Friday 10 January 2014

Niekedy (ne)mám chuť.



Key pieces, čiže kľúčové kúsky vo vašich šatníkoch (a rovnako i mojom), sú, súdiac podľa komentárov pod minulým príspevkom, tričká, košele, rifle a koženka. Je pravda, že ja tieto "kľúčovky" (najmä rifle) nosievam pomenej, pretože mám v šatníku väčšie srdcovky, ale práve bez týchto kúskov by som sa nezaobišla. Košele nosievam zo spomínaných asi najčastejšie. Hodia sa k elegantným i casual veciam, k teniskám i lodičkám (samozrejme nesmieme zabúdať na to, že sú košele rôznych strihov, štýlov a farieb, ktoré nie vždy môžeme nosiť so všetkým, čo nám príde na um, ale to už iste viete) a pre mňa osobne, sú veľmi praktické (vyzliekajú sa pohodlnejšie ako tričká, najmä vtedy, ak mám urobený nejaký komplikovanejší účes alebo pri nakupovaní, kedy sa mi zvykne často pri rýchlom vyzliekaní otrieť make-up o tkaninu). Tričiek mám veľa-preveľa. Ale nenosím ich často. Avšak je jedno (mám ho i v tomto príspevku na sebe), ktoré nosím často a rada. Jednoduché biele tričko. Trvalo dlho, kým som našla to správne. Buď boli príliš dlhé, príliš krátke, príliš priesvitné, príliš "umelinové", príliš veľké, príliš malé, príliš odstávajúce, príliš... Vždy sa našlo niečo, čo nebolo tak, ako som chcela. Ale podarilo sa! Objavila som také, ktoré mi dokonale vyhovuje. Dĺžkou, tvarom, strihom rukávov i materiálom. Cenovo bola jeho kúpa viac než výhodná (akcia "kúp dva a jedno z nich máš za polovicu", v Orsay, takže ho mám doma i v sivej) a nosievam ho rada k rifliam či teplákom. Riflové zásoby v mojej skrini? Nemám dôvod ani právo sa sťažovať. Na človeka, ktorý si rifle oblečie 4-krát do mesiaca, ich mám až príliš veľa. Úzke, zvonové, boyfriend, roztrhané, svetlé, tmavé, modré, čierne,... Vždy pred triedením skríň si poviem: "Dnes vyradíš polovicu riflí." Viete ako to dopadne? Pravdepodobne viete. Nijako. Džínsy len poskladám podľa farieb na kôpky a uložím do skrine. Ale vo vrchných vrstvách sú vždy moje favoritky. Aj tieto patria medzi ne. Sú úzke, nie príliš hrubé, s vyšším pásom, takže sa môžem kedykoľvek pohodlne zohnúť a posadiť bez toho, aby niekto naokolo videl, aký druh spodného prádla mám na sebe (prosím, vyhoďte tie šnúrky, čo sa chcú nazývať nohavičkami!). Jedinou ich nevýhodou je, že sa po celodennom nosení na kolenách krčia. Ale čert to vezmi...Hlavne, že sú pohodlné.
Koženky nosievam veľmi rada! No najmä na jar a počas jesenných dní. Zima nie je príliš vhodným obdobím na ich nosenie, i keď teraz je tak teplo, že si pokojne môžem dovoliť i tie. No ako náhradu za klasickú koženku mám cez zimu túto skvelú bundu. Mám ešte jednu podobnú, v tmavšej hnedej farbe a o niečo iného strihu, no túto nosievam radšej. Je perfektne teplá, pohodlná a veľmi dobre sa nosí. Bola to skvelá "sekáčová" kúpa. 
Takže dnes jednoduché tričko, rifle a obľúbená bunda. K tomu najpohodlnejšie topánky na podpätku, ktoré vlastním, priestranná taška, do ktorej sa mi vmestia všetky nezbyt(oč)nosti, doplnená o šatku vo farbách saka a riflí. Ak sa niekto pýta, z akého dôvodu tam je, tak odpoveď je jednoduchá. Som pripravená na všetko! Teda, aby ste to správne pochopili, nemala som v úmysle sa na nej obesiť. Pokiaľ by sa chcelo ochladiť, odviažem šatku z kabelky a môžem si ju uviazať okolo krku. Dovtedy mi môže poslúžiť ako farebné prepojenie jednotlivých kúskov. :)

