niečo perfektné ukázať a vy, nech sa deje, čo sa deje, musíte hneď a zaraz prísť. Takže z lásky k blížnej svojej a kamarátskej obetavosti, doletíte k nej za päť minút a teraz stojíte v jej obývačke, kde sa v rohu izby rozprestiera jej nová sedacia súprava. Zarazene ostanete stáť, zamrzne vám úsmev na perách, no tvárite sa, akoby nič. Pozriete na ňu prvý krát a v duchu si hovoríte: "Je to len sen." Pozriete na ňu druhý krát, poviete si
: "Tak fajn, sen to nie je, ale veď nie je až taká strašná." Pozriete na ňu tretí krát a vaše vnútro kričí: "Je to to najhoršie, čo som kedy videla! Je úplne otrasná." Vaša kamarátka na vás s rozžiarenými očami pozerá a pýta sa vás na názor. Vy sa placho usmejete a odpoviete jej, že ste nič krajšie v živote nevideli, že to bola veľmi dobrá kúpa a ak by ste neboli v akej finančnej situácii, v akej ste, určite by ste si ju kúpili tiež. Samozrejme, že klamete, nemôžete jej povedať pravdu, zranilo by ju to a asi by sa s vami do konca života nerozprávala. Kamarátka je teda spokojná, pyšná na svoju novú sedaciu súpravu a ide vám urobiť kávu. Je úplne jasné, že vás posadí do nového kresla a vy poslušne sedíte a čakáte, kým vám tú kávu prinesie, aby ste ju čo najskôr mohli vypiť, odísť a nemuseli sa mučiť pri pohľade na tú "krásu". Doma ešte máte chvíľu výčitky svedomia, no nakoniec samu seba presvedčíte, že ste tým klamstvom urobili vlastne dobre a kamarátka je šťastná, tak prečo jej kaziť radosť, nie?

A takto to väčšinou chodí. Bojíme sa vyjadriť svoj vlastný názor, pretože máme strach, že ním môžeme niekomu ublížiť, a to aj napriek faktu, že ten niekto sa nás na náš názor pýtal. Nedokážeme sa premôcť a zabudnúť na to naučené, ktoré nám vždy hovorievalo, aby sme sa v komplikovaných situáciách jednoducho len usmievali a prikyvovali. Bojíme sa, že vyjadrením vlastného názoru niečo stratíme. Sme slabosi.


Nohavice, ktoré mám na sebe, som zháňala nejaký ten čas. Niečo podobné mala Blake v Gossip Girl  a ako náhle som ich videla, povedala som si, že aj keby som si ich mala ušiť, budem mať také tiež. Našťastie som nič šiť nemusela (dopadlo by to katastrofálne), pretože ma pred viac ako týždňom čakali na stojane v second-hande. Viseli tam, samé, opustené a hlavne rúžové v záplave ostatných, čiernych a sivých stareckých nohavíc. Nie sú od žiadnej značky, takže ich niekto pre mňa ušil na mieru. Naozaj, ja a tie nohavice, sme si súdené. :) "Perlový" náhrdelník sme kupovali v tom sitom čase ako nohavice a bola to, ako hovorievam, sakra dobrá kúpa. Sako je, ako inak, zo second-handu, značky Mango. Okuliare sú z Gate a tričko z New Yorker. Taška je už v treťom príspevku tá istá, pretože je božsky priestranná a všestranná. Vošlo sa mi tam všetko, čo som potrebovala. (A to mi verte, že ja toho potrebujem veľa. :D) Topánky sú taktiež zo second-handu a sú veľmi pohodlné. Aby "leopard" na topánkach nebol sám, pridala som mu kamaráta v podobe šatky, ktorú som uviazala na tašku.









Love, peace and fashion Ivanka 

Pants, Necklace, Shoes, Belt: Second-hand, Glasses: Gate, Bag, Scarf: Vintage, Blazer: Second-hand (Mango), Top: New Yorker

18 comments:

  1. tá farba vlasov je úžasná <3

    ReplyDelete
  2. fiiha fascinujúce su tie nohavice! :) vyzerajú super ale asi to chce trocha odvahy si ich obliecť.. a perly na krku chválim tiež, super sú :)

    ReplyDelete
  3. Sáčko je prekrásne :) a s tými "neškodnými klamstvami" mám rovnakú dilemu, ale zčasu na čas už hraničia s extrémov a vtedy je treba pozerať si na topánky a vycucnúť zo seba pravdu :D

    ReplyDelete
  4. občas malé klamstvo je lepšie ako pravda ved je to kamarátka a nechceme sklamať jej nadšenie z veci :) a más užasnú farbu vlasov :)
    https://www.facebook.com/pages/Nika-design-jewellery/163275657055412

    ReplyDelete
  5. Páči sa mi kombinácia tých nohavíc, topu a sačka. A to s tými klamstvami bohužiaľ tiež dosť často robím :(

    ReplyDelete
  6. je to serena, nie blair. trapas
    inak takto mas tie vlasy uplne super :)

    ReplyDelete
  7. Trapas je niečo iné, nie toto. Skrývať sa za anonym, tak to je trapas. A v prvej časti článku je napísané Blake. V druhej-slovenskej, som "sa preklepla".
    Ale ďakujem za upozornenie, opravím to.

    ReplyDelete
  8. Ty vždy ulovíš také super kúsky v sekáčoch, že sa nestačím čudovať. :) Keby som si poctivo neprečítala obsah postu, tak som v tom, že to nie sú nohavice ale dlhá sukňa.

    ReplyDelete
  9. Jééj pekné:)Len ja by som si nedala tie boty..:D

    ReplyDelete
  10. I am going crazy for that dog tooth print darling and the whole outfit, you look beautiful

    Eda ♥

    www.candyflosscurlscupcakesandcouture.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. fiha odvazna a zaujimava kombinacia..

    ReplyDelete
  12. pekný text, aj keď málokomu poviem, že sa mi niečo nepáči, hlavne ak je z toho ten človek úplne nadšený, je mi ľúto mu pokaziť tú radosť :)

    ReplyDelete
  13. jéj, tie okuliare s mašličkou! ♥ Inak to určite každá máme podobné skúsenosti s tými "milosrdnými lžami"...

    ReplyDelete
  14. Tie nohavice sú nádherné,
    úrpimne ti ich závidim.
    A celový outfit je na jednotku :)

    http://www.ourfashiondiary.com/

    ReplyDelete
  15. nadherne si to vsechno sladila..ja nikdy na takovyhle kousky v sekaci nenarazim.. :-(

    ReplyDelete
  16. fúha, veľmi dobrý úlovok...
    a krásne celé... to ako si to skombinovala, veľmi dobré! :)

    ReplyDelete
  17. You look amazing ! Love your whole outfit my dear <3
    Please visit my blog and become a member if you like it <3 xx melina from melina-lajolie.blogspot.com

    ReplyDelete