Thursday 8 August 2013

šum mora a zlaté slnko.



Pamätám si, keď som bola malá, nosievala som kraťasy, ktoré z prednej strany vyzerali ako sukňa. Och, ako som ich len neznášala! Nenávidela som, keď som si ich musela obliecť. Prišlo mi úplne "mimoňské" nosiť kúsok oblečenia, ktorý vyzerá z oboch strán rozdielne. Oveľa radšej som mala šaty či sukne, ktoré zreteľne definovali, že som slečna. 
Kraťasosukňa bola hitom "deväťdesiatok" (minimálne v sekcii oblečenia od 0 do 10 rokov na Slovensku) a nosili to všetci v mojom okolí. Prvých pár ráz, keď som ich mala na sebe, som nimi bola nadšená, no neskôr som ich naozaj začala nenávidieť. Našťastie, veľmi rýchlo som z nich vyrástla, a tak moje detstvo nebolo poznačené hlbšou traumou.

Ako iste všetci viete, móda sa neustále vracia. Neviem, kedy presne trend "dva v jednom" vznikol, no je isté, že je tu túto sezónu zas. Minimálne v kolekcii Zara Basic v podobe nohavíc, ktoré vyzerajú v určitých momentoch ako sukňa. Či sa moja "minitrauma" z detstva vrátila a ja som pri zhliadnutí nohavíc v obchode utekala kade ľahšie? 
Ále kdeže. Práve naopak. Vyrástla som a na "trendy" (celkovo oblečenie) sa dnes pozerám úplne inak. Sukňonohavice som si už pri prvom pohľade na ne zamilovala a keďže boli aj za skvelú cenu, kúpila som si ich. 
Sú zo skvelého padavého materiálu, vôbec sa nekrčia a príjemne chladia. Cítim sa v nich voľná ako vták a jediné, čo ma mrzí, je fakt, že som si ich nemohla kúpiť vo všetkých farbách, ktoré tam mali. 

Skombinovala som ich s mojím najobľúbenejším topom v korálovej farbe, (ktorý nosím už tretie leto a stále je No. 1), nápaditými náušnicami z malého obchodíku s ručne robenými šperkami zo Zagrebu a jednoduchými topánkami (veď viete, tie, s ktorými by som mohla pochodiť aj celý svet a nohy by ma nikdy neboleli). 


Majte krásne leto. .)








Foto: Jurko Petruš

Love, peace and fashion Ivanka

Topánky: Second-hand (Pimkie), Nohavice: Zara, Taška: Second-hand, Top: Second-hand (TOPSHOP), Náhdrelník: vintage, Okuliare: H&M, Opasok: Camaieu, Hodinky: Swatch, Náušnice: zo Zagrebu, Prsteň: H&M

13 comments:

  1. Tie nohavice sú super!! Presne také zháňam, parádne sú :). A tebe to veľmi pristane :). A chválim Jurka za fotky, fotí stále lepšie a lepšie :).

    ReplyDelete
  2. Kdyby to někoho zajímalo, tak takhle vypadá dokonalost!!! :) úžasné :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2013/08/prazdninova-giveaway.html

    ReplyDelete
  3. mne sa páčili tie krátke, tie ktoré má 8 z 10 ľudí ;) ale našťastie som im v obchode odolala. ale tieto sú super, tiež by sa mi niečo podobné hodilo (čo by aj ešte nie).
    a inak vôbec sa mi nepáčia dlhé nechty, prezdobené a tak, ale u teba mi to vôbec nevadí, dokonca sa mi to páči.

    ReplyDelete
  4. achjo ty jsi krásná! to combo ti moc sluší

    jinak se mi hrozně nelíbí ty nehty, ale tady na fotkách je není moc vidět

    ReplyDelete
  5. Krásne fotky a veľmi pekný outfit. Pristane Ti to!

    http://www.margifashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. fakt pekná kombinácia! mne sa páčia tie väčšie vzdušné overaly, kedy tiež netušíš či má dotyčná gate alebo šaty :D

    ReplyDelete
  7. ale tak aj medzi sukňonohavica je rozdiel, tie ktoré sme nosili ako deti, alebo boli v tom čas v móde boli otrasné, tieto sú už iný level :D škoda, že ja s mojou výškou by som v nich vyzerala komicky

    ReplyDelete
  8. Prekrasny outfit ! Musim povedat ze Tvoj blog ma zaujal ! Pozyvam Ta ku mne ! :-)

    http://dzejzetko.blogspot.sk

    ReplyDelete
  9. Nejdřív jsem si myslela - jůů, super šaty! Pak jsem si všimla-ony to nejsou šaty, je to top s maxi sukní! A nakonec jsou to kalhoty :-)) Takže chválím super maxišaty :-)

    World By Bella

    ReplyDelete
  10. máš stále lepšie a lepšie fotky!
    btw, toto je celé krásne, ani som nezbadala, že sú to nohavice :)

    ReplyDelete