Saturday 22 February 2014

volá sa to láska.


Na svete sú veci, o ktorých nepremýšľame. Nepremýšľame, lebo nemusíme a nechceme. 
Hovorí sa, že láska dokáže ľudí zmeniť. Zmenila ma? Je niečo pravdy na tom, čo sa hovorí? Nepremýšľam o tom. Je to tak, ako to je a som spokojná. 
Som spokojná, som šťastná, veľa sa usmievam, veľa toho stíham, stále sa smejem, užívam si, možno niekedy nosím ružové okuliare, no neprekáža mi to. 


Keď som bola menšia, niekedy sa ma ľudia pýtali, čím by som bola, ak by som sa ešte raz narodila.  Už si nespomínam, čo som vtedy odpovedala. Určite to bolo niečo úsmevné, tak, ako to vedia len deti. 
No presne viem, čo by som odpovedala, ak by ste sa ma na to opýtali dnes. Bola by som slonom. 
Kvôli jeho osobnosti. Kvôli jeho cíteniu. Kvôli jeho láske. 
Tak obrovské a tak nežné zviera! Na pohľad hrozivé, avšak mierumilovné a neškodné. S hlbokými citmi a vernosťou na celý život. Kiežby boli ľudia ako slony...
 Milovali by jeden druhého, doživotne a neskonale. Na to, aby ukázali jeden druhému lásku, by nepotrebovali srdcervúce vyznania na billboardoch, ani drahé dary. Stačilo by im, že majú jeden druhého, túlili sa k sebe a navzájom sa chránili.
Raz budem slonom. A možno to stihnem ešte v tomto živote...


Ružová a sivá, vlasy "prilepené" k hlave, príjemné ráno či poobedie a vytuningované náušnice z Čačky.sk. Aj taký bol piatok.









Love, peace and fashion Ivanka


Topánky: Baťa, Silonky: Bepon, Sukňa: Diane von Furstenberg, Sveter: Tally Weijl, Kabelka: Bijou Brigitte, Kabát: Camaieu, Náušnice: Čačky.sk

32 comments:

  1. toto má byť blogový príspevok? nie sú v nom zachytené detaily oblečenia, náušnice. To že tu picneš 10 fotiek celej postavy ťa má robiť blogerkou? skús sa porozprávať s Martinom nech ti fotí j detaily a menej fotiek kde máš celú postavu. stačia dve tri. nie 10.

    ReplyDelete
    Replies
    1. súhlas, chce to detaily ;) :)

      Delete
    2. Fúha. To je už aj nejaká príručka či návod na to, čo robí bloggera bloggerom, ako vyzerá správa blogerka, ako sa fotí a správa? Sem s ňou! Určite tam bude aj pár rád ohľadom toho, ako ďaleko by som od seba mala mať oči a aký úsmev zvoliť na piatu fotku v príspevku. ;) Chápem, že ti tu môžu také fotky teraz chýbať, no skús sa nad to povzniesť, že práve v tomto príspevku detailné zábery nie sú. :) Ďakujeme. My vieme, prečo robíme veci tak, ako robíme. Snažím sa na blog vniesť rôznorodosť, fotiť na rozličných miestach. Nechcem, aby boli v každom príspevku rovnaké fotky typu: ja z predného pohľadu, ja zozadu, ja zboku, úsmev, vážna tvár, topánky, kabelka, čau.
      Okrem toho, jediný detail, ktorý by sa mi zdal ako-tak potrebný, je detail náušníc, keďže je outfit sám o sebe jednoduchý. Tie sa tu však už objavili, takže pokiaľ chceš, môžem ti poslať link fotky, kde ich je pár príspevkov vzad dobre vidieť. ;)

      Delete
    3. Drahý Anonym, na blogovaní je krásne práve to, že si každý robí ako chce a každý je sám sebou. Ivanka sa rozhodla pre takéto fotky a tvoja kritika by mohla byť maximálne : chcela by som vidieť detail toho a toho.- čo by bola skôr prosa. A nie takto skritizovať a ešte pod menom Anonym! Nabudúce keď budeš chcieť zanechať v komentároch radu či kritiku, ako "odborník" na blogovanie, zamysli sa najskôr nad svojimi slovami.

