Saturday 1 February 2014

psie dni.


Momentálne prežívam, v noci sa budím, snívajú sa mi nezmysly, učím sa, snažím sa usmievať a veľmi mi to nejde, som mrzutá bez akéhokoľvek dôvodu, mám strach, nič sa mi nechce, resp. by sa mi aj chcelo, ale nie som si istá, či to všetko zvládnem.
Je tu začiatok konca. Od utorka mi začínajú písomné nemecké maturity a s nimi aj dva a pol mesiaca ťažkého boja o výborné známky, dva a pol mesiaca neistoty, či maturity dopadli podľa predstáv, dva a pol mesiaca snaženia sa o dohnanie zameškaného, resp. o spoznanie nepoznaného, dva a pol mesiaca tvrdej práce, dva a pol mesiaca šialenstva. Nie, nie sú to len prázdne reči. Naozaj to bude ťažké. 
Aký je plán práce? Písomné maturity z nemčiny, nemeckej matematiky a nemeckej geografie. Medzitým castingy do súťaže Miss Stredných Škôl 2014 (určite sa zúčastni, pokiaľ máš od 15 do 19 (prípadne 20) rokov a si študentkou strednej školy na Slovensku!), prihlášky na VŠ, niekedy v polovici marca písomná časť maturity z nemeckého jazyka (tá "slovenská", ktorú robíte aj vy, pokiaľ ste sa posledné roky (m)učili nemčin(o)u), nejaké tie veci okolo blogu (nečakane), príprava na "prijímačky", v apríli koniec školy, prvý májový týždeň akademický, druhý májový týždeň ústne maturity, potom znovu tá príprava a v júni samotné prijímacie pohovory. A potom...
Potom si dúfam vydýchnem, zbalím kufre a odídem na leto do Nemecka alebo USA. Spokojná a vyrovnaná, že je všetko tak, ako má byť.
Kiež by som sa mohla vrátiť do časov predškolských, stavať snehuliaka a snívať o tom, čím budem, keď vyrastiem...

Každopádne, možnosť, že by som to všetko nezvládla, nepripadá do úvahy. A preto sa teraz odlepím od stoličky a idem robiť niečo užitočné. (Už by sa aj patrilo.)
Pokiaľ chodíte do školy a máte prázdniny také, ako majú byť, tak si ich poriadne užite! :)
Pokiaľ vás čaká niečo podobné ako mňa, držím nám palce. 

K outfitu len toľko, že nie som holohlavá, aj keď by to s tým klobúkom tak mohlo vyzerať. Mám francúzsky vrkôčik (na tie moje midi vlasy sa ešte nedá povedať vrkoč) a vlasy sa schovali podeň. Bordovú na túto sezónu jeseň/zima pomerne favorizujem. Rozumie si s čiernou, hnedou, bielou, pudrovou ružovou či slivkovou modrou a farby sú predsa lepšie, ako len čierna, čierna a čierna každý deň!










Love, peace and fashion Ivanka


Topánky: Primark, Silonky: Bepon, Sukňa: Second-hand (Primark), Opasok: Primark, Blúzka: Koton, Kabátik: Second-hand (H&M), Šál: H&M, Kabelka: Second-hand, Rukavice: Poľsko, Klobúk: H&M

16 comments:

  1. Ty máš vždy tak neskutočne krásne outfity !
    COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
  2. Ivanka, si krásno-krásna ako vždy. Na maturity tfui-tfui, držím palce a chápem, čo prežívaš (teda aspoň myslím) keďže ja som mala maturity v Rakúsku a mala som aj tieto predmety (nemčina, geografia, matematika :)) Nikdy pred maturitou som neverila slovnému spojeniu "maturita formalita", ale je to tak. Keď ti bude najhoršie predstavuj si, ako balíš tie kufre ;) držím ti palce, aby si všetko zvládla

