Friday 3 January 2014

začínam si byť istý, že do teba som sa zameral.


Na začiatku nového roka si ľudia zvyknú dávať predsavzatia. Na začiatku nového roka si ľudia zvyknú spomínať na to, čo sa stalo v minulom roku. Na začiatku nového roka si ľudia zvyknú robiť plány, čo chcú dosiahnuť, kam sa chcú posunúť, kým chcú byť.
Aké je moje predsavzatie? Nech som dobrá, možno i lepšia, ako som bola. Nič viac, nič menej. Myslím, že už i táto úloha ma bude stáť mnoho síl a námahy, pretože byť dobrým človekom, to je, vážení a milí, oveľa ťažšie ako držať diéty či prestať fajčiť.
Aké sú moje plány? Byť šťastná predsa!
Aj vy buďte šťastní a všetko, čo budete robiť, robte srdcom! :)
Nech to stojí za to.

Už dlhú dobu obľubujem kožušinové vesty (nie z pravej kožušiny!). Vždy, keď v obchode nejakú uvidím, poskočí mi srdce. Zväčša sú však prehnane drahé a nikdy nie je isté, či vydržia do nasledujúceho rána. Najlepším "testerom" na to, či jej chlpy ostanú po pár dňoch nosenia na rovnakom mieste, ako boli v prvý deň, respektíve, či vôbec dáke ostanú, sú second-handy. Máte ako-takú istotu (nie vždy, keďže veľa vecí v second-handoch býva úplne nových, často krát i s visačkami), že tá vesta si už niečím prešla a stále vyzerá rovnako dobre ako po tom, čo vyšla z čínskej, prípadne indickej továrne. Kúpila som si tak už asi 4 vesty a vždy som bola nadmieru spokojná. Samozrejme, tie vesty tam nevisia zoradené podľa farieb v zástupe a nečakajú na vás, kým prídete a odnesiete si ich domov, je potrebné sa za nich "biť", hľadať a kutrať (pokiaľ nemáte protekciu), možno niekedy odídete i s prázdnymi rukami, no raz vám do cesty nejaká určite príde. :)
A keby aj nie, stále sú tu predsa obchody ako Reserved, H&M či Zara, kde sa vždy v zimných kolekciách nejaká tá vesta nájde. 
Táto moja je od "Ježiška", originálne ju však kúpil v Reserved. Mali ju i v pudrovej ružovej farbe a je skvelá! Vyzerá perfektne na kabátoch, koženom saku či len takto, ako ju mám teraz, na tričku, pohodlne sa zmestí i pod kabát bez toho, aby ste vyzerali ako medveď, príjemne zahreje a oficiálne ju korunujem na najlepší kúsok šatníka tohtoročnej zimy. Nosím ju od Vianoc takmer stále a obávam sa, že ju nevyzlečiem ešte dobre dlho. Teraz pod či na kabát, neskôr, keď bude teplejšie, na košeľu či šaty, s opaskom či bez neho. Keďže je neutrálnej farby, hodí sa ku všetkému. Moje najobľúbenejšie kombinácie sú však s červenou, bielou, čiernou, modrou, pudrovo-ružovou, cyklamenovo-ružovou, zlatou a striebornou.


Čo vy a vesty? Rozumiete si?
Aký je váš obľúbený kúsok tohtoročnej zimnej sezóny?










Love, peace and fashion Ivanka


Topánky: Second-hand (Pimkie), Rifle: Marks&Spencer, Vesta: Reserved, Rukavice: Poľsko, Šál: Oriflame, Kabelka: Second-hand, Opasok: Pimkie




19 comments:

  1. ja kožušinové vesty moc nemusím,ale asi je to tým,že som ešte nenašla takú,ktorá by ma uchvátila :) aj ked táto tvoja je naozaj pekná :D mimochodom,máš nadpojené vlasy? :)

    ReplyDelete
  2. Ivanka nepristane ti to takto. Vesta dlhšieho strihu ti opticky predlžuje trup na úkor pekných nôh,čo si sa snažila vyvážiť vysokými opätkami,no tie tiež nie sú šťastná voľba,keďže členková obuv skracuje nohy a rozširuje lýtka(s tými lýtkami v tvojom prípade nie je problém :) no vidno markantné disproporcie trupu k nohám). Svetlé jeansy sa nehodia v kombinácii s bielym vrchom mierne opäť rozširujú a celkovo na mňa pôsobia prvoplánovo a absolútne sa mi nehodia do zimného obdobia (lepšie by boli čierne pančuchové nohavice resp. tmavé nohavice cigaretového strihu). Vrch sa mi páči, v niektorých prípadoch by som veľký šál nedoporučoval,ale takto sa mi to páči,je to navrstvené a dodáva to atmosféru,že je vonku zima. Vlasy by som možno volil viac "messy", čo by podtrhlo image tej vesty,ale i takto drdol je ok. Prepáčte,ak som sa niekoho dotkol,vopred oznamujem,že je to môj názor ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ospravedlňujem sa za chybu-nevšimol som si predĺžené vlasy,takže opravujem svoj "drdol" na "ponny tail"

      Delete
  3. pristanu Ti dlhe vlasy :)

    ReplyDelete
  4. Načo sa dáva niekto strihať,keď potom nosí príčesky?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aby si sa dobre čudoval.

      Delete
    2. Ked Vas len toto v zivote trapi :D

      Delete
  5. Love it!

    the-renaissance-of-inner-fashion.blogspot.co.uk

    ReplyDelete
  6. úplne krásny outfit! a dlhé vlasy ti veľmi pristanú :33

    ReplyDelete
  7. Milujem tvoje príspevky :) úvod, ktorý napíšeš k outfitu ma vždy dostane :D...
    Tá vesta je krásna :3

    ReplyDelete
  8. Ten outfit nemá chybu!!! Úplně se mi tají dech :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/01/spotrebovano-prosinec-2013.html

    ReplyDelete
  9. potrebujem takú vestu.

    krásna. :)

    ReplyDelete
  10. Fuj ako si môžeš kupovať topánky v sekáčoch?

    ReplyDelete
  11. Ivanka si uplne nadherna! Cela si totalne dokonala! Ked ta niekedy vidim v meste tak tam doslova žiariš spomedzi ľudi! Raz sa pri tebe uz zastavim a poviem ti to rada aj osobne! :))

    ReplyDelete
  12. kožušinové vesty to je moje must have tejto sezony, ale nikde som nenašla žiadnu schopnú vestu. Buď vyzerajú až príliš umelo, alebo potom stoja 100eur, čo za vestu dávať rozhodne nebudem.
    ale pôjdem omrknúť do reserved, lebo táto tvoja nie je zláááá

    ReplyDelete
  13. tak toto je pre mňa tvoj najlepší outfit! A velmi si ma inšpirovala, ďakujem:)
    velmi ti to pristane

    ReplyDelete
  14. ja este ziadnu vestu nemam ale pacia sa mi a nevadi mi ani prava kozusina (prepacte).. este stale hladam tu svoju ale ako vidim, coskoro asi bude treba nieco jarne :P

    zaroven by som Vas chcela pozvat do mojho okuliaroveho giveawaya: http://h-illa-rious.blogspot.sk/2014/01/giveaway-with-firmoo.html#more

    vela stastia :))

    ReplyDelete
  15. za mě teda rozhodně ano! perfektní :)

    ReplyDelete