Thursday 30 May 2013

dnes je len raz, dnes hrial aj mráz.


Keď si ja oblečiem rifle, je to niečo ako sviatok. Všetkým, ktorí ma poznajú, je jasné, že sa niečo deje. Nejde o nič veľké, len také malichernosti, ktoré však moje okolie hneď a zaraz rozpozná.
 Ak ich mám na sebe, platí jeden z nasledujúcich dôvodov: 
a.) Mám toho v škole veľa.
b.) Nechce sa mi a ponáhľam sa.
c.) V obchode som objavila nové rifle, ktoré majú potenciál byť mojím novým najobľúbenejším kúskom, ktorý zborí moje predsudky ohľadom tejto časti oblečenia.
V tomto prípade to bolo jedno s druhým a tak vznikol tento ležérny outfit.
Čo sa týka posledného bodu, tieto rifle majú nábeh ako "bořiči mýtů", no predsa sa im to ešte nepodarilo úplne. Uvidíme nabudúce.
A konečne som objavila dokonalé "aviatorky". Niekedy pred 4 rokmi som jedny mala. Kúpila som ich v Takku, boli v striebornom prevedení a nosila som ich takmer stále, pretože na nose sedeli perfektne. Jedného dňa som ich však pochovala tým, že som ich zlomila. Odvtedy som intenzívne hľadala niečo podobné vo všetkých obchodoch, no nikde som nenašla také, ktoré by mi vyhovovali. Tu mi príliš trčalo obočie, tu sa mi šmýkali po nose, tam sa mi nepáčila farba skiel. Vždy sa niečo našlo.
No minulý týždeň sa stal zázrak. Ako som si v H&M kupovala plavky, pristavila som sa pri stojane s doplnkami. A hádajte čo? Viseli tam a čakali na mňa. Asi tucet rovnakého druhu. No prvé, ktoré mi padli do rúk, boli moje...
konečne.

"Môžem ťa namaľovať?" opýtal sa Martin. Ja som len zaklipkala očami a potriasla hlavou. Počula som dobre? "Vieš, potrebujem si vyskúšať nahé líčenie."

Jediné, na čo som sa zmohla, bol úsmev a iskrička v očiach. Predsa, Martin je fotograf, ešte v živote som nevidela, aby niekoho líčil a nejaký ten rešpekt pred tým, ako to dopadne, tam bol. Ale bola som zvedavá, ako sa zmocní tejto úlohy, tak som sa ako "testovací panák" oddala osudu.

Sadla som si na stoličku a čakala, čo sa bude diať.

Na moje prekvapenie, dialo sa presne to, čo sa malo a čo som čakala. Martin dodržiaval precízny postup líčenia, sem-tam sa ubezpečil, či veci robí správne a išlo mu to ako "po masle".
Mala som z toho veľmi dobrý pocit a môžem vás ubezpečiť, že ak sa niekedy bude ponúkať, že vás namaľuje, báť sa rozhodne nemusíte. S výsledkom budete viac než spokojné...
















































Foto&Make-up: Martin Krystynek

Love, peace and fashion Ivanka

Topánky: F&F, Kabelka: New Look, Okuliare: H&M, Šatka: Margo fashion, Náušnice: Romwe, Bunda: ťažko povedať, Korzet: Bershka, Rifle: Second-hand, Opasok: Vintage

12 comments:

  1. na niektorych fotkach vidno, ze sa snazis az prilis... :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepšie niečo, ako nič. .)

      a o čo sa to snažím? :)

      Delete
    2. snazil som sa, to je pravda... knelicim totiz kazdy den, tak v tom nemam taku prax este

      Delete
    3. vyzerat az prilis modelkovsky, posobi to krcovito

      Delete
    4. vôbec to nepôsobí kŕčovito, naopak nádherne! :)

      Delete
  2. I simply could not go away your site prior to
    suggesting that I really enjoyed the standard info a person provide to your guests?
    Is going to be again ceaselessly in order to check up on new posts

    Here is my webpage voyance par téléphone

    ReplyDelete
  3. Nemyslím si,že by si sa na niečo hrala;) Veľmi ti to pristane,chválim outfit,maskéra aj fotografa:))

    ReplyDelete
  4. Kvalitné a chrumkavé!:-) Tak to sedí. Hezké fotky, jen by mě zajímalo (jestli se můžu zeptat, teda), prochází pak ještě nějakou úpravou? Jako PhotoShopem třeba? Občas mi připadá, že máš až příliš "vyžehlenou" tvář... Takže buď by mě zajímala značka make-upu a nebo jestli jsi malinko doupravená.
    Elis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Photoshop pri Ivanke pouzivam minimalne.
      Veci, ktore licime u nas sa robia znackou Make up Studio Professional, maju vysoke krytie a su velmi kvalitne.

      Delete
  5. V blogovém československém světě (vlastně i světovém) mi přijde, že jsi bezkonkurenčně nejhezčí, ale hlavně v úžasných outfitech a na velmi kvalitních fotkách. Jen tak dál. Máš skvělý cit pro kombinace.

    ReplyDelete
  6. Tie rifle ti ozaj seknú. A myslím, že ma to nakoplo poobzerať sa opäť po nejakých nových. Mám totiž na rifle rovnaký blok ako ty :-( Nejaké padnúce by sa zišli, ale stále si poviem že ich aj tak nevynosím. Vlastne sa k regálom s rifľami ani nikdy nedostanem, vždy ma po ceste osloví nejaká sukňa, alebo šaty :-)

    ReplyDelete