Saturday 15 March 2014

teniskovo.


Neumrela som. Žijem. Len som mala pauzu od každodenného života.
Ako som vám minulý týždeň avizovala, bola som na výlete v Strasbourgu. Poviem vám, prekrásne mesto! Ani príliš veľké, ani malé, s čarovnou architektúrou, nádherným centrom, s mnohými obchodmi, o akých sa nám tu doma ani nesnívalo, sympatickými ľuďmi a možnosťou dorozumieť sa francúzsky i nemecky (a samozrejme anglicky). Navštívili sme Európsky Parlament, plavili sme sa loďou po rieke, navštívili katedrálu Notre Dame a mnoho iných zaujímavých miest. Priznám sa, že som neočakávala, že ma "nejaký" Strasbourg tak očarí. Bola som veľmi príjemne prekvapená a potešená, že návšteva mesta moje "predsudky" zničila. Do minulého týždňa, prvé, čo mi napadlo pri slove Francúzsko, bolo mesto Paríž. Odteraz sa však tieto dve, síce úplne rozličné mestá, no rovnako nádherné, budú o post "môjho mesta" pravdepodobne biť. Vedela by som si tam predstaviť život. (:

Počas môjho výletu ma premiérovo sprevádzali nové tenisky. 
Ako ste si už poniektorí určite všimli aj na iných blogoch či dokonca v samotných uliciach (aké šokujúce! :D), teniskový trend sa "šíri ako cholera". Nosia ich dievčatá, nosia ich chlapci, nosia ich dámy či páni. Zväčša New Balance alebo Nike Air Max (ak si o nich vyhľadáte pár info cez Wikipediu, nebudete veriť vlastným očiam, koľko rôznych modelov od roku 1987 vyrobili.) Ani mňa tento "teniskový" trend neobišiel. Už pár rokov nedám dopustiť na klasické členkové či nízke Conversky (vlastním jednoduché biele, čierne s ružovými guľôčkami na jazyku a denimovo modré s kvietkami), no toho roku ma očarila značka Nike a ich tenisky z kolekcie Free. Viem, že sú prvotne určené na beh, no vôbec mi to nerobí vrásky na čele, ak ich nosím i bežne. Sú veľmi pohodlné a mohla by som v nich chodiť celé dni bez prezutia sa. 
Keď ocino pred pár týždňami cestoval do USA, dostal za úlohu kúpiť mi ich. U nás som ich v tom čase nikde nevidela a po porovnaní cien iných modelov od Nike cez internetové stránky u nás a v Amerike, som prišla na to, že ich kúpa sa omnoho viac oplatí tam. Napísala som mu tri farby, z ktorých mal vyberať (ružové, modré a malinové) a tešila som sa, kedy ich obujem! Keď ich však kupoval, telefonoval mi so slovami, že on mi modré ani ružové nekúpi, pretože sú príliš "suché" a nevýrazné! Reku, on mi vyberie sám. Keď som sa ho večer pýtala, akú farbu vybral, takmer som odpadla. Oranžovú! Moja prvá reakcia bola nasledovná: oči mi od údivu a prekvapenia takmer vypadli z jamôk, chytala som sa za hlavu, nenachádzala som slov. Kto by už len chcel oranžové tenisky?!
Paniku som však robila priskoro. Keď sa vrátil a vybalil ich z kufra, nemohla som sa na nich vynadívať. Nie sú oranžové, ale lososové (všetkým chlapom povinne by som kúpila knihu o farbách, aby nerobili zbytočný brucho- a hlavobôl). Ich farba je nesmierne zaujímavá a priťahuje pohľady (o čom som sa presvedčila i v Strasbourgu), sú ľahučké ako pierko (ten, kto ich nedržal aspoň raz v živote v rukách, si bude ťukať na čelo, ale sú asi také "ťažké" ako prázdna krabica od džúsu) a prepracované do detailov. Sú ženské a nevyzerám v nich, akoby som si ich požičala od ocina.

Priznám sa, Air Max ani New Balance ma za srdce nechytili. Zlé nie sú, na trhu je mnoho krásnych modelov a prevedení, no prvé spomínané sa mi zdajú pre nežnejšie pohlavie príliš "chalanské" (ale ak sa vám páčia, smelo do toho/nich!) a New Balance...Tak tým som ešte na chuť neprišla.

Nosíte tenisky radi? Ktoré sa vám "rátajú" najviac?

