Monday 15 July 2013

v zlatom slnku, s korunou na hlave a s úsmevom na perách.


Svet je plný absurdných situácii. Jednou z nich bola aj tá, kedy som si na blogu prečítala komentár od AMY
s odkazom na konto na Lookbook-u, v ktorom boli moje fotografie, no očividne to môj účet nebol. Čo teraz? Moje fotky, cudzie meno, odkaz na cudzí blog, v komentároch reči o tom, ako majiteľka spraví o "tomto look-u" príspevok aj na svojom blogu. Kde sme?! Ó, áno, na Slovensku. Kde je závisť členom takmer každej rodiny a rozum sa používa len zriedkavo? Neviem, akosi sa mi zdá, že na niektorých to sedí perfektne. 
Ťažko povedať, čo slečnu viedlo k tomu, aby použila moje fotografie. Niektoré veci sú nad moje chápanie. 
Okrem toho, stále platia autorské práva a aj keď sa niekedy zdá, že internet je "všemohúci" a môžme si robiť, čo sa nám zachce, až taká úplná pravda to nie je. ;)

Ak teda máte konto na LB, pomôžte mi, prosím, tento problém vyriešiť, a to tak, že v jej profile, na pravej strane dole, nájdete vetu "Report this user?" a následne na to kliknete. Zvolíte v okienku možnosť "This person is an imposter" a do "Tell us" môžte hodiť odkaz na môj blog. Vopred ďakujem, veľmi mi to pomôže. Nesúhlasím s tým, aby sa niekto "priživoval" na mojej osobe bez môjho predchádzajúceho zvolenia.  :)

Okrem toho, moje nové LB konto môžete nájsť tu: http://lookbook.nu/sweetladylollipop
Robila som ho včera, tak budem rada, ak ma podporíte. (Kľudne nechajte v komentároch odkaz na svoje, nech vás môžem "sledovať". ;))

Čo sa týka outfitu, kombinácia farieb biela-čierna-červená je nestarnúca klasika, ktorou nikto ešte nikdy nič nepokazil. Vytiahla som svoje "hotpants", ktoré som si kúpila minulé leto a doplnila ich peplum topom, ktorý mi "spadol z neba". Dlho som taký hľadala, no nikde som nemohla nájsť materiál, ktorý by mi vyhovoval. Je pevný, z chladivého materiálu a skvelo drží tvar, avšak nie je hrubý, takže mi v ňom nie je zbytočne teplo.
 Keďže kombinácia "peplum+šortky" je sama o sebe podľa môjho názoru dosť nezáživná, zvolila som výrazný doplnok v podobe kvetovanej čelenky, ktorú som si sama vyrobila, a tým som outfit pozdvihla na trochu inú úroveň. Pokiaľ by som však čelenku nemala, ako alternatívu by som volila výrazný veľký náhrdelník a výraznejšie líčenie očí. V tom prípade by som však "farebnú pusu" vynechala, pretože by mohlo vzniknúť riziko "klaunefektu" a ten si nik z nás dobrovoľne neželá, všakže.
K tomu jednoduché topánky, v ktorých môžem obísť aj celý svet, klasické aviatorky proti teplému slnku a kabelka pre tie najnutnejšie veci.


















Foto: Jurko Petruš

Love, peace and fashion Ivanka

Topánky: Pimkie, Taška: Second-hand, Hotpants: Asos, Peplum top: Reserved, Prsteň: H&M, Náhrdelník: vintage, Náramky: Mix rôznych, Čelenka: DIY, Okuliare: H&M
  



27 comments:

  1. Fuu, neviem ci zavidiet odvahu alebo sa zamyslat nad moralkou :D Od pasa hore super, ale neviem ci by som chcela chodit na verejnosti len v "gatkach", nech je to akykolvek trend. Na mna je to rozhodne prilis.
    Nikavero

    ReplyDelete
    Replies
    1. Súhlasím s tebou. Top sa mi páči, aj kombinácia farieb, ale tie šortky vo mne vyvolávajú pocit "gatiek". Že si si zabudla obliecť sukňu alebo nohavice

      Delete
    2. musím sa pridať k dievčatám, máš skvelú postavu, rozhodne máš čo ukazovať, ale takto chodiť po ulici (ako keby iba v spodnej bielizni)je už aj na mňa moc.

      Delete
    3. vazne nie..mam rada mini, rada nosim mini kratasky ale toto ani nie su kratasy, to su nohavicky a ani na peknych nohach to nevyzera vkusne

      Delete
  2. Mne osobne sa páči celý outfit. Je jednoduchý ale nádherný. Dnes som zablúdila na tvojom blogu k príspevkom v archíve najstarším a musím uznať, že si prešla dlhú cestu. Je úžasné sledovať tú zmenu. Tvoj blog mám veľmi rada, páči sa mi každý jeden príspevok a outfity sú veľmi nápadité. Držím palce aby ťa aj naďalej neopúšťala tvorivosť a mohli sme čítať jeden skvelý príspevok za druhým.

