Tuesday 18 March 2014

miluj sa (možno aj ironicky).


Dnes nebudem písať ja. Rada by som tu publikovala časť článku, ktorý napísal ešte v roku 2009 Hirax na svoj blog (kde okrem iného nájdete i kapitoly z jeho kníh). Raz, keď som na blogu poznamenala, že rada čítam knihy od Hiraxa a Matkina, pár z vás zareagovalo s tým, že nie sú "ozajstnými autormi" a ich knihy sa nedajú nazývať literatúrou. Myslím, že v tomto smere má každý svoju pravdu. (: Na knihách (a vlastne na všetkom, kde je možnosť výberu) je super, že každý z nás si vie nájsť "to svoje" a vytvoriť si k tomu určitý vzťah. Za seba hovorím, že sú mi títo dvaja autori viac než sympatickí a pri ich knihách si veľmi dobre oddýchnem. Samozrejme, je aj mnoho iných, ktorých obľubujem (Miroslav Válek ma "drží" už viac než dva roky), no pre mňa osobne je táto dvojica jedna z "naj". Koho obľubujete Vy? Máte nejaké tipy, do koho sa "zakúsnuť"?

"Odpustite a prestaňte sa trestať. Sú to choré pravidlá, ktoré do vás zapísala spoločnosť či cirkev. Každý z nás dennodenne činí množstvo prešľapov, lebo tak to cíti zažiť naše podvedomie, ktoré sa túži vyvíjať. Nik nečiní hriech, nikto neubližuje, všetci sme jeden druhému učiteľmi. V pokoji sa porozprávajte sami so sebou, začnite sa milovať.
Keď sa niekoho spýtam, či sa prijal, vehementne a rýchlo odpovedá, že áno. Tak sa pýtam ďalej, hlavne žien - či sa vedia vyzliecť donaha, postaviť pred zrkadlo a úprimne si povedať: Som nádherná a neobyčajná žena! Milujem sa! Na toto sa mi väčšinou dostáva ako odpovedi smiech a protiotázka, či mi nej.be. Áno, j.be mi. A ako mi začalo, odvtedy som šťastný.
Na záver opäť zo života: „Hirax, ako dlho vydrží človek v pohode, keď mu chýba láska? Som v podstate optimistka s mottom: Všetko je tak ako ma byť. Ale v poslednej dobe som nesvoja a ťažšie sa teším zo života..." Presne takto dochádza para ľuďom, ktorí spoliehajú na dodávku lásky od partnera, rodičov, blízkych. Staňte sa sebestačnými. Nespoliehajte na majetky, slávu, uznania, lásku od druhých. Neposielajte lásku Bohu. Veď on čaká len na to, kedy sami objavíme svoju božskú podstatu, ktorú nám dal do vienka. Chopte sa čakana a vyhĺbte studňu lásky v sebe samom. Verte mi, oplatí sa..."















Love, peace and fashion Ivanka


Topánky: Taliansko, Pančuchy: Bepon, Šaty: persunmall.com, Vesta: Reserved, Bunda: Reserved, Kabelka: Orsay, Klobúk: Gate, Náhrdelník: Ebay, Rukavice: Poľsko


20 comments:

  1. uha, toto je moc prekombinovane, inac vacsinou trafis celkom pekne, ale toto ma neoslovilo, taka vsehochut stylov a farieb, ale vzajomne to nejak neladi...

    ReplyDelete
  2. Ahoj :D veľmi pekné fotky :D ja som sa v poslednom čase zahryzla do ruských autorov, tí sú vážne super

    ReplyDelete
  3. rusku literaturu milujem, na našej škole zanedbávaná a nedoceňovaná, inak poklad. ale k článku ;) dokonalá tá čapica aj zo všetkým na hlave, tie rukavice the best a hoci mi kožušina spôsobje vstávanie chlpov na rukách(aj nepravá) tak k šatom top. no neviem či je to kabelkou či náhrdelníkom cez čipku, no niečo mi tam nesedí. ale však každému podľa gusta, a keďže už dlhšie sledujem tvoj blog, nech by si si aj sáčok na hlavu navliekla, nohy to zachránia :)

    ReplyDelete
  4. Jazdecka ciapka, rockerska bunda, vintage nahrdelnik a cipkovane saty, semisove topanky neladia s kabelkou ani farbou ani materialom... to uz je aj na westwood privela :)

    Ale ruz pekny

    ReplyDelete
  5. Fotky sú iné a skvelé. Aspoň mi prídu iné. Rybie oko? Nečítam obdobnú literatúru,ale po prečítaní aj keď len krátkeho úryvku mám chuť si kúpiť nejakú knižku od neho :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rybie oko to nie je, ale nový fotoaparát a možno uhol pohľadu. (:

      Delete
  6. Fotky jsou dokonalé - chvála foťáku i fotografovi!!! Retro styling miluju, barevně se mi to moc líbí. Pro mě by byly šaty proklatě krátké na nošení v běžném životě, pořád bych byla nervózní, jestli mi nekouká zadek (nebo předek), když se trochu ohnu, ale na fotkách to vypadá luxusně :)

    ReplyDelete
  7. Hirax mě neoslovil...s myšlenkou "Nik nečiní hriech, nikto neubližuje..." nesouhlasím. Lidé si vzájemně vědomky nebo nevědomky ubližují. Každý ví, jaký je to pocit - můžou to být malé bezvýznamné křivdy, ale stejně to mrzí. A nedá se žít s tím - všichni jsou mi jedno, nic z toho, co mi kdo řekne, se mě nemůže dotknout, nemůže mě zranit.
    A milovat sám sebe? Myslím si, že pokud má člověk hezké dětství a rodiče mu dávali dost lásky a podporovali ho, není problém s tím, aby se člověk měl rád. V opačném případě to jde dost těžko a někdy vůbec. Z.