Na teniskách je skvelé, že pasujú ku všetkému. K teplákom, šatám, legínam i šortkám. Dajú sa kombinovať na 1000 spôsobov a stále to ešte nebude dosť! 
Dnes v športovejšej verzii, s nepriesvitnými legínami od Selecta Fashion a jednoduchým topom z Persunmall.
Niekedy nabudúce aj s teplákmi či športovo-elegantným zladením

(:

Majte pekný víkend.









Pripájam pár momentov v/pred Strasbourgom z mobilu. Vo foťáku mám asi 500 fotiek z mesta, no ešte som sa nedostala k ich spracovaniu. :)








Love, peace and fashion Ivanka

Tenisky: Nike Free 5.0, Legíny: Selecta Fashion, Top: Persunmall.com, Bunda: Promod, Okuliare: športový obchod v Rakúsku, Kabelka: H&M, Náramok: Shana, Nechty: Odrastené (Viem. V stredu idem na nové.)




31 comments:

  1. Tá farba je skvelá!:) a koľko ťa vyšli ak sú kupované v USA? btwwwwww, v Strasbourgu ste boli zo školy?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 99$. (: Nie, nie, výlet bol ešte z výhry z Miss Stredných Škôl. ;)

      Delete
  2. Strasbourg je krásne mesto! Tiež som bola v parlamente! Skvelý zážitok :) A tenisky velmi pekne, ja som si zaobstarala starú dobrú klasiku Nike air force 1 mid :)

    ReplyDelete
  3. žltá a ružová sa ku sebe absolútne nehodia. teda niekedy možno. ale v tomto pripade nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keď povieš ty, tak to určite musí byť pravda. (:

      Delete
    2. tam ani tak nejde o žltú a ružovú, ktoré sa k sebe, mimochodom, HODIA, ale o celkový outfit, tie topánky sa mi k tomu celkovo nehodia, je to príliš také čierne, dravé, akčné a topánky, neviem, také veselé, inak u nás sú za 80 eur, tak bohvieaká zľava to nebola, možno je tam len viac odtieňov na výber

      Delete
    3. naopak sa mi páčia tie mokasíny od Baťu :)

      Delete
  4. nádherné fotky :) čo sa týka tenisiek, nosím ich zriedka. Tebe však pristanú! Skvelé

    posledný deň súťaže: TU

    ReplyDelete
  5. Nike sú proste best...ja mám staršiu triedu air tyrkysovej farby na behanie a tiež ich rada nosím aj normálne, najpohodlnejšie sú...a najlepšie v kombinácii s ružovými ponožkami a voľnými sivými teplákmi :D

    ReplyDelete
  6. K takému peknému outfitu také boty..

    ReplyDelete
  7. Nečuduj sa,že sa pozerali.. keď sa to absolútne nehodilo

    ReplyDelete
  8. tenisky sú krásne, aj farba aj tvar! :-) mám rada tenisky, nosím ich už roky, bez ohľadu na módu... aj keď si na značky nepotrpím... práve dnes mi jedny také neznačkové krásnej tyrkysovomodrej farby dorazili

    ReplyDelete
  9. Musím říct, že ani mě se tato kombinace nelíbí

    ReplyDelete
  10. Podla mna je to superske! Velmi sa mi to paci, cierna, lososova a zlta. suprr! :)

    ReplyDelete
  11. Proč mažeš negativní komentáře?

    ReplyDelete
    Replies
    1. (: Dnes čítam tie komentáre prvý krát. Chýba ti tu dáky? Niečo si písal/a a nie je to tu? Neviem, ako je to možné. Ja zásadne nič nemažem, iba ak by bol komentár vulgárny. Už mi minule jedna slečna písala na email, že sa jej nedá publikovať komentár. Neviem, kde je chyba.

      Delete
    2. Ja som ten komentár videla,tak to nejde o to,že sa nedá publikovať :)

      Delete
    3. Ano, můj komentář tu není. Sám od sebe asi nezmizel, ne? :) Nebo jsi, Ivano, zvyklá jen na chválu a když tě teda někdo nepochválí, tak to smažeš? To jsem si teda myslela, že jsi větší formát!

