Wednesday 9 October 2013

en casa.



Začala som sa učiť po španielsky. Krásny jazyk. No úprimne, zatiaľ mi to veľmi nejde. Čo by som však aj po 5 hodinách chcela, všakže. Nemôžem si to predstavovať ako "Hurvínek válku". Nik sa ešte počas pár hodín nenaučil rozprávať cudzím jazykom. (Ak niekto taký existuje, pozdravujte ho odo mňa.) 
Ale chytilo ma to. Viem už povedať ako sa volám, ako sa mám, odkiaľ som a čo robím. :) 
No potrvá to ešte roky, kým budem vedieť rozprávať plynule ako v nemčine či angličtine. 
Vie niekto z vás španielsky? :)
Aké jazyky ovládate? 
Myslíte, že ste toľkokrát človekom, koľko jazykov ovládate?
V tom prípade by som mala byť 4 a pol človekom. Jedným vďaka slovenčine, druhým vďaka nemčine, tretím vďaka angličtine, štvrtým vďaka češtine a tým polovičným vďaka ruštine a španielčine. :) Dúfam, že raz zo mňa bude 6-násobný človek a ruštinu spolu so španielčinou budem ovládať na perfektnej úrovni. 

Sú dní, kedy nemám veľmi chuť stáť pred skriňou a čakať, kým mi z nej niečo vypadne. V takých prípadoch zvolím rifle, košeľu a lodičky. Osvedčená klasika, ktorá ma nikdy nesklame. Zvyknem ju doplniť nejakými náušnicami či inou bižutériou a môže sa ísť.

Moju "fotkovú" instagramovú mániu väčšina z vás pozná. Či už z príspevkov priamo tu na blogu, alebo z Instagramu. Teraz som mala možnosť, vďaka aplikácii Printic, moje obľúbené "instagramovky" zhmotniť a kochať sa nimi vo forme fotiek, ktoré sú veľmi podobné tzv. "polaroidom". 
Neviete si predstaviť, akú radosť som mala, keď mi fotky prišli domov. Okrem toho, že boli zabalené v nápaditej oranžovej obálke, prišli priamo z Paríža (veď viete, ako to mesto milujem) a expresne rýchlo. Vo štvrtok večer som odosielala objednávku a v pondelok som ich už mala doma. Cena za jeden kus je 79 centov (podľa mňa môžem povedať: no nekúp to!) a môžete tlačiť, tlačiť a tlačiť, koľko len chcete. :) 














Love, peace and fashion Ivanka

Topánky: Margoo, Rifle: Orsay, Blúzka: F&F, Taška: Orsay, Náušnice: darček od kamarátky, Náhrdelník: vintage, Prsteň: Persunmall.com, Okuliare: H&M, Hodinky: Swatch

13 comments:

  1. fotky z printic milujem, majú vždy také úžasné odtiene, už sa mi na tu moju stenu ani nevojdú ;)
    Máš krásnu kabelku! <3

    ReplyDelete
  2. tie fotky sú mega. A španielčina? Držím palce, ja som to s ňou vzdala, napriek tomu, že sa mi veľmi páči. Radšej som prešla na francúzštinu ;)

    ReplyDelete
  3. mne sa veľmi páčia tie topánočky :) ale inak krásny outfit :)

    andrea-magazine.blogspot.sk

    ReplyDelete
  4. môžem sa spýtať ako si sa naučila po nemecky? kurzy, sama, v škole, priamo v nemecku?? ďakujem za odpoveď

    ReplyDelete
    Replies
    1. Navštevujem bilingválnu sekciu gymnázia so zameraním na nemecký jazyk. :)
      Takže v škole, viac-menej. :)

      Delete
  5. Takýto štýl ti svedčí najviac :)

    ReplyDelete
  6. Absolútne perfektne zladený outfit.

    ReplyDelete
  7. Ten Printic ma zaujal, vôbec to nepoznám ale idem poobdivovať. A máš nádhernú blúzku ! Čím som tu dlhšie, tým viac sa mi páčia čierno-bielo-šedé veci (ale aj tak navždy ružová vládne môjmu srdcu :)
    No a držím palce s jazykom novým, nech to vydržíš a zvládneš, ja som jazykomaniak, už som sa ich učila toľko (francúzsky, španielsky, fínsky) tak dúfam, že najnovšie túto dánštinu sa aj naučúm :) ale presne chápem a veľmi ma to irituje, keď v nemčine a angličtine nemám problém a zrazu je tu jazyk v ktorom sa neviem vykoktať :)

    ReplyDelete
  8. ja sa učím španinu, ale je to dosť biedne, viem povedať základné veci plus že ma bolí hlava :-DDDD noa samozrejme viem nadávať ... :-DDD

    ReplyDelete
  9. Ja som sa ucila spaninu jeden rok. Teraz som momentalne na erasme v madride takze tak a amglinu od 9 rokov.. Nemcinu 4 roky na strednej ale vobec z nej nic neviem :)

    ReplyDelete
  10. Jasný super outfit. Ten je prostě skvělý!

    ReplyDelete
  11. Hezké a nepřeplácané. :-)

    ReplyDelete
  12. miluju svislé proužky! :) ta žlutá už mi k tomu ale moc nesedí.

    ReplyDelete