Wednesday 22 January 2014

Teba raz pristihnú, usvedčia, odhalia. Vyhlásia za svätú alebo upália.



Jednou z mnohých vecí, ktorú o mne pravdepodobne neviete, je, že nosím dioptrické okuliare, aby som bola schopná dovidieť si aspoň na špičku topánky. Nosím ich doma, nosím ich v škole, nosím ich na šoférovanie. Ak ich nemám "na nose", som slepá ako krtko. V diaľke sa mi mihotajú len neurčité tváre a postavy, nápisy, ktoré sú odo mňa vzdialené viac než na jeden meter, tvoria kompaktnú spleť čohosi, čo sa nápadne podobá machuľkám v prváckom zošite, ak by ste mi chceli v meste zakývať a pozdraviť ma, odpovede sa, bohužiaľ, nedočkáte. Kedysi som nosievala klasické, podlhovasté rámy (pre mňa tzv. učiteľské), no tie som pred dvoma rokmi vymenila za živšie a svojím spôsobom i extravagantnejšie, ktoré nosím oveľa radšej a častejšie. Pôvodne som túžila po nejakom kúsku od Ray Ban, no ich rámy mi veľkostne absolútne nesedeli (boli asi tak 2 krát širšie ako moja hlava), tak som si zvolila radšej iné. Teraz mám dvoje, ktoré si striedam podľa toho, čo mám oblečené a akú mám náladu. Tieto sú svetlejšie a jemnejšie, pudrovo ružovej farby. Nosievam ich, ak mám oblečené niečo svetlé, pastelové alebo sivé. Zväčša vtedy, ak nosievam šaty a sukne. :)
Druhé mám červeno-čierne. Sú výraznejšie a na tvári sedia úplne odlišne ako tieto, resp. dodávajú mi úplne iný "výraz", ako mám v týchto. Niekedy vám ich tiež ukážem, ak bude príležitosť. 
Keď sme boli v Paríži alebo Neuburgu, už si nespomínam úplne presne, kde to bolo, videla som tam takéto. Bola to láska na prvý pohľad. Nebola však možnosť obhliadnuť ich bližšie než cez okno výkladu, takže láska ostala len platonickou. Odvtedy som už nikde podobné nevidela, čo je mi ľúto, lebo by sa mi také určite veľmi páčili! 
Nevideli ste niekde niečo podobné?

A všimli ste si, ako mi farba okuliarov perfektne ladí s farbou šiat? Tie mi, mimochodom, prišli zo Sammy Dress,  s ktorými som nadviazala spoluprácu, čomu sa veľmi teším. Pokiaľ hľadáte "handry" za pár "éčiek", ste na správnej adrese. Ceny šiat sa tam pohybujú už od 6€, čo je extrémne málo a tiež tam nájdete kategóriu "Free Shipping", čo znamená, že nemusíte platiť poštovné. Samozrejme, treba rátať s tým, že nie všetky veci sú kvalitné, preto treba vyberať veľmi dôsledne, veľa krát si pozrieť i materiál, z ktorého je daný kúsok vyrobený, aby ste sa potom doma neprekvapili. Čo považujem za veľké plus, je fakt, že pri každom produkte (minimálne pri tých, ktoré som si pozerala), boli veľkostné tabuľky, takže sa stačilo pomerať a nebol problém nájsť si tú správnu veľkosť. Prosím vás, nepodliehajte panike, ak bude vaša veľkosť "L" či dokonca "XL". Ženy z východných krajín sú často oveľa nižšie a drobnejšie ako Európanky, takže keep calm. Čo sa týka pošty, ak si nebudete vyberať z ponuky "Free Shipping" (čo úplne chápem, pretože je táto ponuka oveľa menšia ako produkty na zbytku stránky), ceny záležia od hmotnosti vecí. Pri potvrdzovaní objednávky vám automaticky systém vypočíta sumu, ktorú budete pri dovoze na Slovensko (či do inej krajiny) platiť. Ako je to s CLO-m, to vám, bohužiaľ, povedať neviem, pretože mi balíček poslali ako "gift", čo znamená, že cez colnicu to prejde bez problémov. No je možnosť, že takto posielajú všetky balíčky a vy nebudete pošte a colnej správe nič dlžný. :) (Cez Ebay som si objednávala veci už mnoho krát a nikdy som nič platiť nemusela.)
Musím povedať,že som bola veľmi prekvapená, ako rýchlo boli doma a tiež som ďakovala Bohu, že som sa do nich vošla. Pravda, tej tabuľke som až tak veľmi neverila, no teraz viem, že nabudúce sa nemusím ničoho báť.

