Saturday 13 July 2013

the world is full of monsters with friendly faces.



Rozhodla som sa, že pozdvihnem úroveň blogu. (Ak teda vôbec nejakú má, všakže. Lebo stále platí staré známe "sto ľudí, sto chutí".) Neviem, akú funkciu plnil blog doteraz (možno inšpiratívnu, možno tzv. "idemzabiťnudu" funkciu, možno estrádnu), no chcem, aby k tej funkcii či tým funkciám, ktoré mal doteraz, pribudla i funkcia edukatívna. Nie, nebudem vás tu poučovať či vychovávať v rôznych životných smeroch a sférách, Táto funkcia by sa vzťahovala čisto na módnu stránku blogu. Staré "úvahové výlevy o pocitoch a náladách" ostanú aj naďalej, len by som rada ku každému outfitu napísala niečo ohľadom farieb, ktoré som skombinovala, strihov, ktoré dané veci majú alebo doplnkov, ktoré som zvolila a tým by som rada niektorým z vás pomohla v oblasti kombinovania či rozšírila vaše obzory. Samozrejme, nie som expert, no za tých pár rokov, čo trendy sledujem, som si už vytvorila aký-taký rozhľad. Ten mi dennodenne pomáha nielen pri výbere oblečenia, ale tiež pri výbere tých správnych materiálov, pri kombinovaní tých správnych farieb a voľbe správneho stylingu-vlasy a make-up. (Samozrejme, pojem "správny" môžeme chápať všetci rozlične. ;))

Keďže je leto a slnko svieti väčšinu času vysoko nad hlavou, milujem nosiť v tomto období pestré farby. Pod pojmom "pestré farby" rozumieme všetko okrem čiernej, bielej, hnedej, sivej a tmavo modrej. (Teda prevažne achromatické farby.) Pastelové, neónové, pasívne, aktívne, teplé, studené. V lete je dovolené všetko. 
Dnes som zvolila oranžové šaty z ľahkého nekrčivého materiálu, ktoré som doplnila mojou obľúbenou "mint" modrou v kombinácii so zlatou. Myslím, že si tieto tri farby veľmi dobre rozumejú, no pokojne by táto kombinácia zvládla ešte jednu farbu navyše v podobe odlišného laku na nechty či v chladnejšom počasí i niečoho navrch. Avšak viem, že mnoho ľudí má strach kombinovať viac ako tri farby (možno aj preto, že je nepísaným pravidlom "tri a dosť"), takže pokojne stačí to, čo je. Konkrétne táto oranžová by sa dala v iných kombináciách pokojne nosiť i s pastelovou žltou či orgovánovou fialovou.
Mnou zvolené doplnky sú variabilné, čo dokazuje i fakt, že ste ich mohli vidieť i v predchádzajúcich príspevkoch. Je fajn, ak sa "pred sezónou" pozriete, čo máte v šatníku z minulých rokov a následne v obchodoch obzriete stojany s doplnkami, ktoré by týmto veciam dodali nový šmrnc. Ja som náhrdelník, kabelku i náušnice kupovala v zľavách ešte pred letom a teraz sa mi skvelo hodia takmer ku všetkému.














Foto: Jurko Petruš

Love, peace and fashion Ivanka

Topánky: Poľsko,Taška: Orsay, Šaty: Second-hand (Next), Náušnice: Camaieu, Náhrdelník: Camaieu, Náramky: Mix rôznych



7 comments:

  1. Kombinácia farieb je super :) Akurát na leto. Krásne šaty inak :)

    www.flowerofpassions.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Jaký účes zlatučký :)) veľmi veľmi dobre vyzeráš

    (alebo počkaj poviem to inak :D - leto ti pristane )

    ReplyDelete
  3. Veľmi sa mi páči tento svieži letný outfit :)

    ReplyDelete
  4. prosím tě,teď jsem na to narazila!to asi nebude tvůj lookbook že: http://lookbook.nu/mialife

    ReplyDelete
  5. fotky sú krásne a tá kabelka nemá chybu :)

    Bola by som rada, keby si navštívila môj blog. Môžeš sa stať i mojou followerkou, čo by som sa veľmi potešila :)

    http://bonieblue.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  6. Krásne šaty. Veľmi sa mi páči kombínácia oranžových šiat a mint kabelky a topánok. Fakt super!

    http://www.margifashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Nádherná ako vždy :-)
    S tými farbami je to podľa mňa trošku zložitejšie... Naprípklad takú čiernu, alebo režnú hnedú vezmem OD ISTÉHO VEKU fakt iba v lete, keď už mám opálenejšiu pleť a vyzerá sviežejšie. Vtedy ešte vyznejú elegantne, v zime ma už skôr devastujú :-(
    A veľmi ma zlostí, že v zime u nás nedostať dobré farebné veselé sukne z teplého materiálu (keďže nohavice fakt nemám rada). Tie najlepšie mám teda samozrejme zo sekáča. A vôbec, hlasujem aj za trochu viac farieb pre zimu.
    Si krásna, vkusná a ľúbezná ako vždy, sledujem dosť veľa blogov (väčšinou zahraničných) a si u mňa v top 10 :-)

    ReplyDelete