Friday 28 February 2014

Šťastné "blogoniny"!




Ubehli štyri roky. Štyri roky odo dňa, kedy som sa "vrhla" do blogovacích vĺn a dúfala, že ma niekde strhne prúd a ja sa ním nechám unášať. Štyri roky odo dňa, kedy som si myslela, že som zjedla všetku múdrosť sveta a písať si blog je "malina". Štyri roky odo dňa, kedy som v hlave mala skreslenú predstavu o všetkom, vrátane blogového sveta, móde a najmä svojej osoby. Obhliadnem sa dozadu a vidím, ako veľa sa toho zmenilo. Ako som vyrástla a "vyrástla". 
Chcela by som tvrdiť, že som vtedy v tých vlnách nevedela plávať, no hodiť sa do nich bolo moje rozhodnutie, takže jediné, čo mi ostávalo, bolo naučiť sa, ako sa v týchto vlnách pohybovať. Chcela by som tvrdiť, že som bola naivná a detinská, no použiť minulý čas by bolo v mojom veku trochu smiešne, keďže sa tomu nevyhnem ani dnes. Chcela by som tvrdiť, že som sa na ten prúd vykašľala a idem si svojím vlastným, no vždy sa nájde niekto/niečo, čo vás chtiac či nechtiac ovplyvní (v názoroch, štýle, správaní alebo výzore), takže z času na čas som i ja súčasťou nejakého toho prúdu. Chcela by som tvrdiť, že dnes som múdrejšia a mám o všetkom jasnú predstavu, no viem, že sa budem učiť celý život a jasné predstavy budem mať tak maximálne o tom, aký koláč si doma v nedeľu upečieme. 

Na druhej strane, aj napriek tomu, že (zatiaľ) nie som a nebudem tá najmúdrejšia, najkrajšia, najdokonalejšia osoba na svete, veľa som sa už naučila a blog mi veľmi veľa dal.

Množstvo spoluprác, dobrých priateľov a skúseností.
Najväčšie ďakujem patrí mojej mamine, ktorá to už štvrtý rok všetko statočne znáša, ráno sa (kyslo či nadšene) tvári, keď vidí, čo mám oblečené, ktorá mi pomáha a podporuje ma, ktorá sa so mnou teší a keď potrebujem, behá na poštu po balíčky, ktorá je ochotná obetovať kúsky svojho šatníka v môj prospech a najmä obrovitánske ďakujem jej patrí za to, že je taká skvelá, aká je.
Blog a ja by sme dnes neboli tam, kde sme (a verte mi, že to nie sú len frázy a prázdne reči), ak by nebolo Martina a Bobinky, ktorá ma s Martinom pred rokom aj čosi zoznámila.Martin, človek, vďaka ktorému mám vždy perfektné fotky, ktorý vie vždy všetko vybaviť, je za každú srandu. Človek, ktorý ma zoznámil s mnohými inými ľuďmi, ktorí mi "predali" svoje know-how, aké by som nikde inde nemala šancu získať a ktorí sa stali mojimi dobrými priateľmi. (Najmä Paťka!) Ďakujem Vám za všetko!
Tiež ďakujem môjmu priateľovi, Petríkovi, ktorý ma akceptuje aj so všetkými mojimi mašľami, baletkovskými sukňami, tonou kabeliek a miliónom náušníc. 

Chcela by som poďakovať všetkým, ktorý môj blog (i šatník, a.k.a Johnny The Wardrobe - jeho staršia foto tu) z hľadiska dlhodobej či jednorázovej spolupráce v uplynulom roku podporili. Čačky.sk, Avon, Rimmel, Selecta Fashion, Naničvlasy.sk, Asus, Philips, Ariel, Budstylova.sk, Chicnova, Persunmall, Zunique, Lara Bags či iní. 

 Mám za sebou štvrtý rok. Štvrtý rok topánok, kabeliek, šiat, klobúkov, nohavíc, blúzok, svetrov, kabátov, doplnkov, rukavíc, šálov, sukní, búnd, sák. Štvrtý rok úsmevov, vážnych výrazov, ksichtíkov, vyplazených jazykov, našpúlených úst, pusiniek a "mračkov". Štvrtý rok myšlienkových pochodov, básničiek, textov, úvah, vypisovania sa, padania kameňov zo srdca, povrchných rečí, úprimných rečí a komentárov. Štvrtý rok fotení, nápadov, tvorenia. Štvrtý rok lásky, vášne, bláznovstva, priateľstva, vďačnosti a dobrodružstva. Štvrtý rok s Vami!
Práve Vy ste tí, ktorí mi najviac pomáhajú (aj keď o tom často krát neviete), ktorí ma posúvajú vpred, ktorí mi v správach či e-mailoch dodávajú silu a ukazujú mi, že si blogom nehádžem len hrach o stenu, ale dokážem svojou (našou) prácou i niekoho inšpirovať.Ďakujem, že ste.