      Delete
    4. Ak poznáš napríklad Maťu s blondieverse,ona máva tiež fotky celej postavy,ale nejak to vidno akoby bližšie o.O :D skús sa kuknuť na to,inak super :)

      Delete
    5. ten prvý príspevok mal byť akože čo? :D sa zamysli nad sebou, tak sem nechoď, keď sa ti nepáči, teba len nakopať za také hlúpe reči
      je jej vec, čo urobí a ako, dáka trapka jej hádam nebude rozkazovať

      Delete
    6. a keby niečo, píše sa Maťa Z blondieverse, nauč sa pravopis slovenský najprv

      Delete
    7. drahý/a moja zlatá, keď si už taká odborníčka od a po z, mohla by si vedieť, že druhému sa nedá vidieť do hlavy. takže či bola reč o Mati Z(koho/čoho-z blogu) The blondieverse..alebo Maťa S(kým čím-svojim bologom) The blondieverse. Niesom gramatický šialenec behajúci po blogoch ukájajúci sa na cudzích chybách, ale to, že niečo nieje podľa tvojich predstáv ešte neznamená, že je to zle ;) .. inak, skvelá kabelka ivanka, aj eď celkovo pôsobíš na môj vkus pritmavo :)

      Delete
  2. Ale ved to s tym slonikom a slonikmi si tu uz pisala nie? :( ale pekna si ako vzdy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aj napriek tvojmu smutnému "smajlíku" ma tvoj komentár veľmi potešil. Som rada, že si to pamätáš :) Bolo to dva roky dozadu. Vtedy vás tu denne chodilo 300, dnes 2000. Myslela som, že by bolo fajn "zvestovať" to aj tým novým 1700 čitateľom. *-* snáď sa nik, kto to už v roku 2012 čítal, nenahnevá. :)

      Delete
  3. Co to mají všechny "bloggerky" za zlozvyk mít kabát jen tak přes ramena? Vy ten kabát fakt nosíte takhle? Jinak souhlas s prvním příspěvkem, že všechny fotky jsou v podstatě stejný, focený ze stejný vzdálenosti a ze stejnýho úhlu. Akorát na jedný jste natočená bokem. Žádnej detail. Škoda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. trochu pozitivity by nezaškodilo, som zvedavá v čom chodíš ty, v dákej vetrovke

      Delete
    2. Ne, já chodím v roztrhaným hubertusu, ty chytrá hlavo :)

      Delete
  4. Chutný outfit :) Aj článok/úvaha je super !
    XoXo
    DeniVev :*
    P.S.: Zostaň šťastná a pekná

    ReplyDelete
    Replies
    1. ako môže ostať človek pekný?

      Delete
  5. Pride mi to prilis tmave, neboli by lepsie telove silonky ? ;-)

    ReplyDelete
  6. Souhlasim do jiste miry s prvnim prispevkem... Nikdo ti nemá pravo rikat co mas jak fotit, to urcite ne, je to tvuj blog a kdyz se nekomu nelibi at sem neleze, ale nechapu trochu tvuj prispevek, ze chces delat pokazde jine fotky. To ze to nefotis na jednom miste je super, myslim ze by to bylo na hlavu :D, ale nijak rozdilne mi ty fotky neprijdou. Mas pokazde tu samou pozu, 10 fotek co vypadaji temer stejne, proste uz je to nuda. Na tvuj blog chodim par mesicu a aniz bych rozklikla clanek presne vim jak budou fotky vypadat...

    ReplyDelete
  7. jeste pridavam: napriklad 2,3 a 8 fotka :D jsou naprosto stejne....

    ReplyDelete
  8. Samozrejme,že toto je tvoj blog a ty si ho vedieť ako chceš ty a fotíš sa ako to vyhovuje tebe,ale ako si napísala tvoj blog navštevuje denne 2000 ľudí. Z tých ľudí má každý svoj názor a každý iný pohľad na vec. Na tvoj blog kliknem aj niekoľko krát denne, aj keď viem,že určite nepribudlo za ten deň 10 článkov, naozaj sem chodím rada, ale skús prijať kritiku ľudí. Zaujíma ich to proste detajlnejšie, tak čo je na tom také zlé? Zdá sa mi,že trošku si "vybuchla" v prvom komentári. Si zlaté dievča, ale niekedy mi to príde tak,že až príliš potrebuješ ľuďom dávať najavo to, aká si ambiciózna a obhajovať svoje názory, keď ti sem niekto hodí negatívny komentár. Hneď píšeš slohy.. nie je to zlé, ale keď budeš mať v živote vždy riešiť nejakú zlú kritiku povedzme, tak sa nariešiš teda dosť. Poďakuj, zober si z toho niečo a ide sa ďalej :) hejteri poďte domňa

