Thursday 20 March 2014

buďte šťastní!


Dnes je výnimočný deň. Okrem toho, že dnešným dňom začína oficiálne jar, máme dnes možnosť i osláviť tú malú výhru líc, a totižto šťastie a úsmev. 20. marec je medzinárodný deň šťastia. Preto dúfam, že ste sa celý deň usmievali, že Vás niečo pekné či niekto milý potešil/o, že ste mali krásny slnečný deň ako my tuto pod Tatrami, že ste urobili niečo, čo urobilo šťastným niekoho iného a že vás za to karma spravodlivo pochváli. (:

Dnes mierne športovo, tak, ako som chodila i v Štrasburgu (a dokonca som dostala i pozvanie na drink od neznámeho francúzskeho mládenca- just made my day). Momentálne najobľúbenejšie tenisky, moje prvé biele nohavice po asi 5 rokoch, "kozmonautská" bunda a batoh na všetky múdre (či menej múdre) učebnice.
Čo sa týka nohavíc, dlho som pokukovala po nejakých jednoduchých bielych, ktoré by mi vyhovovali ako strihovo, tak aj materiálovo. Ako takmer vždy, nič nebolo vyhovujúce a tak som žila (a celkom spokojne) bez úzkych bielych nohavíc v skrini. Samozrejme, prežila som to, ale ich "objav" v novej kolekcii Manga (majú ich aj v tmavo modrej, červenej a čiernej) ma milo prekvapil a potešil. "Michelin" alebo aj "kozmonautické" bundy na zimu veľmi nemusím. Človek vo väčšine z nich vyzerá ako zápasník sumo (úplným vrcholom sú tie, ktoré majú v priereze tak 10 cm a patent do pása), čo je však ich výhodou, sú zväčša teplé. Avšak už nie je zima, tak sa týmito bundami týrať nemusíme. 
Sú tu jarné kolekcie a vo väčšine z nich i bundy podobné tým "Michelin". Na to, že sa mi tie zimné nepáčia, je celkom zvláštne, že jednu podobnú práve nosím a ešte ma aj chytila za srdce. Ide o to, že nie je hrubá (boli by ste zaiste prekvapení, aká je ľahučká), no zároveň zahreje, ak treba. Keď je zapnutá (čo na fotkách nie je bohužiaľ vidieť, nabudúce ju však zapnem :)), má veľmi pekný a ženský strih, mierne vypasovaný driek, tak v nej nevyzerám ako vo vrecku. 
Aký máte názor na takéto bundy vy? Máte nejakú podobnú?
Čo nosievate v chladnejšie jarné dni vy?

Možno si pamätáte na to, ako som spomínala balíček od spoločnosti AVON, ktorý mi vďaka našej spolupráci prišiel. Mala som možnosť vyskúšať vôňu Avon Femme
Konkrétne, ide o toaletný parfum v elegantnom a nevtieravom flakóne, ktorý padne akurát do ruky. "Vôňa v sebe spája iskrivú sviežosť lahodnej hrušky s bohatými kvetinovými tónmi magnólie a hrejivosťou jantárového dreva." Pre tých, ktorým takéto zloženie veľa nehovorí, resp. si mix týchto esencií nedokážu len tak predstaviť (ako napríklad ja), poviem, že vonia veľmi jemne, čisto, ako hovorieva moja mamina, "mydlovo". Je ľahučká, neudiera do nosa, mne osobne sa hodí k dievčenskejším, prípadne športovo-elegantným veciam. 
Mám dve skupiny vôní, ktoré obľubujem: 1. ťažšie a výrazné vône (Dior Poison, Thierry Mugler Alien, Armani Code, Armani Si), ktoré nosievam k outfitom, ako napríklad ten minulý, teda zväčša doplnené červenými perami a k večerným outfitom.
2. "letné" jemnejšie vône (Jil Sander Sun, Oriflame Pretty Swan, Gucci Eau De Parfum II, Fragonard Ile D'Amour, J. Del Pozo Halloween), ktoré mi pasujú k šatám a ľahučkým blúzkam.
A práve do druhej skupiny by som zaradila vôňu od Avonu. Páči sa nielen mne, ale aj priateľovi, čo je dobré znamenie, pretože ak s ním trávim veľa času, nechcem, aby ho z mojej vône rozbolela hlava. (: (Stačí, že ho rozbolí z môjho neustáleho rozprávania :D)
Celkovo vône zbožňujem. Mám ich doma asi trochu viac, než je zvyčajné, no každá a jedna vôňa sa mi spája s nejakou udalosťou, osobou či zážitkom a vždy si ňou rada pripomeniem nejaký pekný moment. Najväčším favoritom je však Sun od Jil Sander a Armani Code.
Aká je vaša? :)










Zákulisná, pracovná, level sústredenia: 10.