      Delete
    4. Cez čo si komentoval/a? Mne osobne koment neukázalo,pretože cez google chrome mi to nechcelo pridávať,neviem prečo je to tak,ale na komentovanie skrátka musím používať iný prehliadač,nemusí to byť hneď jej vina

      Delete
    5. Tak ho tu napíš opäť, prosím. Rada si ho prečítam. (:

      Delete
  12. ahoj ivka :) tá bundička je krásna, môžem sa opýtať koľko ťa vyšla? tiež by som takú chcela, ale v tomto čase by mi v nej asi bola zima :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Myslím, že bola v jesennej kolekcii. Mamina ju kupovala v zľave za dákych 15€. (:

      Delete
  13. tenisky primárne určené na šport by sa nemali používať na denné nosenie na dlhé hodiny - nie je dobré na chrbticu, tak ako lodičky a baleríny...

    ReplyDelete
  14. moc mě baví tenisky k elegantnějším věcem...ale dají se vzít podle mě úplně je všemu, stačí to trochu sladit, třeba i malým detailem. jsi skvělá, jenom tak dál <3 moje inspirace

    ReplyDelete
  15. Když jsem to uviděla poprvé, řekla jsem si proč ne... Pak jsem se na fotky podívala pořádně a řeknu ti, je to fakt hrůza. Když půjdu od shora: ten volán na halence se mi zdá z hrozně levné látky, ale budiž... bundička/sáčko je supr, moc se mi líbí. Ovšem ty legíny, promiň ale to opravdu nejsou kalhoty, vypadá to jako tepláky, ikdyž jsou lesklé nebo jaké, postavu do nich určitě máš, ale působí to na mě hloupě, pochopím to u 15 ti leté puberťačky, kdy na sebe holky dají cokoli, prostě se hledají, ale za mě je tohle u dívky jako ty děs. No a tenisky tomu dodaly korunu, jsou absolutně mimo. Samy o sobě moc pěkné, hned bych je brala, mám ráda i kombinace "nekombinovatelného " . K tomuhle se ovšem dost nehodí, kdybych tě viděla jít normálně po ulici a ne na pěkných fotkách, řeknu si že jsi absoulutně nevkusná osoba. To, že to může na první pohled působit pěkně je podle mě ovlivněno tím, že je tvůj outfit uveřejněn na módním blogu a všichni tu vidí jak krásně umíš věci nakombinovat, ale tentokrát se to opravdu nepovedlo... No co, každý někdy šlápne vedle, žejo :D Jinak to neber jako útočnou kritiku ;) Zdá se mi, že pokaždé napíšeš, že o kritiku také stojíš, ale pokud ti někdo napíše něco záporného, odpovíš na to jízlivě a povýšeně... např: Keď povieš ty, tak to určite musí byť pravda. (: - odpověď slečně u komentáře výše... Víš, taky nemáš na všechno patent a někdy se můžeš splést a obléci se opravdu nevkusně, nejsi neomylná ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Úplne súhlasím. Taktiež s tým,že prijatie kritiky,ale keď príde na to,tak arogantné a povýšenecké komentáre :)

      Delete
    2. Taky souhlasím, největší problém mám s legínama a taky celkově dohromady se mi to nelíbí. Jinak kombinace elegance a sportovních prvků - proč ne, ale s citem, ne bezhlavě.

      Delete
  16. je to skvělé,je to trendy a hlavně v tom vypadáš úžasně!!! :)

    ReplyDelete
  17. Tenisky chápu z jednoho jedinýho důvodu - já sama mám neuvěřitelný problém vybrat si boty na celodenní chození na poznávacích dovolených. Ale protože v podstatě nenosím kalhoty, tak tenhle typ tenisek mě asi nezachrání :-) Jinak nevím no, nedí se říct, že by se mi líbily k čemukoliv jinému než k bežeckému úboru. Ale opravdovej průšvih na těchto fotkách jsou ty legíny. Brrr, na to se nedá dívat ani na postavě, jakou máš ty. Nemusíš hřešit na svoji vypracovanou postavu takovýmhle úchylným spodkem. (jako úchyl jsem si chvíli připadala i já, protože jsem se zastavila pohledem na tvých ehm, intimních partiích, kde ti ty legíny navíc strašně nesedí!)
    E.

    ReplyDelete
  18. minule som ti písala príspevok, žeby som chcela vidieť ako zvládneš niečo športové, bohužial sklamala si ma možno ani nie kombináciou, ktorá je fakt šialená, ale tým že si si opäť na seba dala tie legíny. proste by si ich už nemala nosiť..:) fakt ti to nepristane a máš miliardu lepších vecí..:)

    ReplyDelete