Sunday 31 March 2013

PHILIPS Lumea Precision Plus


Jar sa blíži! Samozrejme, situácia za oknami tomu (minimálne u nás) nenasvedčuje, ale v obchodoch sa na nás valia jarné kolekcie z každej strany. A pravdou je, že jedného dňa TO TEPLO už doraziť musí! Alebo žeby sme tu mali začínajúcu dobu ľadovú? Úprimne, dúfam, že nie. Ja mám totižto chuť konečne sa odhalovať! (Nie doslova, samozrejme. Len tak trošku. Vrstvy svetrov a pančúch mi už prerastajú cez hlavu a ruinujú chuť chodiť medzi ľudí.) Lodičky, šaty, nejaké to sako a pocit slobody pre moje nohy. Žiadne 120+ DEN či starosti z očiek na pančuškách. A teraz, keď sa nebudem musieť starať o to, či sú moje nohy hladké na dotyk počas väčšiny teplých dní vďaka PHILIPS Lumea Precision Plus, bude môj život krajší...

Blogy a príspevky na nich bývajú o rôznych veciach. Niekedy sú to veci pekné, inokedy menej pekné. Ale poväčšine, čo som si stačila všimnúť, majú snahu byť užitočné. Dnešná téma možno nebude každému po chuti, ale verím, že pomôže mnohým z vás.




Do rúk sa mi dostalo intenzívne pulzové svetlo na doma od PHILIPSU. Je to novinka, ktorá prichádza na slovenský trh a predstavuje akýsi zlomový moment v dlhodobom odstraňovaní ochlpenia. V mojom okolí je mnoho dievčat a žien (dokonca aj chlapcov), ktorí by sa chĺpkov a ochlpenia najradšej zbavili navždy alebo na dlhšiu dobu. (Patrím medzi ne aj ja. Keďže väčšinu času nosím sukne a šaty, žiletka+moje nohy boli najlepšími priateľmi a ani jednému z dvojice tento "stav" neprospieval.) Obzerala som sa v rôznych dermatologických centrách či v nemocnici u dermatologičky (u nás v Poprade) a našla som niekoľko centier, ktoré služby týkajúce sa trvalého odstránenia chĺpkov ponúkajú. Prezrela som si aj ceny a dĺžky sedení a boli také...Vcelku normálne. No po tom, čo som vyskúšala PHILIPS Lumea Precision Plus sa už v žiadnych centrách obzerať nemusím. ;)

Svoju Lumeu som nazvala Lumy. (Aké originálne...) Lumy využíva epiláciu pulzným svetlom, čo znamená, že  osvieti chĺpok, zreaguje s melanínom v chĺpku a podnieti ho k tomu, aby chĺpok prešiel do fázy odpočinku. (Rast chĺpkov má 3 fázy. Fáza rastu, degradačná fáza a fáza odpočinku. Počas prvej fázy má chĺpok najvyšší obsah melanínu, čo znamená, že na ošetrenie svetlom sú citlivé práve tieto chĺpky. V degradačnej fáze sa rast zastavuje a vo fáze odpočinku vypadáva.) Princíp fotoepilácie je podobný laseru, no intenzita a frekvencia svetla je rozdielna. Chĺpok sa teda po čase prirodzene uvoľní a jeho rast sa zastaví. 




Balenie obsahuje: samotné zariadenie Lumea Precision Plus
                           nabíjačku
                           dva nástavce (jeden na ošetrovanie tela, druhý na precízne ošetrovanie tváre a tela)
                           podrobný návod v slovenskom jazyku
                           čistiacu handričku




Ja som Lumy použila zatiaľ trikrát. Na spodnú časť nôh, teda od kolien nadol. Pri prvom použití som bola trošku vystresovaná. Bála som sa, že ma bude páliť pokožka, že budem mať nejakú alergiu alebo určitú formu podráždenia, že nebudem s Lumy vedieť pracovať, že z toho vyžarovaného svetla oslepnem, že... Myslím, že by aj stačilo. Jednoducho, bola som plná obáv a to pre nič-za nič. (No vždy, keď človek robí niečo prvý krát, je nesvoj, všakže?) Vyviazla som celá a bez ujmy na zdraví. :)
Všetko šlo ako po masle. Dokonca som si nakreslila bielou ceruzkou na oči prúžky v rozmedzí 3 cm, aby som vedela, po akej "dráhe" mám s Lumy ísť. Pokožka nepálila, žiadne známky podráždenia som nespozorovala a vidím naďalej dobre. Je pravda, že pri prvom aktivovanom pulze som ostala mierne v šoku z toho záblesku, ktorý z prístroja vyšiel, no časom som si zvykla. "Osvietiť" obe nohy mi trvalo prvý krát asi 30 minút.
Pri druhom a treťom použití som už bola "frajerka". Nohy som osvietila za 20 minút a kresliť prúžky som už nepotrebovala. Zapla som si telku a v pohodlí sedačky som vyhlasovala boj chĺpkom na nohách. Výsledok?
Po treťom použití je rast chĺpkov viditeľne redukovaný, na niektorých miestach už dokonca vôbec nerastú. Myslím, že to bude chcieť ešte také 2 "osvietenia" a do leta už nebudem mať žiadne starosti.
Každopádne, v priebehu času sa uvidí, do akej miery prístroj funguje.
V priebehu času vás budem informovať. ;)


