Tuesday 8 April 2014

späť v čase.


Viete, čo ma na móde a oblečení baví najviac? Toto
Že je každý deň iný. Inak farebný, inak ladený, inak strávený. Raz elegantne, inokedy detinsky, koncom týždňa športovo. Raz s teniskami, potom v lodičkách, niekedy v papučiach. Sukne, tepláky a šaty, mašle vo vlasoch, náramky na rukách či batoh na chrbte. Jeden deň ako lady, druhý deň ako chlapčisko. Nemám rada škatuľky (iba tie, čo predávajú v IKEA na topánky a na šperky): "Ale veď toto nie je tvoj štýl.". Kto povedal, há? Môžme byť tým, kým chceme my, predsa! A či budete dnes Barbie a zajtra Rihanna, to je snáď Vaša vec a nik Vám do toho nemá právo "kecať".
Tá štýlová rôznorodosť je jedna z najväčších výhod nášho storočia. Nosí sa všetko (i keď často v upravenej verzii, než to bolo pôvodne) a nik veľmi nerieši (predstavme si, že nebývame tu, ale v New Yorku či Londýne), prečo máte dnes na sebe "deväťdesiatky", pričom včera ste vyzerali ako Marilyn.
Potom sú tu ďalšie výhody. Nákupy cez internet, obrovský výber módnych časopisov, blogy ako inšpirácia či množstvo obchodov a značiek.
Všimli ste si príval krátkych tričiek, disco legín, lacláčov a "skortov" (to slovo radím do kategórie hnusných slov ako pazucha či vložka)? Nie som si celkom istá, či všetky tieto kúsky boli výsostne záležitosťou 90-tych rokov, no mne sa s týmto obdobím spájajú, aspoň z toho, čo si pamätám. Krátke tričká mi pripomínajú Britney Spears, disco legíny zase Spice Girls, lacláče film Step by Step a Olsenky, no a skort, v tom čase mnou nenávidené, šortky so sukňou. Ak by ste mi o týchto kúskoch povedali v roku 2010 ta by som sa veľmi smiala. Dnes však mám na ne trochu iný názor. Páčia sa mi čoraz viac a viac a pripomínajú mi "staré dobré časy". 

Čo vy a 90-te roky? Akú máte na ne spomienku, čo sa týka módy?








Love, peace and fashion Ivanka

Foto: Martin Krystynek

Šortky: Persunmall.com, Bralet: Elle Mode, Bunda: kedysimaminkina, Kabelka: H&M, Tenisky: Pimkie, Náušnice: Kik, Náramok: Thomas Sabo, Hodinky: Swatch, Náhrdelník: Budstylova.sk 


10 comments:

  1. "Oslenky" je vskutku výstižný překlep! :-D

    ReplyDelete
  2. Skvelý outfit a skvelé fotky! :)

    ReplyDelete
  3. Skvelý článok, Ivanka. Baví ma, keď sú tvoje články iba o móde. Outfit je ,samozrejme ako vždy, krásny. Ja tieto tenisky na opätku veľmi nemusím, ale presne ako si napísala, nech si každý nosí čo len chce! :)

    ReplyDelete
  4. Nádherná kabelka! :)

    Vladies

    ReplyDelete
  5. najviac 90. roky na tvojom outfite su tie silonky :D ale vyzera to dobre tebe sa to hodi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nerozumiem, čo máš/te stále s tými silonkami. Sú to obyčajné telové silonky z Beponu, Ciao 20, ktoré sú polomatné/pololesklé. Nič viac, nič menej. ;-) :-)

      Delete
    2. ta ti asi len zavidi nohy a kvalitne silonky lebo nosi take iste ako jej babka. Ja nosim tiez z Beponu Ciao 20 ale aj ine take viac leskle a pacia sa mi a dobre sa nosia. urcite ich neprestanem nosit kvoli nejakemu anonymovi

      Majuska.noliskova

      Delete
  6. je to super, ale vymenila by som topánky, vyzerajú mohutne ako lyžiarky, inak máš dokonalé nohy, ja by som dala biele číny :)

    ReplyDelete
  7. šortky skvelé, a aj vlasy máš super takto

    Eva máziková musí byť:) made my day!

    ReplyDelete