Tuesday 30 April 2013

tancujem, aby som žila.


"Zrátaj všetky moje vášne, čo ti prejdú cez ruky." Spieva Richard v jednej z jeho piesní. Ak by sme mali spočítať tie moje, nebolo by ich málo. No ak si raz niečo zamilujete, nedokážete s tým prestať.
Viem o tom svoje. Nikdy som nemala potrebu predvádzať sa v partii, vymetať bary a opíjať sa, fajčiť z frajeriny a zostavovať si slovnú zásobu z "vybraných slov po p,k a j". Nemala som vo zvyku odvrávať rodičom, klamať ich a podvádzať, loziť za chlapcami a "skúšať", ako ďaleko za hranice sa dá ísť. Vďačím za to najmä tancu. Pravidelné tréningy, niekoľko súťaží, hodiny driny a jasný cieľ mi dali a dávajú tisíc dôvodov, prečo byť taká, aká som. (Nevravím, že ísť za hranice niečoho je zlé, no každý na to má svoje vlastné spôsoby a mal by si uvedomovať následky, ktoré to zanechá.)

Venujem sa mu od 4 rokov. Nepamätám si, že by som niekedy mala obdobie, počas ktorého by som mala chuť všetko zahodiť a nechať to tak. Už od prvého momentu som ho milovala a milujem dodnes.
Tanec je ako droga. Rozlieva sa do žíl, prechádza celým telom a odnáša vás do nepoznaných výšin. Tanec je ako láska na prvý pohľad. Rozbúcha vám srdce, roztrepoce motýlie krídla a odnesie vás kamsi do cukrových oblakov. Tanec je ako beh na dlhé trate. Aj keď niekedy nevládzete, z útrob vašeho vnútra sa z ničoho nič v poslednej chvíli vyvalí chumáč energie a vy v diaľke vidíte cieľ, po ktorom ste tak dlho túžili. 
Moje telo proti nemu bojovať nedokáže... 
Keď počujem hudbu, celé telo sa zrazu ocitne mimo času a priestoru. Nechávam sa viesť dušou, splývam z hudbou, dávam zo seba všetko, čo v daný moment dať môžem. 
Smútok, láska, radosť, dve tváre, čierna, biela, deň, noc, mier, vojna, zlomené srdce, pokoj v duši.
Všetko sa dá vyjadriť tancom. Všetko, na čo si len spomeniete. Asi preto ho tak zbožňujem...

Čo vaše vášne?


Zajtra sa s Martinom chystáme fotiť druhú sériu. Tentoraz v meste, trošku romantickejšie. Uvidíme, čo sa podarí....











Love, peace and dance Ivanka

17 comments:

  1. kiežby aj mne tak išlo tancovanie :D tá posledná fotka je najkrajšia :)

    ReplyDelete
  2. dokonalé fotky :) teším sa na druhú seiru fotiek, určite sa podarí :)

    ReplyDelete
  3. na tu poslední fotku se nemůžu vynadívat! :)

    ReplyDelete
  4. Wau! :D úžasné fotky :)

    http://sweetletty.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  5. wow nič iné sa nedá povedať

    ReplyDelete
  6. To nemyslíš vážne! A tá posledná fotka je dokonalá. Tak keď som teraz videla ako sa dokážeš ohýbať, tak mi to takmer vyrazilo dych.. ja totiž poriadne neviem ani vyrovnať nohu, nie to ešte toto :D ale super, obdivujem ta :)

    www.seesimona.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Poslední fotka je vážně úžasná...

    ReplyDelete
  8. vždy mi padá sánka ked vidím tieto fotky na FB :)

    ReplyDelete
  9. Myslím, že sis mohla vzít alespoň kraťoulinkou sukýnku (přece jen, ačkoliv jseš krásná, pohled na tvé reprodukční partie mě moc nebere), ale jinak jsou fotky nádherné.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bla, bla, je to dokonalé a hotovo!

      Delete
  10. Milujem tanec a tiez milujem tanecne fotky! Suhlasim s textom, uplne :) A mas super rozsahy btw

    ReplyDelete
  11. Prídeš mi pre dnešný svet až príliš dobrá. Si strašne pekná a pritom nevyznieš namyslene, máš ambície, vieš čo chceš, idú ti všetky umelecké smery. Závidím a obdivujem :)

    ReplyDelete