    ReplyDelete
    Replies
    1. máš pravdu. :) ;) poväčšine.

      ale tak čo je moje, to si aj obhájim a strážim. myslím si, že ten prvý komentár sa dal napísať aj inak, nie hneď útokom na to, či som alebo nie som blogerkou od niekoho, kto sa evidentne za svoju identitu hanbí. :)

      Delete
    2. Jen bych chtela podotknout, ze slecna ci pani, na jejiz komentar odpovidate taky prispivala jako anonymni, prosim nesvadejte Vas postoj, ktery jste predvedla v prvnim komentari na nejake prezdivky... Uplne s prispevatelkou souhlasim, dost casto se v komentarich chovate arogamntne a povysene, tedy alespon to tak pusobi, osobne Vas neznam...

      Delete
  9. skús sa na to pozrieť inak, na tých fotkách si vždy v strede, vždy celá postava, len nejak inak otočená, je to pravda, a už skor sme tu prosili o detaily a stále nič. skús to zobrať ako radu, prvý príspevok je písaný dosť kruto, ale v podstate má pravdu, len si to prelož do tej "nekrutej" reči..:) Vieš je síce pekné že tie naušnice máš, keď my ich nevidíme, a ked nas odvoláš na príspevok, ktorý je bohviekde, noo nechce sa to každému hladať, myslím že by nebolo zlé sem tam odfotiť topánky, naušnice náramky, prípadne učes..:)

    ReplyDelete
  10. Nemyslím si, že by taký pán fotograf akým je Martin, mal nejakú extra chuť fotiť detaily náušníc, topánok či kabeliek. Takže Ivanka ak chceš uspokojiť večne nespokojné obecenstvo, jednoducho pár fotiek priblíž na ten daný detail a hotovo :D. Keďže Martin je fakt super fotograf a skvelo fotí, aké-také priblíženie fotku nerozpixeluje a tramtaradá hejteri máte čo ste chceli.
    P.S tie silonky sú supr, začnem nakupovať v Bepone. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Každý fotograf vie fotiť všetko a nemyslím si,že sa nejako líši od iných fotografov ;)

      Delete
    2. Ale ja netvrdím, že nevie. On má skvelé fotografie, viac než skvelé. A práve pre to, že je taký dobrý mu možno príde absurdné fotiť nejaké detaily oblečenia. :)

      Delete
  11. vždy si krásna a máš krásne outfity, ale tiež súhlasím s tým detailami, tiež som ti to chcela už viac ráz napísať...skrátka ľudia chcú vidieť zblízka tvoju kabelku, topánky, bižutériu atď...je to úplne normálne, mala by si o tom vážne pouvažovať...ja sa tebou rada inšpirujem, len si často chcem daný kus oblečenia, či doplnku pozrieť zblízka a z týchto fotiek sa to nedá, aj keď sú výborné, keď chceš inšpirovať, musíš sa inšpirovať aj ty inými...toto je realita :-)

    ReplyDelete
  12. Veľmi krásny, jednoduchý outfit, ktorého najväčšim doplnkom je nositeľka! :) Tvoj blog nesledujem dlho, objvavila som náhodne a som neskutočne prekvapená v dobrom slova zmysle. Píšeš krásne príspevky, vidieť že ich píše krásná, mladá, inteligeligentná baba. Moja otázočka je: Od kedy sa učíš po nemecky? Kedy si začala a prečo? Na akú školu si chodila alebo stále chodíš? Chystáš sa aj na vysokú?

    ReplyDelete
    Replies
    1. inteligeligentná ...:P fajné slovo.

      Delete
    2. Keďže chodím na bilingválne gymnázium so zameraním na nemecký jazyk, intenzívnejšie som sa ju začala učiť práve tam. ;) predtým som sa 4 roky učila na 8-ročnom gymnáziu, no vedela som povedať maximálne "Guten Morgen" :D :) Bilingválky boli dobré rozhodnutie, s tým, že jazyk ovládam naozaj veľmi dobre. .:) Som v piatom ročníku, takže sa učím piaty rok. V nemčine mám matematiku, geografiu, dejepis a samotný nemecký jazyk. Samozrejme, že sa chystám. :) Asi žurnalistika (ak sa mi podaria prijímacie pohovory ;)). Ďakujem za pochvalu.

      Delete