    ReplyDelete
  3. Ty to určite všetko zvládneš! A viem, čo asi prežívaš. Tiež som chodila na bilingválne (španielske) gymnázium a maturovala zo španielčiny, španielskej matematiky a geografie. A nevedela som si predstaviť ako sa mám preboha naučiť celú španielsku literatúru, všetky obdobia, predstaviteľov, zaujímavosti z ich života, súvislosti s politikou, miliontritisícosemstotridsatdva diel :D, ( písomné maturity radšej ani nespomeniem, nakoľko tých 6 hodín úporného analyzovania daného diela a pokúšania sa vysvetliť čo tým autor chcel/nechcel povedať..), syntax, históriu. Predpokladám, že niečo podobné čaká aj teba ibaže v nemeckom kontexte. Ale ten pocit keď domaturuješ, stojí za to. Ja som bola v eufórii, pretože som to zvládla všetko na "výbornú". A hoci všetci vravia maturita- formalita, nedaj sa oklamať no neplatí pre bilingválne gymnáziá :D:D. Neskutočne ti budem držať palce, osobne si myslím, že to zvládneš "ľavou zadnou". :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Španělská matematika? Ona má nějaká speciální pravidla, jiná než ve zbytku světa?:-) Sorry, prostě mi to nedalo :-D

      Delete
    2. Ano, ale německá je ještě horší! :D Holky neblázněte, je to jen maturita, budou o mnoho horší zkoušky. Myslím že je jedno jestli je maturita německá, španělská, česká či slovenská, prostě je to maturita, ikdyž každý má zkušenost jen s tou svou. Není to žádná hrůza.... Mám ji už tři roky za sebou takže vím o čem mluvím ;)

      Delete
    3. :-D Nie nema, ale je to urcite tazsie, lebo v cudzom jazyku sa ti horsie vysvetluju tie logicke postupy. A je jej viacej, obsahuje aj ucivo preberane v prvom rocniku VS ako integraly, matice, determinanty... Ale potom je to vlastne vyhoda. A hej suhlasim, len tvrdim ze maturita-formalita to nebola. Samozrejme keby mi zalezalo iba na "zmaturovani" tak to ano. Ale mne zalezalo aj na znamkach (ktore su vpodstate na nic, len pre vlastne uspokojenie :-D).

      Delete
    4. integrály, matice a pod. co máte na vs se u nás učí normálně na gymplech a středních školách

      Delete
    5. To vazne? U nas uz nie. Teda mozno nejake triedy zamerane na matematiku ano :). Uprimne, ani sa velmi necudujem. Ceske skolstvo je na tom ovela lepsie. Preto tam mnohi aj studujeme :D

      Delete
    6. u nás na gymplu jsme teda matice ani determinanty nebrali, integrály taky ne, jen trochu z derivací a to ještě v matematickém semináři :) myslím, že nejde házet všechny školy do jednoho pytle, tudíž ani všechny maturity,.. přeju vám všem hodně štěstí, ikdyž já už mám po matuře 3 roky a jsou pro mě momentálně hrozné zkoušky na vš a státnice, vím ale, že každý má v určitém věku své "nejhorší", takže určitě nezlehčovat překážky ostatních ;)

      Delete
  4. krásny outfit ako vždy :) veľmi Ti pristane
    držím nám palce na tých maturách :)
    kam sa chystáš na výšku?

    ReplyDelete
  5. Držím pěsti! Moc ti to sluší, hezká kombinace!

    ReplyDelete
  6. Kam si podávaš prihlášky? :)

    ReplyDelete
  7. nikdy nikoho nezaujímali moje známky z maturity, boli to zbytočné nervy!

    ReplyDelete
  8. Ahoj :) Drzim ti velmi palce. Aj ja som chodila na nemecky gympel, takze viem co prezivas :) Ja som robila aj Sprachdimplom, ten ty nerobis?
    A kam si davas prihlasky? :)
    Martina

    ReplyDelete
  9. Nezlobte se na mě, ale nedá mi to abych reagovala- Sprachdiplom dělají i studenti na našem obyčejném gymnáziu, na německém by to snad nemělo být nic vyjímečného... Také nechápu to, že by pro Vás studium mělo být o tolik náročnější- určitě na začátku studia, to bez pochyby, ale po 4 (či 8?) letech snad nemáte problém s němčinou... Neříkám, že je to jednoduché, ale nejspíše tam studují lidé, kterým jazyky jdou a pokud ho slýchají každý den ve škole...

    ReplyDelete