Saturday 15 October 2011

We must face tomorrow, whatever it may hold, with determination, joy and bravery




Outfit is a great example that all things have the potential to be timeless. Trends are constantly repeated and therefore you can discover pieces that are just "IN" in second-hand shops. For example, this coat. Do you think that I could find something so beautiful and perfect quality in one of the shops? I believe that I would fail. Today's mass production of clothing is focused more on quantity than quality, so if there was a likelihood that I would find something similar, it would be certainly made from some artificial material that can not adapt the  shape and after the first cleaning it will lose functionality. Handbag has about one hundred years. Well, probably not so much, but more than you for sure. When I was walking through stores today, I noticed that almost every shop is selling similar bags. The so-called "pencil skirt" is a fixed star on the fashion scene, so it will never spoil anything. (I think.) 

-------------------------------------------------- 

Všetko má svoj začiatok a všetko má svoj koniec. Začiatky bývajú ťažké. Odjakživa. Postaviť sa na vlastné trvá hodnú chvíľu a prvé kroky sú "hovädsky" ťažké. Je to, ako keď sa učíte bicyklovať, aj keď trochu ťažšie. Tiež vám to najskôr nejde a potom to robíte, akoby ste to vedeli dva celé životy predtým. Keď sa po čase obzriete späť, nestačíte sa čudovať, čo všetko ste dokázali a ako ďaleko ste sa dostali. S pomocou iných, či bez nej. Potom je už len na vás, či v tom budete pokračovať ďalej, alebo sa to rozhodnete ukončiť. Končí sa ťažko, ja viem. Ale každý príbeh, aj ten, ktorý milujeme, musí skončiť. Pretože tam, kde jeden príbeh končí, druhý dostáva priestor začať. 

(Rada sa zo svojich pocitov vypisujem. Pomáha mi to vidieť riešenia problémov.)

Outfit je skvelým príkladom toho, že všetky veci majú potenciál byť nadčasovými. Trendy sa stále opakujú a preto je pri nákupoch v sekáčoch veľká pravdepodobnosť, že objavíte kúsky, ktoré sú práve "IN", ktoré ste práve hľadali a ktoré nenájdete v žiadnom obchode. Tak napríklad tento kabát. Myslíte si, že by som dokázala niečo tak dokonale kvalitné a krásne nájsť v niektorom z našich obchodov? Ja sa domnievam, že by som to nedokázala. Dnešná masová výroba odevov je zameraná viac na kvantitu, ako na kvalitu, takže ak by tu aj bola pravdepodobnosť, že by som niečo podobné našla, určite by to bolo z nejakého odporného umelého materiálu, ktorý sa tvarovo nevie prispôsobiť a po prvom čistení stratí svoju funkčnosť. (A áno, je zo sekáču a netrúfam si odhadnúť, koľko stál v skutočnosti.) Kabelka má asi sto rokov. Teda, toľko asi nie, ale viac ako vy má určite. Pri dnešných potulkách obchodmi som si všimla, že takmer v každom obchode predávajú podobné tašky. Mne stačilo zájsť do pivnice, otvoriť "čarovnú" skriňu a nadčasový kúsok som držala v rukách. Takzvaná "pencil skirt", teda puzdrová sukňa, je na módnej scéne stálicou, takže sa ňou nikdy nič nepokazí. (Teda, aspoň myslím, že nie.)









Prváčencom robíme "cechu". Téma je karneval. Mačička alebo pandička? :))


Love, peace and fashion Ivanka

Skirt, Necklace: Second-hand, Top: Second-hand (TOPSHOP), Coat: Second-hand (Ted Baker), Shoes: F&F, Bag: vintage

24 comments:

  1. tie škrabošky sú pekné..čo sa týka outfitu, nie je to zlé len ja nie som veľmi zástancom kombinovania ľahkých a ťažkých materiálov..

    ReplyDelete
  2. tá kabelôčka je awesome, ty panda! :)

    ReplyDelete
  3. panda a ten kabat je perfektny!! :)

    http://www.krpceakroj.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. tie masky sú super:) https://www.facebook.com/pages/Nika-design-jewellery/163275657055412

    ReplyDelete
  5. ku tebe mi sedí "mačička" :))

    s tou kvalitou a kvantitou máš pravdu. škoda, že tie kúsky, ktoré masovo vyrábajú predávajú za "nekresťanské" peniaze ;-)

    ReplyDelete
  6. Úžasný outfit. Miluju ten kabátek!

    ReplyDelete
  7. mačička!! :D
    máš krásne vlasy ;)

    ReplyDelete
  8. To je tvoje přírodní barva vlásků? :)

    ReplyDelete
  9. ebuu: nie. :) ja som hnedovláska.

    A Ďakujem. *-*

    ReplyDelete
  10. kočka!!krásne vlásky máš:)

    ReplyDelete
  11. nádhernej kabát =)

    http://nikijeans.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. na tých posledných dvoch si úplne zlatá :)

    ReplyDelete
  13. Paráda, opravdu v módě umíš chodit, jsi krásná a podle toho co píšeš i dost chytrá :) Outfit je super a nejvíc ten kabátek! A volím PANDU!

    ReplyDelete
  14. mačika!a si krásna, ten kabát a náhrdelník.

    ReplyDelete
  15. krásna blúzka! :) a povedala by som že sa ti viac hodí mačka, ale panda je originálnejšia ;)

    ReplyDelete
  16. mačička :) A inak skvelá sukňa :)

    ReplyDelete
  17. To tričko, náhrdleník, kabelka!!!!

    ReplyDelete
  18. Ten kabát je dokonalý a sukňa mňamská : )

    ReplyDelete
  19. tie veľké okuliare sa ti vážne hodia ;)

    ReplyDelete
  20. obě dvě škrabošky jsou kouzelné :). Takže se nemohu rozhodnout, která je hezčí.

    ReplyDelete
  21. mačička! kabát je skvelý a boty tiež :)

    ReplyDelete
  22. Outfit uspesnej biznis zeny :)

    ReplyDelete
  23. jaká lejdy! a za čičinu ať si sexy!

    ReplyDelete