    ReplyDelete
  3. jsem hlavně ráda,že se to odhalilo!nesnáším kradení fotek!vůbec nechápu co dotyčnou k tomu vede!květinová čelenka je nádherná!takové šortky na léto ideální! :)

    ReplyDelete
  4. Presne takto má vyzerať módna blogerka. Výstredná, štýlová, taká, ktorú si všetci všimnú. Žiadna tuctovka. Tí, čo sú z branže pochvália a tí ľudia typu "poznámibanewyourker" ťa odsúdia nepeknou poznámkou. Kraťasky by mohli samy o sebe mohli pôsobiť poburujúco, no ty si to zjemnila čelenkou a elegantným topom. Navyše nemáš ani vysoké podpätky, čiže vyzeráš šik. :*

    Zuz

    ReplyDelete
  5. mega outfit, originálne a hlavne odvážne. :)

    ReplyDelete
  6. mne sa gačky na dva tračky páčia! minimálne máš do nich nohy.
    a si krásna.

    ReplyDelete
  7. dovolim si tvrdit, ze Ivka je jedna z mala dievcat, ktore si taketo "hotpants" mozu dovolit. skor ma udivuje, ze si niektore 100 kilove "herecky" daju leginy a obtiahnute tricka

    ReplyDelete
  8. v tých hotpants by ma ani do roboty nepustili :D:D:D na festival ok, ale na bežný deň do mesta určite nie :)) ale zvyšok je super :) chcela by som tvoju húževnatosť a odvahu..ako si sa k nej dopracovala?:)

    ReplyDelete
  9. ty si proste úplna pani :D mega ťa žeriem :)

    (prosím prejdi sa v týchto hotpants raz aj po Poprade :D haha)

    ReplyDelete
  10. máš skvělou postavu, ale tohle je pro mě extrém, pár centáků navíc by bodlo

    ReplyDelete
  11. hm, tie hotpants su trochu moc, s pemplum topom posobia uplne ako nohavicky. K inemu topu by to bolo mozno lepsie, kazdopadne nohy mas uzasne aj ta celenka je super :))

    ReplyDelete
  12. Ano, hotpants jsou opravdu "hot", ale já se nedokážu zbavit dojmu, že i kdybys po té ulici chodila nahá, tak budeš prostě vypadat jako dáma. Někdo to má jednoduše v sobě a ty rozhodně ano. A mimochodem, jsem ráda, žes problém na LB vyřešila (pochopila jsem to správně, ne?). Svůj jsem nenavštívila hodně dlouho, tak nevím, jestli ti vůbec posílat link...

    ReplyDelete
  13. Nápaditý look na fotenie, ale na bežný deň nie..Cením si ale odvahu,lebo veď o tom majú byť módne blogy,aby rozvírili usadlých Slovákov a podnietili k fantázii.Ty si ale dáma,tak sa mi toto ku tebe nehodí,odhalené dievčatá sú pre chlapov/ľudí bez fantázie,oveľa viac sa mi páči,keď rafinovane niečo ukážeš a niečo nie,nik nepochybuje,že na ten look máš predispozície,ale prekročila si takú hranicu intimity/odhalenosti a to sa mi ku tvojmu nežnému "lady" výzoru nehodí

    ReplyDelete
  14. toto sú skôr hotpanties :D

    ReplyDelete
  15. „hotpants“ by nepochybne rozvírili stojaté vody nejedného Slovenského mestečka :o) Myslím, že je to úplne dokonalý dovolenkový outfit do ľubovoľného prímorského letoviska. Určite by tam nikoho „hotpants“ nepohoršovali pretože naľahko sú tam všetci a zároveň by bol vďaka tej krásne čelenke do vlasov neprehliadnuteľný. Páči sa mi to aj keď ja už veru na „hotpants“ vek nemám, ale keby som ťa stretla na živo určite potešíš moje oči ;o)

    ReplyDelete
  16. No, takže podobná situácia s fotkami sa mi stala aj mne dokonca na viacerých stránkach a dotyčná osoba ani po niekoľkých upozorneniach nedokázala pochopiť situáciu. Takže podporujem a snáď to čo najrýchlejšie vyriešiš :)
    Inak k outfitu len jedno slovo: SUPER! Sledujem aj na LB:)

    ReplyDelete
  17. Tak nějak se to ve mě pere :-) Je to krásně vymyšlený outfit a tvoje nohy jsou prakticky dokonalé, o tom žádná:-) Ale mé puritánské já se trochu vzpouzí... vždyť jsou to kalhotky!
    V každém případě, jak už bylo řečeno, je to vynikající blogerský příspěvek. Lehce kontroverzní, silně originální.
    Elis

    ReplyDelete
  18. krásny príspevok ! prosím o sledovanie colorfulthoughts :)

    ReplyDelete
  19. Ďakujem všetkým veľmi pekne. Som rada za všetky názory. :)
    Teším sa, že ste sa tak "rozhovorili".

    ReplyDelete
  20. Podla mna je to úplne v pohode. Ved sa to aj vola "hot". Aspoň je iná ako všetky slovenské dievčatá, ktoré nosia stále to iste. Ak by na to nemala postavu, tak okej. Ale Ivanka ma na ne ideálnu postavu a aj vek. Ak by bola mladšia tak sa mi to taktiež nepáči, ale je aj dospelá. A ešte je k tomu aj horúco, tak sa predsa nebude zahaľovať. Myslím si, že by v nich určite do kostola nešla. Na prechádzku alebo len tak von sa v lete hodia. :) Inak krásne farby a čelenka je dokonalá <3

    ReplyDelete
  21. Tie hotpants su uz naozaj trochu prilis, ale za celenku palec hore

    ReplyDelete