Saturday 9 March 2013

v zdravom tele...


V zdravom tele, zdravý duch.
Tak nejako sa hovorí, všakže? Každý z nás si pod "zdravím telom" predstaví niečo iné. Niekomu sa páči vypracované telo, inému zase krivky. Som názoru, že každému z nás je "súdené" niečo iné. No dnešný životný štýl, veľa stresov, málo času a nie najlepšie stravovacie návyky sa akosi do toho "súdeného" miešajú a naše telo sa nám patrične "zavďačuje". Jeme, nejeme, diétujeme, nediétujeme. Meníme svoje tvary (úmyselne či neúmyselne), čo zanecháva následky. Či už na duši, alebo na tele.

Sme ľudia večne nespokojní. Tu máme niečoho veľa, tam zase niečoho málo. No postavu svojich snov človek nezíska siláckymi rečami o tom, ako bude od pondelka cvičiť. Nezíska ju pozeraním na prehliadky VS so zmrzlinou v ruke a slzami v očiach. Áno, zázraky sa dejú, ale nie v tejto životnej sfére. Pre to, aby človek získal to, čo chce, musí aj niečím pohnúť. (Bohužiaľ, prstom nestačí. Treba rozhýbať celé telo.) Cesta je dlhá. Verte mi. Viem, o čom hovorím. Nejde len o to, aby sa človek hýbal. Pohyb je fyzicky náročný. To vie každý, kto to niekedy skúsil. No tlak na psychiku tiež nie je najmenší. Pevná vôľa, prekonávanie sa, 110% miesto 100%. Strava tiež urobí svoje. Ak sa celé dni prepchávame slaninkou, hranolkami a kysnutým cestom, hodinka týždenne v "posilke" nás určite nezachráni.

Prvá zmena nastáva v našej hlave. Je potrebné zmeniť prístup...
Ja som zmenila. Pomaly to začína prinášať svoje výsledky. No viem, že mám pred sebou ešte dlhú-predlhú cestu.
Začala som od stravy. Celkom úspešne odolávam čokoláde (tú som predtým dokázala zjesť na posedenie),  biele pečivo som vymenila za celozrnné, snažím sa jesť viac ovocia a zeleniny, pijem viac vody (žiadna Cola, vážení), stanovila som si limit "jedna sladkosť na deň" (zväčša doobeda, pretože tak to telo dokáže efektívnejšie spracovať), atď.
Okrem tanečných tréningov, ktoré mám tri krát do týždňa už 14 rokov vkuse, chodím do posilňovne (Fit + Kardio) a vždy sa snažím zo seba vydať maximum. Sú dni, keď sa mi absolútne nechce, no viem, že ak sa neprekonám, uškodím tým len a len sebe.
Psychika. Celkom silná vec, čo poviete?

Ďalej sú tu "zázraky", ktoré nám popri pohybe a stravovaní podajú pomocnú ruku.
Dostala som možnosť vyskúšať telové mlieko proti celulitíde od Avonu. Pravda, nie som veľmi dobrým "testovačom", pretože (pri všetkej skromnosti) sa ešte celulitída neobjavila. (Ďakujem Mamičke a Ockovi za dobré bunky) Avšak, ako prevencia mi to veľmi vyhovuje, pretože človek nikdy nevie, kedy sa niečo zvrhne. (Aby sme si to ujasnili, celulitída je strašiakom aj celkom chudučkých žien. Veľa ľudí si celulitídu spája s nadváhou, ale nie je to celkom tak. Vinníkom sú aj hormóny, nikotín či genetické faktory.) 
Telové mlieko  "obsahuje komplex hlohu a kávového zrna. Tento jedinečný komplex spaľuje tuk v bunkách kože až o 200% viac, už v priebehu 6 dní a zabraňuje vzniku novej celulitídy. Už za 2 týždne je redukovaná hĺbka a intenzita kritickejších prejavov celulitídy. Za 4 týždne sa vzhľad celulitídy výrazne zlepšuje. Novinka pritom pomáha predchádzať tvorbe ďalšej celulitídy." 
Toľko, čo sa týka teórie. Aká je prax? Pleť je príjemná na dotyk, pretože mlieko vytvorí na pokožke akýsi "film". Dobre vonia a ľahko sa rozotiera. 

Ak však chcete nejaké výsledky, nesmiete zabudnúť na...
Veď viete čo. :) (Pokiaľ ste si pozorne prečítali článok.)
Avšak najviac podstatné je, aby sme sa cítili dobre...

Máte aj vy nejaké vychytávky (stravovacie, pohybové, "zázračné"), o ktoré sa so mnou radi podelíte? 

A spolu s Bobinkou, ktorá mi urobila make-up, sú hviezdny tím.







Love, peace and fashion Ivanka

8 comments:

  1. máš absolútne dokonalú postavu, mať tak tie tvoje nohy, úplne dlho vyzerajú :) ja sa tiež snažím zdravo stravovať a každý deň poctivo cvičím, teraz keď zliezol sneh chcem začať aj znova behávať, tak dúfam, že do leta budú nejaké výsledky.

    ReplyDelete
  2. To jsou nadherne fotky!!!

    www.lucieglam.blogspot.cz

    ReplyDelete
  3. vyzeráš skvelo!
    to telové mlieko mám kúpené, no ešte používam ten zelený z avonu.
    síce som normálnej postavy, no vždy sa treba o seba starať, to, že sa starám o to aby som sa cítila dobre a zdravo nezáleží an diétach. už som prišla že je to o celom životnom štýle. fitká síce nepreferujem, skôr "odpočinkové" cviky doma.
    no veľa vody (našťastie stále pijem iba čistú vodu a čaje, mám šťastie že rôzne ochutené bublinky mi nechutili), ovocie a zelenina je základ skvelého dňa.

    a som rada, že v poslednej dobe sa začalo viac a viac ľudí starať o to čo do seba dáva.

    ReplyDelete
  4. krása,vyzeráš naozaj super!:)

    ReplyDelete
  5. Ja tiez testujem to anticelulitidne mlieko a na pocudovanie, prave to ma nakoplo zacat aj cvicit, pretoze zastavm nazor, ze celulitidy sa neda zbavit namazanim zazracneho pripravku, vzdy treba aj makat, kremiky vsak mozu proces urychlit a zintenzivnit. Inak, vyzeras super, ja si vsak neviem predstavit ze by som svoje takto drazdive fotky dala na net, moj ocko a pripadne cela rodina by to asi neprezili :D A to uz mam pekne pod dvadsiatke, nie som ziadne "skvrna" :D
    Nikavero

    ReplyDelete