Tuesday 18 September 2012

What? Verona!





Síce sme vo štvrtok podvečer "pristáli" v mestečku na brehu Lago di Garda, hneď nasledujúci deň sme sa vybrali na výlet do Verony. Ešte predtým, ako sme do Talianska išli, som videla film Letters to Juliet. Keď som ho dopozerala, bola som unesená a moje očakávania boli preto naozaj veľké.
A tak, ako som v kútiku duše dúfala, že Verona nesklame, tak Verona vôbec nesklamala. Na rozdiel od predchádzajúceho dňa bolo prekrásne počasie a všetko sa odrážalo v teplých slnečných lúčoch. Ľudia sa premávali po meste na skútroch a bicykloch v šatách a sakách (čo bolo viac než dokonalé), mesto bolo plné turistických skupiniek zo všetkých kútov sveta a my sme mohli obdivovať všetky krásy, ktoré mesto ponúka. Obišli sme vychytané miesta a neskôr si oddýchli v príjemnej kaviarni, odkiaľ sme mali možnosť plnými dúškami nasávať atmosféru uličiek.
Rovnako, ako v Benátkach, bolo tu tiež plno obchodov, avšak už iného typu. Zamerané boli skôr na náročnú a finančne (veľmi dobre) zabezpečenú klientelu, ale dali sa nájsť aj obchody, ktoré boli cenovo stráviteľné. (Boli sme v takom menšom, ktorý už neviem ako sa volal. No mali tam mega super veci. Asymetrické sukne, čipkované korzetíky, tričká s fúzikmi a svetríky s americkými vlajkami. Pastva pre oči! Avšak nevedela by som si tam vybrať iba jednu vec, tak sme odtiaľ radšej čo najrýchlejšie odišli. Okrem toho, budúci týždeň ma čaká Frankfurt, tak sa pripravujem na Primark! :)) Káva a jedlo boli vynikajúce, takisto nebol problém komunikovať v nemčine či angličtine. Dokonca nebol problém ani so slovenčinou. (Keď domáci nevedeli po anglicky, my sme rozprávali po slovensky, oni po taliansky a aj tak sme sa pochopili. :))




bolo tam krásne a dúfam, že sa tam ešte niekedy vrátim.










Žuvačky! :)











Vo Verone si kúpite všetko. Dokonca aj nový život. (A za dobrú cenu!)





Love, peace and fashion Ivanka

7 comments:

  1. yay, do Verony som sa po Letters for Juliet zamilovala aj ja :) a aj do celého talianska :) ... krásne fotky :) jednoducho sa tam musím ísť pozrieť aj ja ! :))

    ReplyDelete
  2. a dokonce i new mum! :D
    musí tam být nádherně!

    ReplyDelete
  3. vo Verone som bola v Juni, krása :)

    www.karissaworld.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. krása .. musí tam byť super. :)
    ale tie žuvačky .. brr :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. prečo? :D tie žuvačky sú podľa mňa super ;)

      Delete
  5. Zase jsi mě přinutila zavzpomínat na staré časy :-) Ty šatky jsou super!

    WorldByBella

    ReplyDelete