A som šťastná, že ma sledujte aj na Facebook-u a Instagrame!
Ste zlatíčka.
Na záver by som len doplnila, že blog je žrút času. Kto to neskúsil, nemá ani tušenia, kto bloguje, vie, o čom hovorím. Často krát čitateľ vidí už len výsledok niekoľkohodinovej driny. Pre niekoho povrchný výstrelok, pre iného inšpirácia, pre ďalšieho celý život. 
Aj napriek tomu, že to nie je vždy ľahké, užívam si to! Blog sa stal súčasťou môjho života a neviem si bez neho predstaviť život. Pokiaľ nad blogom rozmýšľate, smelo do toho! Nikdy neviete, v čom vám pomôže a kam vás posunie (:
Veľa šťastia! Vo všetkom, čo si zaumienite. 












Love, peace and fashion Ivanka 

20 comments:

  1. Vau, vau, vau. Krásne balóniky, krásna sukňa, krásny top, krásne náušnice, krásne topánky, krásna ty. Nech sa ti aj naďalej darí! :)

    ReplyDelete
  2. už štvrtý rok inšpiruješ a maximálne obdivujem. :) gratulujem

    ReplyDelete
  3. Tvoj blog bol pre mňa prvým aj posledným impulzom k tomu, aby som si založila ten svoj. Podľa mňa si najlepšia slovenská blogerka so všetkým, čo k tomu patrí. Prajem Ti ešte raz toľko úspechov, ako doteraz a ďakujem, za tie impulzy, za inšpiráciu, za rady, ktoré som tu našla :)
    Domcisss

    ReplyDelete
  4. Ivanko, jste skvělá, gratuluji k výročí! Jste pro mě velkým zdrojem inspirace.

    ReplyDelete
  5. Úžasné nohy,užasný príspevok,úžasné príspevky za tie roky a hlavne úžasná ty. Dávam ti sem aj negatívne komentáre,ale aj tak si myslím,že si skvelá blogerka a šikovné dievča. Len tak ďalej. Dúfam,že keď pôjdeš na vysokú,tak nezanevreš na blog,aj keď to tam bude zo začiatku ťažké. Prajem ti veľa šťastia,úspechov,kopec pozitívneho myslenia a to aby si bola spokojná :) mimochodom. Kam ideš na vysokú? Čistý odhad Bratislava.. dúfam,že ťa mesto nezmení..

    ReplyDelete
  6. Si skvelá, si krááásna žena a úžasná blogerka, inšpiratívna a vôbec nie "na jedno kopyto" ako tie ostatné :) Mám ťa rada a dúfam, že sa ti bude dariť a že naďalej budeš robiť také krásne blogposty ako doteraz :) :*

    ReplyDelete
  7. Si skvelé inšpirujúce žieňa, prajem Ti, nech všetko vychádza tak ako si praješ a nech máš stále inšpiráciu na nové články a outfity :)

    LeroseP

    ReplyDelete
  8. uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzasne dokonale ako vzdy ;) ako si si pripevnila tu ofinu? sekne Ti ;)

    ReplyDelete
  9. Ivanka si krásna na na týchto foto (ako obvykle). K blogoninám gratulujem a so všetkým súhlasím, je to až neuveriteľné vidieť ako si vyrástla, ja si ešte pamätám fotky z izbičky a texty k tomu, ale vždy som ťa mala rada a rada sem chodila. Pre mňa budeš stále jedna z najinšpiratívnejších, držím ti palce vo všetkom :-*

    ReplyDelete
  10. ach Ivanka, v prvom rade ti blahoželám k 4. roku tvojho úžasne inšpiratívneho blogu! ja si ťa pamätám ešte na začiatku, keď som nemala tento svoj blog, ale prvý a už vtedy som vedela, že z teba a tvojho blogu bude niečo tak krásne, ako je teraz" nech sa ti naďalej tak darí, nech to tu stále miluješ, ako doteraz, pretože kým to nerobíš s láskou, nie je to ono a ty to priam zbožňuješ, čo je aj vidieť a dokonca aj cítiť :)... len tak ďalej!
    a za druhé, fotky sú dokonalé, ale to sú vždy!!! :) :-*.

    Kejmy ♥.

    ReplyDelete
  11. Jsi nej fashion blogerka! Gratuluji a přeji mnoho sil a energie do dalšího tvoření! Děkuji!

    ReplyDelete
  12. tie fotky sú brilantné a vlasy máš takto super :)

    ReplyDelete
  13. konecne ine pozy a tváre ;)

    ReplyDelete
  14. Gratulujem :)

    http://www.flowerofpassions.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Krásne foto, ako vždy ;) Len tak ďalej :*
    http://bynicka.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  16. Jejda, tak toto je milé :)

    www.michaelakovalcikova.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. Ivka, aj my s Paťkou Ti veľmi pekne ďakujeme za všetko čo pre nás robíš :D

    ReplyDelete
  18. držím palce aj ďalej a fandím :-)

    ReplyDelete
  19. prostě vždy skvělé fotky,jsi nádherná,přeji blogu i tobě jen to nejlepšííí !!!!! :))

    ReplyDelete
  20. krásné fotky a blogu (samozřejmě i Tobě) přeju mnoho dalších úspěchů a spokojených čtenářů :)

    ReplyDelete