Love, peace and fashion Ivanka

Tenisky: Nike Free 5.0, Nohavice: Mango, Košeľa, Bunda: Hofer, Šatka: Orsay, Okuliare: Športový obchod v Rakúsku, Batoh: Aldi


12 comments:

  1. Bunda nee. Mohla si ju vymeniť za nejakú khaki kundu alebo kabátik alá homeless style.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak určite. A potom by vyzerala ako 100 ďalších blogeriek. Takto je to super, nápadité a dievčenské.

      Delete
    2. Mne sa práveže tá bunda na Ivanke páči, pritom bežne tento typ búnd nemusím, ale I. to predala! :) Inak Armani Code používa moja mamka a na mňa je príliš ťažká. Ja mám na večer/jeseň/zimu zaradenú vôňu Chloé Love. Inak používam ľahšie vône ako CK In2U, Blumarine Innamorata a teraz sa mi veľmi páči novinka CK Endless Euphoria, určite si ju kúpim. A u mňa pri výbere vône rozhoduje aj flakón :).

      Delete
  2. Ivanka, uz je teplo tak zahod nohavice a vytiahni suknicky a ukaz tie tvoje skostne nozky ;-)

    ReplyDelete
  3. Super, přesně k tomuhle se takové botky hodí. Krásný batůžek! A ten úsměv taky:-) Škoda, že jsem to včera nevěděla, ale tak se budu usmívat dneska a ono se to vykompenzuje :-)

    ReplyDelete
  4. veľa info v jednom poste....mohla si z toho spraviť aspoň dva...??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nie je to prvý článok takého rozsahu. :)
      Okrem toho si myslím, že v ňom nie sú nejaké závratné informácie, ktoré by bežný čitateľ nebol schopný pri prečítaní prijať. :) Alebo sa mýlim? ;)
      Samozrejme, ako to porovnávaš s nejakým blogom, kde sa článok skladá z troch viet, môže to byť pre niekoho šok, uznávam. ;)

      Delete
    2. úvod o šťastí..,
      potom nohavice,
      bunda,
      a veľká téma vône,
      z ktorej som si zapamätala len to, že pri frajerovi veľa rozprávaš :),
      čo ma pobavilo a tak nejak aj potešilo...
      chcela som to dočítať poctivo až do konca, ale na prvýkrát to bolo nad moje sily...
      prepáč, len vyjadrujem svoj názor.., ja si radšej prečítam niečo nové a kratšie čojaviem každý druhý deň,
      ako dlllllhé a rôznorodé dvakrát do týždňa...
      ale rob to tak, ako to teba baví,
      asi keď veľa rozprávaš, musíš aj veľa písať...:)
      hm...už by som mohla skončiť, že...:(

      Delete
    3. a fotky sú krásne, ako vždy....:))

      Delete
    4. Jasné, rozumiem. Každý sme "nastavený" inak. :) snažím sa prispievať každý druhý deň, ale niekedy nestíham ja s textom (alebo cestujem niekam do tramtárie a nie som pri PC), inokedy Martin s fotkami, no a potom sa to posunie všetko do jedného článku, čo vám chcem povedať/zdeliť. :) Aj teraz máme fotky z dvoch posledných dní, no ešte nie sú vytriedené, preto musím s článkom čakať. :) a ešte keď mám "slinu", tak ma nezastaví nič :D a ďakujeme. Budem sa to snažiť deliť. ;)

      Delete
  5. elegantní, sporty a chic :) tenhle styl jde běžně mimo mě, ale v Tvém podání mě to moc baví!

    ReplyDelete