Monday 30 September 2013

Líčka máš ako tá ruža, potrebuješ už len muža



Pravdu povediac, už ani toho muža nepotrebujem. Ale o tom potom.
Radšej k veci.

V poslednom čase ma začal fascinovať slovenský folklór. (Rada by som tvrdila, že zásluhou našej angličtinárky, ktorá nás núti písať každý deň sloh v rozsahu 200 slov na rozličné témy, pričom práve jedna z tém bol "Slovenský folkór a jeho vplyv na národnú kultúru", no tvrdiť to nemôžem.)
Skôr som si k nemu našla cestu prostredníctvom kúskov, ktoré mi folklór pripomínajú a ktoré ma chytili za srdce.
Jedným z takých kúskov je aj táto čelenka. Akonáhle sa na ňu pozriem, napádajú mi mnohé rozličné asociácie. Pri pohľade na ňu si spomeniem na Liptov, Pribylinu, Myjavské kroje, Východnú, SĽUK, Lúčnicu, pieseň od Elánu (Raz nás stopli strašne milé baby mohli sme sa desať razy zabiť...), rozkvitnuté lúky na Brezovej pod Bradlom a mnoho ďalšieho.

Cez víkend sme boli s našimi v Bratislave a stavili sme sa aj na "hodoch", kde v jednom zo stánkov predávali talentované ručičky aj takéto poklady. Rozhodovala som sa medzi kúskom s jesennou tématikou (listy, gaštany- ozaj umelecký kúsok, ale zdalo sa mi to už priveľa) a touto. Je pravda, že pripomína skôr jar ako jeseň, no mne nič nebráni v tom, aby som ju nosila aj posledný septembrový deň. (Aj učiteľ nemeckej matiky sa ma dnes pýtal, že či už je jar. Nakoniec však poznamenal, že sa mu čelenka páči. I keď, čo iné mu ostávalo, všakže?) 
Okrem toho, dnes bol nádherný slnečný deň a tá čelenka mi spolu so slniečkom rozžiarili deň. 

Farebne som ju doplnila o dva jednoduché kúsky v podobe košele a sukne, ktorých farebné odtiene sa nachádzajú i na kvetoch čelenky. Keďže čelenka je už sama o sebe dosť výrazným kúskom a sukňa i košeľa sú dvoch rôznych farieb, doplnila som to už len jednou základnou farbou, ktorá by podľa môjho názoru nemala chýbať v žiadnom jesennom šatníku, a to svetlou karamelovou hnedou.

Prajem úspešný týždeň.  :)



































Love, peace and fashion Ivanka

Topánky: New Look, Taška: Z Talianska, Sukňa: Selected, Bunda: Orsay, Košeľa: Stradivarius, Opasok: darček od kamarátky, Okuliare: H&M, Čelenka: stánok PoTvora na Bratislavských hodoch na jazere Štrkovec, Hodinky: Swatch


6 comments:

  1. Nádherné fotky a tá čelenka ti veľmi pristane. Proste to vieš nosiť. Seba si s niečím takým vôbec neviem predstaviť. Jediné čo mi tam vadí je tá košeľa, nejako mi tam nepasuje. Inak ale nádherný outfit ako vždy. :)

    www.blondava-potvora.blogspot.sk

    ReplyDelete
  2. Toto je super! Tá čelenka najviac :)

    ReplyDelete
  3. Tobě sluší i tato velice zajímavá a neobvyklá kombinace stylů i barev. Krásná čelenka, ale jen pro krásnou mladou ženu.

    ReplyDelete
  4. Skvelé fotky, všetky do jednej a tá čelenka...krása :)

    LeroseP

    ReplyDelete
  5. Nádhera! Ako zo žurnálu :)

    http://www.margifashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. tyhle fotky se neskutečně povedly :))

    ReplyDelete