Sunday 24 February 2013

kick-ass? možno. hlavne červené pery.



"Beauty, to me, is about being comfortable in your own skin. That, or a kick-ass red lipstick." Gwyneth Paltrow 


A Gwyneth má pravdu právd! Mne neostáva nič iné, než s ňou plne súhlasiť. Podľa môjho skromného názoru je červený rúž jednou z najkrajších vecí, ktorá sa v "beauty" priemysle vyskytuje. (Ďakujem ženám v Mezopotámii, ktoré ho pravdepodobne vynašli a začali nosiť.) Je tak ženský a zmyselný. A často na ňom môžete vystavať celý outfit či podtrhnúť nejakú jeho časť.

U mňa osobne je červený rúž jednou z najobľúbenejších vecí, ktoré pri líčení používam. Vzhľadom na to, že sám o sebe je veľmi výrazný, snažím sa ho kombinovať s nenápadnejším líčením.
Za poslednú dobu som si obľúbila paletu hnedých očných tieňov rôznych odtieňov a intenzity.
na očný oblúk vždy používam tmavší odtieň a na zbytok viečka svetlejší.
Ale pekne od začiatku.
Čo sa týka základu, ten je takmer rovnaký ako v minulom príspevku. S tým rozdielom, že som celý "základ"  zafixovala kompaktným púdrom v light odtieni.
Potom som sa vrhla na tie, už spomínané, oči. Na celé viečko som naniesla najsvetlejší odtieň z paletky. Pod očný oblúk som naniesla tmavšiu hnedú pomocou "smokey eyes štetčeka" od Essence. Tú istú farbu som použila aj do spodného vonkajšieho kútika. Miesto očnej linky som použila najtmavšiu hnedú z paletky, ktorú som nanášala v tenkej línie nad mihalnice pomocou tenkého štetca. Oči som zakončila špirálou Fat Lash, ktorá mihalnice perfektne oddelí a predĺži. 
Keďže chcem a potrebujem, aby červený rúž držal na svojom mieste čo najdlhšie, prv, než ho nanášam, si pery orámujem ceruzkou. (Tá moja už u nás nie je v predaji, no ak viete o nejakej podobnej, dajte vedieť. :) ) Potom už nasleduje samotný rúž v odtieni Rich Red. Má krásnu sýtu farbu a vydrží neskutočne dlho! Neublíži mu ani pitie či jedenie. .)

Toto líčenie je vhodné na bežné dni, ako aj na večer. Samozrejme, na večer si ho môžete viac zvýrazniť. Veľmi podobne som bola nalíčená na školskom plese. S tým rozdielom, že som mala nalepené umelé mihlanice, takže pohľad dostal väčšiu hĺbku a dramatickosť.

V prípade akýchkoľvek otázok, máte miesto v komentároch, Formspringu či na mojej e-mailovej adrese petrusova.ivana@gmail.com.











Love, peace and fashion (or beauty) Ivanka

9 comments:

  1. na tvojich ústach je tá červená božská!!!

    ReplyDelete
  2. Očká si líčim presne tak ako ty už dlhšiu dobu a je to super! :) A červený rúž... to je jednoducho must have klasika :)

    Giveaway

    ReplyDelete
  3. tebe pristane uplne vsetko ;)

    ReplyDelete
  4. Největší umění je ale najít tu pravou červenou rtěnku, která danému člověku (mně) sluší... Až ji najdu, dám vědět :-)

    WorldByBella

    ReplyDelete
  5. Krasne :) To je tiez moja oblubena kombinacia, hnede dymove licenie a cerveny ruz :)

    ReplyDelete