Wednesday 7 August 2013

Říkáš, že svět je krásnej, svět je zlej.



Neviem úplne presne, ako a kde začať. 
Nechcela som veľmi na blog dávať fotky z dovolenky v plavkách, no "nakopol" ma k tomu komentár na jednom blogu. Čitateľka sa pohoršovala nad tým, ako môže dať majiteľka fotky seba v plavkách, keď má takú a takú postavu! Vraj je to hnus a mala by to okamžite dať preč. ( Pritom majiteľka blogu je krásne dievča, s úplne normálnou postavou, akú vidím bežne na kúpaliskách či na pláži.)
Keď som si to prečítala, nevedela som, či mám plakať, alebo sa smiať. To, že ľudská hlúposť nepozná hraníc, som vedela už dávno pred tým, ale to, koľko drzosti v sebe dokážu ľudia nazbierať (a najmä skrytý za maskou pod prezývkou "anonym"), ma udivuje stále. 
Ozaj si neuvedomujete, že vaše hlúpe komentáre a poznámky (a teraz hovorím predovšetkým o ženách, pretože muži takéto veci vôbec neriešia) nielen na blogoch, ale celkovo, v živote, v škole, v práci, doma, môžu niekoho veľmi raniť a spôsobiť mu nielen psychické, ale aj zdravotné problémy? Nemyslím si, že každý z nás má takú povahu, že sa dokáže nad všetko povzniesť a mávnuť rukou. Prečo sa asi toľko ľudí túži vyhladovať či po jedle uteká na záchod, aby to, čo práve zjedli, mohli vrátiť tou cestou, akou to prišlo? Lebo žijeme v konzumnej spoločnosti a odvšadiaľ na nás vykúkajú reklamy s dokonalými telami? Asi ťažko. Všetko je to o nás. O tom, ako spolu komunikujeme, o tom, čo komu povieme, o tom, ako sa k sebe správame...
 Je mi jasné, že ak dávam fotky na blog, idem s "kožou na trh" a musím rátať s tým, že nie každému sa všetko páči, ale nikdy by som si nedovolila niekomu inému povedať, že je tlustý či niečo podobné v tom zmysle. To sú jednoducho veci, do ktorých sa "nerýpe". Nie preto, že je to netaktné, ale preto, lebo by sme si každý mali zametať pred svojím prahom. 
(Samozrejme, konštruktívna kritika je iná vec. Mňa osobne posúva dopredu, a aj keď je pravda, že sa niekedy kvôli nej "odujem", nakoniec si aj tak priznám, že daný "kritik" mal predsa len pravdu.)

Veď viete, ako to je. Môžu vás tisíc krát pochváliť a bude vás to hriať pri srdci, ale príde jedno kritické slovo a vy o sebe začnete pochybovať...

Keď som bola malá, trčali mi všetky rebrá. Od štyroch rokov som navštevovala tanečnú a vyzerala som ako malá žaba. Tu noha, tu ruka. Postupne, ako som rástla, sa mi začalo rysovať svalstvo a s vekom som, logicky, začala aj priberať. Bola som nešťastná z toho, že mám "veľké" nohy, že nemám žiaden pás, že mám malé prsia,...
Ako väčšina z nás, ani ja som nebola so sebou spokojná. Chcela som držať diétu, nechcela som jesť, špekulovala som, ako zjesť čo najmenej bez toho, aby sa nad tým niekto pozastavoval, tvrdila som, že nie som hladná v časoch, kedy mi v bruchu škŕkalo tak, že to bolo počuť i k susedom, chcela som mať "medzeru" medzi nohami tak, ako to mali všetky tie dievčatá z tumblr, jedla som málo, len keď to bolo nutné. Mala som slabé nechty a lámali sa mi vlasy, na tanečných tréningoch som nevládala a jedného dňa som vďaka detoxikačnej kúre takmer odpadla. (Pila som dva dni len ovocné šťavy.)
Našťastie som potom zistila, že to všetko sú pekné blbosti.
Keďže tancujem 15 rokov, je nemožné, aby som tú "medzeru" medzi nohami mala. Nohy mám svalnaté a za tie roky už poriadne vytrénované. 4-krát do týždňa tréningy mi jednoducho neumožňujú, aby som tam tie svaly nemala.
Čo sa týka môjho pásu, s tým neurobím (pokiaľ mám zdravý rozum) nič. Je to jednoducho genetika a dedičnosť. Medzi bedrovými kosťami a posledným rebrom mám medzeru 2 cm, takže priestor na pás už nie je. (A pokiaľ si nedám vyoperovať spodné rebrá- čo si teda rozhodne nedám-priestor nebude.) 
No upokojujem sa tým, že ani Irina Shayk nemá obzvlášť výrazný pás a na kráse jej to vôbec neubralo. Tak budem dúfať, že je to rovnako i v mojom prípade.
No a tie prsia? Ako zvykneme doma hovoriť, keď si robíme srandu: "Přikoupíme."
Nejak bolo, nejak bude.

Snažím sa stravovať zdravo a pravidelne, mať veľa pohybu, chodievať pešo, piť čistú vodu, hydratovať pokožku, neulievať sa na tréningoch a čo je hlavné, byť spokojná sama so sebou a vyrovnať sa s tým, ako sa veci majú.