PHILIPS Lumea Precision Plus by mala na slovenský trh doraziť v najbližších dňoch. Jej cena by sa mala pohybovať okolo +/- 500€. Ak vezmem do úvahy, že som ju použila zatiaľ tri krát a už je vidieť výsledky, určite by som neváhala investovať do tejto šikovnej vecičky. Aj napriek (pre niekoho) vyššej cene, by som nemala problém kúpiť si ju. Prečo? Ostane mi do konca života, môžem ju použiť, koľko sa mi ráči, môžem ju použiť, kde sa mi ráči, v pohode a kľude ju môžem používať aj pri pozeraní televízie či počúvaní hudby.
Ak by som navštívila odborníkov, stálo by ma to možno o niečo menej, no po čase by som sa tam musela opäť vrátiť a opäť investovať vysokú sumu, čo mám s Lumy vlastne jednorázovou a súčasne aj dlhodobou investíciou vyriešené.

Za mňa teda zatiaľ áno.
Čas ukáže, či svoj názor nezmením. ;)
Prečítala som si však rôzne recenzie a názory na tento produkt v zahraničí a všetko nasvedčuje tomu, že by moje "ÁNO" malo byť naveky vekov.
Amen.




Love, peace and confidence Ivanka

20 comments:

  1. tak toto je super .. ešte som o takom rístroji nadoma nepočula, ale chcem ho :O :D

    ReplyDelete
  2. To chci, ne, potřebuju to!!! :-)

    ReplyDelete
  3. tak o tomto som uz pocula... urcite si ho v blizkej buducnosti budem chciet kupit... dakujem za recenziu... :))

    ReplyDelete
  4. mam rovnaky problem :) to musim mať !

    ReplyDelete
  5. Odkiaľ to máš? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. z Philipsu. Som "testovala". :) resp. ešte stále testujem. :) :)

      Delete
    2. fuu, to si za to vysolila toľko prachov? :O

      Delete
    3. na SK trhu sa to kúpiť ešte nedá. :)
      ja som to "dostala". v rámci obchodu "niečo za niečo". ;)

      ale ak by som o tom vedela skôr, ak by to bolo na našom trhu skôr, kúpila by som si to sama.

      Delete
  6. Chlpy su otravna vec, podla mna by evolucne uz nemali existovat :D

    ReplyDelete
  7. boze toto keby naozaj funguje, vyriesi sa moj existencny problem!! urcite to skusim vyskusat..

    www.h-illa-rious.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. tak ten by sa zišiel:)).. keď som čítala, dúfala som že bude stáť do 100Ea že možno presvedčím rodičov..no po tej sume :D:D:D asi nie:/

    ReplyDelete
  9. och, toto by vyriešilo časové problémy mnohých žien! škoda že to stojí tak veľa, rozumiete, keď má človek 450 eur, tak si asi radšej povie, že ide niekam na dovolenku...:)
    inak môžem sa spýtať? nemáš informáciu o tom, či táto Lumea ničí aj svetlé blond chĺpky?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ničí korienky. ale myslím, že úplne blond blond chĺpky to nezachytí.

      Delete
  10. no super vecička! a aké su teda dalšie výsledky? Od pisania tohto článku už je totiž skoro 2 mesiace.

    ReplyDelete
  11. tak ako si dopadla? Chlpky rastu nadalej, su menej viditelne, alebo naozaj zmizli?

    ReplyDelete
  12. tiež by ma zaujímalo, ako sa testovanie vyvíja :)

    ReplyDelete
  13. tiež by ma zaujímalo, ako sa testovanie vyvíja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. V ľavej časti blogu, pod hlavičkou "Čo tu nájdete?", sa nachádza zložka PHILIPS. http://www.sweetladylollipop.blogspot.de/search/label/PHILIPS
      Nájdete tam všetky zmienky o Lumy. ;)

      Delete
  14. Doveryhodnost recenzie vyrobku znizuje fakt, ze ide o sponzorovany vyrobok. Idealnejsie by bolo, keby pisali skusenosti nezaujati zakaznici.

    ReplyDelete
  15. Ahojte, ako nezaujatý zákazník môžem potvrdiť, že Lumea je naozaj malý zázrak. Pripravte sa však na to, že je to dlhý proces. Prvýkrát som ju použila v novembri a až dnes môžem povedať že už nie som chlpatá :-) a dokonca nie je vidieť ani žiadne bodky ako po holení. Jediné čo môžem tomuto prístroju vytknúť je, že jedno nabitie baterky vydrží pomerne málo. U mňa na 5 stupni tak na necelú nohu (stehno+lýtko). Všetkým odporúčam, tá investícia stojí za to !

    ReplyDelete