Aké máte skúsenosti s nakupovaním cez stránky tohoto typu? Skúšali ste? Boli ste spokojné? Všimla som si, že na FB je veľa dievčat, ktoré sa takéto veci snažia predať cez svoje účty iným dievčatám, často krát však o niekoľko sto percent drahšie. Preto majte pri nakupovaní vždy chladnú hlavu a zdravý rozum! Aby ste si potom nemuseli trieskať hlavu o múr, ak nájdete svoje 50€ šaty na nejakej stránke za 10€. ;)










Love, peace and fashion Ivanka


Topánky: Taliansko, Silonky: Bepon, Šaty: Sammy Dress, Kabát: Second-hand (French Connection), Kabelka: Orsay, Límec: Orsay, Náušnice: Sammy Dress, Okuliare: JN Optika (sú to dioptrie, nie imidžovky ;))

18 comments:

  1. Ivanka, si nesmierne krasna, velmi ti to pristane! Len sa mi niekedy na tebe nepaci, ako kombinujes farby a ze presiahnes taku tu hranicu vnimania farebnosti... Niekedy je menej viac, 3 odtiene farieb a dost. Len taka mala rada na vecer, pretoze ta zelena tam uz byt nemusela... Bez nej by si bola dokonala, pretoze ta ruzovkasta ti nesmierne pristane a kabat zo sekaca je nazaj nadherny ulovok! :))))

    ReplyDelete
  2. súhlasím s komentom nado mnou s tou zelenou a ešte mám takú pripomienku, že by nebolo od veci dať jednu či dve fotky aj detail na šperky, lebo napríklad náušnice vôbec nevidno :) a to by sa hodilo na každom poste nejaký detail na veci čo nevidno 100%-ne na tých celo-outfitových fotkách

    ReplyDelete
  3. Velmi velmi dobre to vyzera!!! :) :)

    PS: tebe pristane snáď úplne všetko. ;)

    ReplyDelete
  4. ja by som povedala, ze mas dobry zrak.. :) okuliare ti velmi pristanu.. Nosis aj sosovky? Saty si si dobre vybrala.. ja som take stastie nemala, sako mi prislo z krciveho materialu a vobec mi nesedi, je siroke a nevyzeram v nom dobre.. uvazazujem, ze ho presijeme, ale neviem, ci to za to stoji.. mala som si vybrat 2 kabelky, preotze ta mi prisla krasna a za par eur.. :)

    Viva la Vida Dorota

    ReplyDelete
  5. velmi pekne silonky, ale podla mna by sa ku tomu viac hodili telove.

    ReplyDelete
  6. pomoc... ach jo :-(

    ReplyDelete
  7. tie saty su uplne dokonale.. a ta farba!! strasne ich chcem.

    ReplyDelete
  8. Mne sa tie farby náhodou vždy veľmi páčia, tu na Slovensku máme všetci tendenciu obliekať sa mierne nudne, čo sa týka farieb a tiež sa s tým snažím nejakým spôsobom bojovať. Farby sú predsa úžasné! Myslím si, že na ich kombinovanie neexistujú žiadne konrétne pravidlá, na to musí mať človek cit a intuíciu. Ivi, len tak ďalej :)
    Zuzka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ale ja som nepovedala, ze by s farbami mala prestat! Prave naopak, velmi sa mi paci, ze sa Ivanka oblieka v nadychu duhy, je mlada a krasna, tak nech je to na nej vidiet (((: Ale ja som skor narazala na to, ze niekedy je menej viac, nik nechce vyzerak ako kanarik (((: Takze Ivanka, farieb sa neboj! (((: A Zuzkam ak si myslis, ze neexistuju pravidla, vezmi do rúk nejaku knihu o vytvarnej a zacni citat!

      Delete
  9. silonky sú super!! :) aj boty, aj celá si super :)

    ReplyDelete
  10. Ahoj,mohla by som sa ťa opýtať ohľadom tej stránky. Keby si chcem niečo objednať koľko sotjí poštovné prosím ťa? A koľko trvá donáška?

    ReplyDelete
  11. ja som si objednala sveter a prišiel mi uplne hrozný sveter ktorý sa nedá nosiť len pekne vyzerá..:)avšak na stránke je velmi pekná bižu, tak koli tomu by sa to možno ešte oplatilo skúsiť.

    ReplyDelete
  12. a prosím ťa koľko ťa vyšlo poštovné a do koľkých dní to prišlo? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ještě jednou se zeptej! :-D Nebo vlastně ne, počkej, zkus si přečíst článek, možná tam tu informaci objevíš. Achjo.

      Delete
  13. Pozrela som ti tak zbežne tú stránku a majú tam väčšinou všetko to čo na aliexpress.com , akurát že drahšie :P

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Tie šaty a okuliare to je láska ! krásne

    ReplyDelete
  16. Tak ten kabát je naozaj top.. =o) a ešte k tomu zo sekáča, to u Vás v Poprade sú také perfektné sekáče? Ja prevažne nakupujem s sekáčoch, takže viem aká radosť je nájsť perfektný kúsok.. ale tu sa sekáče veľmi pokazili.. =o( čo ma veľmi mrzí.. a stým že na fb predávajú veci z ebay, tak to je tiež kapitola sama o sebe.. =o) na ebay 10 libier a dievčina na fb to predáva za 30 až 40 eur.. a keď som hodila link že na ebay to stojí 10 libier tak sa do krvi dokázala so mnou hádať že to nie je tá istá vec.. hlavne že aj fotka bola tá istá.. =oDD takže v tomto naozaj dva krát meriam a raz režem.. keď niečo chcem tak hľadám krížom krážom na nete.. aj týždeň dva.. =o) Ja tiež nosím brýle do diaľky.. a tento rám je fakt krásny.. mám podobný len v tmavom a uvažujem že druhé si dám spraviť v niečom bledšom, len nájsť opäť ten správny rám.. to bude tiež nadlho zas raz.. Sledujem tvoj blog asi nejakého pol roka a každý post sa mi veľmi páči.. si moja krvná skupina.. =o)

    ReplyDelete