Nik predsa nie je dokonalý...
A ozaj, ak by ste sa ma opýtali, či Beyonce alebo Nicole Richie, tak poviem Beyonce.
Veď viete prečo. :)










Foto: mamina a brat

Love, peace and summer Ivanka

Plavky: River Island, Kimono: H&M, Okuliare: H&M

14 comments:

  1. Dokonaly text aj fotky - neskutocny obdiv :)

    ReplyDelete
  2. plavky sú dokonalé, hlavne ten spodný diel a pripomenula si mi, že aj ja mám to kimono, ešte zo štítkom :D
    a máš dokanlú postavu takže niet o čom.
    ja som bola mala vždy postavu ako chalan, no po 20tke som začala priberať, nie že by mi vadilo kilo navyše, ale necítila som sa ako ja, hlavne preto, že väčšinou času som iba presedela a nič nerobila. teraz športujem, stravujem sa zdravo a cítim sa o tisíc krát lepšie. nedržím žiadne diéty, ale vylúčila som fasfood a školský bufet, radšej si doma navarím. všetko je to iba o tom ako sa človek cíti, stresy a pod. takže treba byť iba v pohode, nerobiť si ťažkú hlavu zo zbytočností a ostatné sa podriadi ;)

    ReplyDelete
  3. Skvělý článek!
    S mezerou mezi nohama si mě rozesmála, protože tento "problém" mám taky. Hraju už 10 let fotbal (ano, jsem holka), takže ty nohy tam prostě jsou a budou. Pokud nebudou, tak můžu s fotbalem skončit.Taky jsem zkoušela mnoho toho a mnoho tamtoho, ale nikdy to na moc dlouho nepomohla a pokud začnu více cvičit než normálně, přibírám ještě víc. Mohu jasně potvrdit, že svaly váží víc než tuky :)
    Jinak ti to v plavkách moc sluší!

    ReplyDelete
  4. Ty plavky jsou úžasné :) ...no a o fotkách ani nemluvím, vypadáš na nich luxusně!!! :)

    P.S. Zvu tě k sobě na Giveaway :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2013/08/prazdninova-giveaway.html

    ReplyDelete
  5. super clanok Ivi :) dobre sa to citalo a na mladu osobku mas velmi "dospelacky" nazor a racionalny :)

    ReplyDelete
  6. neviem prečo sa všetci ženú za "medzerou medzi nohami" keď ju ani nemôže mať každý, je to všetko o stavbe kostry .. a ty máš nádhernú postavu :)

    ReplyDelete
  7. Pekný článok, pekné fotky. Ja som na túto tému tiež písala článok s rovnakým názorom ako ty, tak si ho môžeš prečítať,ak máš chuť.

    Link: http://momosbeautydiary.blogspot.co.at/2012/10/nemate-pravo.html

    ReplyDelete
  8. Skvělý článek! Vypadáte úžasně!!

    ReplyDelete
  9. Úžastné! Pre nás inšpirácia ;)

    ReplyDelete
  10. Ved mas uplne uzasnu postavu, nepotrebujes tu ludom ani nic vysvetlovat, ja som aj tak prečítala celý članok ale vobec nemas preco vraviet ze nemas pas a take veci, jasne ze mas a vyzeras uplne uzasne... nie je o com.. ja zas s jedlom nemam problem.. napchavam sa niekedy, ked som hladna v noci tak idem jest v noci, jem pizzu, niekedy mekáč, neodopriem si ani slaninu ani klobasu :D mam rada jedlo a nejako ani nepriberam.. mozno trochu na bruchu ale nechce sa mi robit brusaky,..ale v podsate ani netreba asi mam rychle spalovanie :D a co sa mna tyka ja vooobec neodsudzujem ostatných ludi...aku maju postavu taku maju... aj ked su pri sebe, dobre niektorí za to mozu, ale niektori za to nemozu a ja z prveho pohladu nikdy nesudim, pokial cloveka nepoznam..nesud knihu podla obalu nie? :) Ja ked vidím nejakú ženu pri sebe, tak JU konrétne nezvyknem posudzovať, skor to co ma na sebe, pretoze aj take zeny sa mozu pekne obliect a ked ma nožiska ako nejaký "slon" alebo nieco (nehcem urazat nikoho) tak si asi nedam suknu taku ze mi vidno zadok..a cele tie stehna.. ved existuju sukne pre take zeny a plus minimalne po kolena..teda nad kolena..a moze o vyzerat pekne..tak som raz videla jedno dievca v jedalni v skole a naozaj to bolo nechutne.. ona nech je aka chce ale vziat si toto n seba to je sila :D pritom existuje tolko krásnych vecí pre baculky a rozne typy postavy :) a ty si nadherna takze nie je fakt o com :)

    ReplyDelete
  11. Seš nádherná ženská a nad tím pohošením bych se jen usmála, je to každého věc, co na sobě fotí

    ReplyDelete
  12. Paradny clanok.... Mas pravdu dolezite je citit sa fajn a treba hlavne makat na sebe... Ja som bola nestastna zo seba a schudla som 0kg tym ze sa snazim cvicit, jest pit vela vody a vsetko viem ze nikdy nebudem mat chuducke nohy... Mam svaly a radsej budem mat svaly ako nic...


    A ty mas uzasnu postavu a paradne plavky!!;))

    ReplyDelete
  13. Každá máme to svoje "místo" na těle, které nesnášíme. U mě to jsou kolena třeba :-) Ale třeba i ty tady zmiňuješ Beyoncé, kterou občas vídám v časopisech jako inspiraci pro "plnější" postavu a vždycky mi to přišlo směšné. Problém je v tom, že Beyoncé není a nikdy nebyla tlustá nebo silná nebo plnoštíhlá nebo whatever. Ta holka je normálně štíhlá se zadkem dejme tomu velikosti 40. Dost mě mrzí, že ji někdo může popsat jako silnější oblou ženu. Takových vídám na ulici desítky a do postavy Beyoncé mají ještě veeeeelký kus cesty...

    ReplyDelete
  14. Okrem toho, že máš super postavu, sa dá pomocou oblečenia veľmi veľa vyčarovať, ale veď to ty vieš :)

    ReplyDelete