V dňoch, kedy dávam prednosť jednoduchším kúskom, si však potrpím na to, aby som si nezabudla hodinky, ani prstene, prípadne náušnice či dáku "zlatú recázku" (ale tie hodziny hlavne). Mám svoj obľúbený arzenál, ktorý sa skladá zo Swatch hodiniek (v striebornej a zlatej farbe), troch prstienkov, z ktorých každý má pre mňa veľký význam a náramku Thomas Sabo. Dnes som náramok nechala doma a zvolila Swatch-ky a prstienky (myslím, že mi prinášajú šťastie). 
Nanešťastie, dnes poobede mi zo Swatch-iek vypadol jeden šrúbik, tak ich budem musieť odniesť k hodinárovi na opravu. Pokiaľ by som si však mohla vybrať nové hodinky, určite by som neodolala týmto.
Mám radšej jemnejšie, elegantnejšie a ženskejšie hodinky, ktoré sa ku mne v konečnom dôsledku i viac hodia, než tie na pol ruky. Pravda, tieto sú však už "iný kaliber", takže si pôjdem pekne dať opraviť tie staré a na takéto si pár rôčkov ešte počkám.

Nosíte hodinky? Aké sa vám páčia? Máte radšej jednoduchšie alebo dávate prednosť "vyšperkovaným" hodinkám? 

Ako ste písali v komentároch, nie vždy máme chuť vymódiť sa ako na módnu prehliadku. Takto to teda vyzerá, keď "nemám chuť". Ešte je tu i alternatíva "all in black", ale o tom potom.
Zajtra, prípadne v nedeľu, si dáme i niečo s teniskami! 
Stay tuned, ladies.







Love, peace and fashion Ivanka


Topánky: Blink, Rifle: Orsay, Tričko: Orsay, Sako: H&M, Bunda: Second-hand (H&M), Taška: Orsay, Náhrdelník: Chicnova, Šatka: Diane von Furstenberg, Náušnice: Gate, Okuliare: H&M




12 comments:

  1. obľúbený experiment v pozadí :)))

    ReplyDelete
  2. zo srdca nenávidím vykamienkované hodinky, človek by povedal, že mám starecký štýl, ale mne sa páči klasika, hlavne musia mať hodinky všetky arabské číslice (nie len 3,6,9,12), sekundovú ručičku, kožený remienok (hnedý), pekný jednoduchý nevycipkaný ciferník a hlavne minútové čiarky, lebo inak neviem presne na sekundu stanoviť čas, čo je pre mňa dosť zlé :D
    a nie, digitálne, nemám rada ;) to sú moje presné požiadavky, keď si idem kupovať hodinky

    ReplyDelete
  3. si velmi pekná!! :) ako víla. a mám na teba jednu drobunku otazku :) ešte pred Vianocami si písala, že sa tešíš na prázdniny, lebo budeš sledovať Gossip Girl a tak, prosím, povedala by si mi, kde to pozerávaš ? :) ďakujem ti! nech sa ti darí. na blogu i v živote. Sofi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Priateľ mi to stiahol, takže to mám v počítači :)
      neviem ti, bohužiaľ, povedať, že kde sa to dá online sledovať.

      Delete
  4. Ivanka stale sa vies obliect to vieme,nepochybujeme ale co tak skusit kombinovat neskombinovatelne? :) To by bola podla mna vyzva,ponat to trosku s recesiou,nad vecou ostat a skusit stvorit nieco uplne mimo ligu

    ReplyDelete
  5. Ja teraz čakám kedy mi prídu MK 5742 a veľmi sa mi páčia. Nosím aj zlato a aj striebro,tak si myslím,že to bola veľmi dobrá voľba. A čo sa týka outfitu,tak veľmi fajn. :)

    ReplyDelete
  6. Jeeej Ivi, si taká krásna :))

    ReplyDelete
  7. Krásne pozadie máš ! :) A hodinky radšej jednoduché biele nez nejaké vyšperkované :)
    Pozývam ťa na svoj blog :) COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
  8. Paráda celé, lúbim tie topánky :)

    ReplyDelete
  9. Dosť dobré, ta zelená je krásna

    ReplyDelete
  10. opět moc pěkné :) miluju, jak to umíš perfektně sladit!

    ReplyDelete