Wednesday 9 April 2014

ranné slnko a staré mesto.





Predstavujem vám najvyššie topánky v mojom šatníku. Ako tak na ne pozerám, rozmýšľam, či mám ešte právo nazývať ich topánkami, pretože mi príde príznačnejšie pomenovanie slovo "kopytá", no čert to ber. Keď som si ich v zime objednávala zo stránky New Look, boli na výber z dvoch farieb -vínovej a ťavej, so zlatým podpätkom. Na obrázku vyzerali perfektne. Nie príliš vysoké, nie príliš nízke, so skvelou platformou, ktorá výšku podpätku kvalitne zmierni. Oboje boli za rovnakú cenu a rovnako výhodné. Rozmýšľala som, že vezmem oboje, no keď som prehodnotila farebnú škálu, ktorú môj šatník pre obdobie jar/leto ponúka, vyhrali tieto. Predstavovala som si, ako sa budú ku všetkému hodiť, ako ich budem môcť kombinovať s čímkoľvek, na čo si len zmyslím, ako ich budem stále nosiť. Keď mi však prišiel balíček, moje predstavy a ilúzie veľmi rýchlo spľasli. (: 
Sú krásne, páčili sa mi na prvý pohľad, len sú nesmierne vysoké! Čakala som, že ten podpätok bude kvalitne vysoký, ale že to bude až taká "kvalita", s tým som nerátala. Tak ich nosiť stále teda nebudem. Takýto typ topánok je dobrý na GNO, keď celý večer presedíte s kamoškami pri drinku a vaša chôdza sa bude skladať dokopy z 20 krokov (10 do baru a 10 von z baru, na záchod by vám už počet krokov nevyšiel). Tiež sú dobré na fotenie, kde chcete ukazovať nohy a túžite ich mať až do neba. Potom by som si ich mohla obliecť ešte do kina, čo však opäť znamená celovečerné sedenie a tiež je tu jeden problém- ak by ste si chceli vyložiť nohy na sedadlo pred vami, ten, kto by sedel po blízku, by mohol utrpieť nepríjemný šok a pocit, že ho tými topánkami chcete zabiť. Apropo, tiež sú dobré na sebaobranu. Určite by ste nimi nemali problém niekomu vyškriabať oči. (Otázne je, či ešte stále hovoríme o sebaobrane.)
Ale aby som v nich chodila celý deň, zabehla High Heels Run či šoférovala, to asi veľmi nie. 
Nedajú sa kombinovať s čímkoľvek. Štýlovo spadajú do kategórie "pipka", "zlatokopka" a bohužiaľ i "cundra", preto musím byť obozretná a neskombinovať ich s niečím, čo je príliš provokatívne. Tiež nechcem vyzerať ako slečna, ktorej chýba už len striptérska tyč, preto radšej niečo elegantnejšie či casual.
Tento raz som zvolila jednoduchú bielu sukňu a peplum top, ktoré vcelku vyzerajú ako šaty. Oba kúsky sú z príjemného materiálu a veľmi príjemne sa nosia. 

Ak si kladiete otázku, či sako nosievam cez ramená aj normálne, tak áno, nosím. Je to praktickejšie, ako si ho pri nastupovaní a vystupovaní z auta stále obliekať a vyzliekať, pokiaľ je teplejšie, no sem-tam zafúka vetrík, zbytočne ma "neofúkne" a núti ma k správnemu držaniu tela, pretože musím dávať pozor, aby mi z ramien nespadlo. Vďaka tomu však chodím pekne vystretá a zbytočne pri chôdzi  "nemávam" rukami.

Inak, ten spomínaný High Heels Run sa bude konať 1.júna v Bratislave na promenáde pri Eurovea. Chystáte sa? Ja rozmýšľam, že by som sa na to aj dala. Myslím, že to bude veľká zábava a ak začnem trénovať už dnes (a možno aj v týchto topánkach), tak sa aj niečo podarí. :)













Love, peace and fashion Ivanka

Foto: Martin Krystynek

Topánky: New Look, Sukňa: Reserved, Taška: Primark, Top: Reserved, Okuliare: H&M, Náhrdelník: Vintage, Sako: Reserved, Náramky: Vintage, Prsteň, Náušnice: Darček od priateľa


24 comments:

  1. Ivanka, máš nááááádhernú postavu a skvelo píšeš :) Dosť ma inšpiruješ :) ďakujem za každý článok :)

    ReplyDelete
  2. kráásne , článok,fotky,všetko! zbožňujem ťa :)

    ReplyDelete
  3. Přiznám se, že tyhle boty se mi asi nikdy líbit nebudou, vypadají fakt jako kopyta, ale tak...Jinak se mi vršek dost líbí.).

    ReplyDelete
  4. Wow, botičky jsou vskutku nádherné!!! :) Já bych se v nich ale asi zabila :) P.S. Outfit se ti ohromně povedl a strašně ti to sluší :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/04/garnier-perfect-blur-je-opravdu.html

    ReplyDelete
  5. ale lýtka v nich máš peckové!!

    ReplyDelete
  6. OCH MILUJEM tvoje biele outfity!!!

    ReplyDelete
  7. Pekný outfit, kabelka veľmi nápaditá a aj článok pobavil. :)

    ReplyDelete
  8. máš krásné nohy a vôbec, celý outfit je krásny (ako vždy)! len tak ďalej :)

    ReplyDelete
  9. přesně jak píšeš člověk musí u těchto bot dávat pozor na kombinace

    ReplyDelete
  10. Mne sa veľmi páčia a celý outfit je veľmi pekný. Ale fakt sú dosť vysoké!

    ReplyDelete
  11. si strašne krásna, aj tvoje outfity, ale tie dnešné boty sú úplne zlé a naviac vyzerajú strašne lacno :-( nuž kopytá zostanú vždy len kopytami, na tvojom mieste by som sa im vyhýbala, na tvojich nohách vyzerajú veľmi neprirodzene...nech žijú klasické lodičky!

    ReplyDelete
  12. krasna, slusi:) to psanicko je pekne;)

    ReplyDelete
  13. Veľmi zaujímavé,že negatívne komentáre miznú.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kto zas kam mizne? Už by tejto paranoje aj stačilo, nie? :-) Ja nemôžem za to, že niekto nie je schopný publikovať svoj komentár a potom hľadá chybu v iných či systéme. :-) Skús ešte raz. A možno aj dvakrát, aj trikrát.

      Delete
  14. Ivanka, tie boty sú krásne :) Nešmýkajú, resp. nevyzúvajú sa z nôžky pri chôdzi? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ľadoborce sú to :-P nie, sedia dobre na nohách. No prob. :-)

      Delete
  15. Nádherné nohy !:)

    ReplyDelete