    ReplyDelete
  8. Jediní slovenskí autori ktorých knihy čítam sú Matkin a Hirax a "lajtové" evitovky. Viaceré knihy daných autorov a vydavateľstva mám doma a mojou úplne naj knihou je Raz aj v pekle vyjde slnko. Vyvoláva vo mne také napätie a nepokoj, smejem sa plačem a vždy si nakoniec poviem že by som mala žiť inak ako doteraz...K fotkám :) kvalita na ktorú sme už štandardne zvyknutý :) ale aj tak ma vždy prekvapíš niečím novým, neskombinovateľným čo na tebe vyzerá absolútne nádherne :) závisť je zlá vec ale teba sa dá len závidieť...si krásna žena.

    ReplyDelete
  9. Viac by sa mi páčilo keby si nemala rukavice a ten klobúk, ktorý ti ,,skrýva,, peknú tvár. Aj farbu kabelky by som volila vo farbe topánok, ktoré sú mimochodom krásne! :)

    Vladies

    ReplyDelete
  10. Hirax je tiež skvelý manipulátor ľudí, podobne ako Coelho...takže taký náš slovenský manipulátor...inak je to brak, tak isto ako už vyššie spomenuté mená - Matkin, evitovky...nuž ale koľko ľudí, toľko chutí, ale o kvalitnej literatúre nemôže byť reči...

    ReplyDelete
    Replies
    1. manipulátor nie je správne pomenovanie, to je len tvoj subjektívny názor, len sa snaží zarobiť na ľuďoch, všetci robíme to, čo nám ide najlepšie, a keď pritom ešte aj niekoho tešíme, tak prečo nie?
      a "kvalitná literatúra" tiež závisí od vkusu čitateľa, pretože každý si pod kvalitnou literatúrou predstaví niečo iné, hm, hm?
      čo tak si raz zahryznúť do jazyka? ja už tiež nečítam Hiraxa, dal mi to, čo mi dať mal a odišiel, tak to má byť, ale nevypisujem tu na blog toto ako ty

      Delete
  11. Mňa tak trochu irituje ta kombinácia ľahkých šiat a rukavíc. To by som zvolila aspoň vysoké čižmy. Farebne je to veľmi pekné, akurát ta kabelka je mimo.

    ReplyDelete
  12. Ivanka ja by som sa chcela opytat na tvo nazor na knihu 50 odtienov sivej? citala si? :) dakujem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na to člověk může mít i jiný názor, než že je to slátanina o slepici, která má IQ houpacího koně? PROČ, proboha, čtou lidi takový pitominky, když je milion knih, který ti můžou do života i něco dát? Jasně, evidentně asi nebudeš typ na Dostojevskýho, ale i "oddechové" knížky můžou mít alespoň mizivou literární úroveň.

      Delete
    2. Ja som to nečítala. :) Máme ju doma, mamina ju dostala ako darček, no ja som sa k nej ešte nedostala.
      Ale myslím, že jej dám šancu. :) Ak mi nič "nedá", tak mi nedá. Žiadna tragédia, prečítam inú.
      :)

      Delete
    3. Drahý anoným, kde prosím ťa si si prečítal aký mam ja názor na knihu 50 odtienov sivej, že už ma súdiš, že nie som typ na Dostojevského? Ja som v prvom komentári napisala iba otazku pre Ivanku, z mojho nazoru tam teda nie je absolutne nič, tak najprv si zisti dostatok informacii a potom niekoho suď :)

      Delete
  13. Este zareagujem ze kniha ma byt relaxom tak każdy nech cita co sa mu paci...neviem si predstavit że by som vo vani (co je jedine miesto kde mam klud a chut citat) citala Dana Browna...

    ReplyDelete
  14. Krásne napísané! Aj outfit jasné................Ivi, máš môj obdiv,toľko vecí stíhaš, si krásne,vždy štýlovo nahodená a popri tom aj študuješ! Chcela som sa spýtať, aké knihy by si doporučila pri učení nemeckého jazyka?? AKo je najlepšie sa učiť cudzí jazyk??

    ReplyDelete
    Replies
    1. O, ďakujem krásne, zlaťúšik si :) Vieš čo, práve nedávno si priateľ kúpil knihu pre samoukov, pretože sa musí naučiť nemecky a trochu som si to prelistovala. Je tam kopec užitočných slovíčok, avšak nie pre "bežný život", skôr pre turistu, takže niečo také veľmi neodporúčam. Najlepší spôsob, aký je naučiť sa, je naučiť sa pomocou slovníka slovnú zásobu (je toho veľa, ja viem, ale je to efektívne- gramatiku vedieť môžeš, ale pri rozprávaní ti nepomôže. Ak nevieš, čo a ako chceš povedať, gramatika je ti na figu. :)), pozerať popri tom filmy v nemčine, čítať knihy po nemecky a všetky slovíčka, ktoré nevieš, si nájsť v slovníku, prečítať si dané veci opäť, aby si videla, v akom kontexte sa používajú. A najlepší spôsob je...keď ťa hodia do vody :) Ísť za hranice, či už počas prázdnin-cez leto alebo v rámci štúdií. Najlepšie tak, aby s tebou nebol žiaden Slovák, lebo potom by ťa lákalo nehovoriť po nemecky, ale po slovensky :)

      Delete