Tuesday 25 February 2014

Busy Bee.



"Helou, helou, bízi bí,
jú ken sí máj femili."
Časy dávno minulé, keď sme s prekríženými nohami do tureckého sedu, flautou v ruke, kockovanou zásterkou so psíkom a fontánkou na hlave nadšene sedeli v škôlkarskom kruhu, nevediac o tom, aký je svet skazený a ľudia zlí. Spievali sme si skvelé anglické piesne z knihy Busy Bee (pričom sme nemali ani tušenia, o čom spievame) a veľmi silne sme konkurovali vtedy mojej najobľúbenejšej skupine Spice Girls (ak raz nájdem video, kde spievam vtedajší hit v znení "Máma, aj lóv jú, máma, aj kér" z časov, keď som mala 4 roky, ukážem vám ho...pobavíte sa.). Bolo nám krásne, bezstarostne, tešili sme sa do školy a nechceli sme na obed spávať. Nechutili nám mliečne polievky, štverali sme sa na "preliezačky", kde sme mali zakázané chodiť, hrali sme sa na "frajerov a frajerky" a prosíkali mamičky, aby po nás prišli hneď po obede (samozrejme, že sa to v 99% nikdy nestalo, aj napriek tomu, že nám to vždy v šatniach najmenej 5 minút sľubovali predtým, než sme sa dobrovoľne/nasilu a s plačom vrútili do triedy). Pamätám si, ako som si predstavovala, aké super to bude, až budem veľká! 
Snívala som, že budem mať vlasy po pás, budem nosiť dlhé ružové šaty a príde si po mňa princ na bielom koni. Pravda je však niekde úplne inde. Princ síce prišiel, no nie na koni. (I keď, kôň/nekôň, hlavné je, že vôbec prišiel. ♡ ) Dlhé ružové šaty mám, no môžem si ich obliecť tak dva krát do roka. Na ples a ... dajme tomu doma pred zrkadlo. Vlasy po pás budem mať jedine vtedy, keď si dám tie moje príčesky od Nanicvlasy.sk  a vôbec, byť "veľkáčom" vôbec nie je super...

A viete, čo je na tom najhoršie? Že to moje "veľkácke" obdobie ešte len prednedávnom začalo a bude trvať ešte veľmi dlho.
I keď, tento obrázok mi dáva nádej. Možno falošnú, lebo sa mi vidí, že je aplikovateľný najmä na chlapov, no čo ak budem predsa len výnimka? 

Prečo som začala s tou "usilovnou včielkou" (v mojom prípade by však viac sedel preklad: zaneprázdnená včielka)? Ak ste sa dobre zadívali na fotku, tak určite rozumiete. Bola to prvá asociácia, ktorá mi pri mojom dnešnom outfite prišla na rozum. Za normálnych okolností by ma to vôbec nenapadlo, no keď som videla fotografie, bolo to jasné!
Nejaké tie tykadlá na hlavu a môžem ako včielka vyraziť na karneval...
Každopádne, aspoň som si ešte viac rozjasnila dnešný krásny slnečný deň. (:
Mali ste ho dnes slnečno-slnečný aj vy? 

A ešte niečo. Mokasíny sú tie najlepšie topánky na svete! Konkrétne tieto dnešné sú úplne ako papučky a zvažujem, že už ich nevyzujem.
Máte doma mokasínky?











Love, peace and fashion Ivanka


Topánky: Baťa, Silonky: Bepon, Sukňa: Chicnova, Rolák: MNG, Kabát: New Look, Taška: Second-hand, Klobúk: Shana, Opasok: Primark 


11 comments:

  1. :) ani neviem ako,ale v sekunde,keď som zbadala tieto fotky,som sa začala usmievať :D asi mi pripomenuli leto,dali prísľub tepla a že už nebudem musieť nosiť kabát :) krásny outfit,svieži a akoby mu aj to počasie prialo :D

    ReplyDelete
  2. překrásná včelka! :) takové mokasíny by se mi taky hodily! :))

    ReplyDelete
  3. no výborne tie fotky s detailami, dočkali sme sa, tlieskam, len tak ďalej :-) inak krásna ako vždy!

    ReplyDelete
  4. veľmi pozitívne a pekné fotky! super zladená a skvelý naozaj skvelý outfit (klobúk ti veľmi pristane).Ivka prosím ťa teraz majú tieto mokasíny u Bati alebo to je starší model? Ďakujem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Majú ich teraz v zľave, tak hádam, že je to jesenná kolekcia. ;)
      Ale majú teraz kopec, v svetlých i tmavých farbách aj v novej kolekcii. :)

      Delete
  5. jeej krásny outfit:) ten kabát mám tiež, zo sekáča:) ty si ho kúpila normálne alebo tiež?..
    a klobúk ti veľmi pristane, tiež rozmýšľam že si na jar nejaký kúpim..ak nájdem nejaký ktorý mi pasuje:D :)
    super text!

    ReplyDelete
  6. Prelúskala som tvoj blog a veľmi sa mi zapáčil, sledujem ! Krásny outfit, naozaj.

    Na mojom blogu práve prebieha GIVEAWAY, pozývam ! http://www.michaelakovalcikova.blogspot.sk/2014/02/giveaway.html

    ReplyDelete
  7. jupi dupii si tam krasna len jedna vec.. na mokasinkoch ti ostali na podražke tie zlate nalepky, či sa mi to len zda ? :) inak kraaasna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čakala som, kedy sa nad tým niekto pozastaví. ;) nie sú to nálepky, je tam vygravírovaný názov kolekcie. :) ;)

      A ďakujem. *-*

      Delete
    2. Už nech sú tu fotky s ofinkou :) ak môžem poradiť,tak si ju aspoň doma vypínaj,pretože sa ti bude pariť čelo a vzniknú vyrážky.. inak skvelá ako vždy :)

      Delete