Thursday 14 February 2013

lásky, ktoré vám budú ležať v žalúdku.


Valentín. Sviatok zamilovaných. Čas, kedy by ste mali prejaviť svojím milovaným viac lásky ako zvyčajne. Čas, kedy máte možnosť ukázať svetu (pozdravujem susedov s ohňostrojom) ako veľmi svojho partnera/partnerku milujete. Čas, kedy by ste jednoducho mali spraviť niečo, čo počas iných dní pre svoju lásku nerobíte. Je jedno, či je tou láskou osoba, alebo osobnosť (cháp psík, mačička, morča, rybička, chameleón...). Len niečo nezvyčajné urobte!
Pokiaľ ste verní maličkostiam, potešia aj vynesené smeti. Ak by ste však radi niečo impozantnejšie, mám pre vás jeden horúci tip.

Hovorí sa, že láska ide cez žalúdok. Možno tadiaľ idú lásky platonické, lásky, z ktorých mávame vrásky, lásky detské, lásky úprimné či lásky naivné. Možno. No nepochybne, s určitosťou a celkom logicky môžem povedať, že tadiaľ ide láska k jedlu....
Preto si myslím, že jedným z najlepších spôsobov, ako tento "sviatok" osláviť, je vychutnať si dobré jedlo. 
Potešte svoje zmysly v Penzióne Fortuna v časti Popradu, v Spišskej Sobote. (Ako som to urobila dnes aj ja. Trvalo mi to celkovo dve a pol hodiny, čo je, myslím si, vcelku slušný výkon.) Gurmánsky zážitok, na ktorý len tak nezabudnete. "Jasať" budú nie len vaše chuťové poháriky, ale aj čuch, ktorý potešíte nepoznanými vôňami perfektného jedla či oči, ktoré dané jedlo, hotové umelecké dielo, budú hltať skôr než jazyk. (A vopred sa o tom môžete presvedčiť pri pohľade na fotky, ktoré ak nebudete mať chuť zjesť, tvrdím, ste bez žalúdka! :)) Jeden mladý muž mi povedal, že dobré jedlo je také, na ktorého chuť si viete aj s odstupom času spomenúť. Úprimne? Na jedlá z Fortuny do konca života nezabudnete a zamilujete sa doňho na prvý pohľad, na prvú chuť a na prvé zacítenie!
Ja som sa zamilovala...
Do ktorých konkrétne? 
Prečítajte si tu.









Môj favorit. :)



Love, peace and fashion (or food) Ivanka

A komu dávam za vinu moju novú lásku? Jedine šikovným rukám šéfkuchára Slavomíra Hrehorčáka.


5 comments:

  1. týmto príspevkom si mi urobila neskutočné chúťky :)

    ReplyDelete
  2. tei okuliare ti neskutocne pristanu,si tu strasne krasna :)

    ReplyDelete
  3. škoda že Poprad je odtiaľto tak ďaleko :) inak jedlo vyzerá lákavo :D

    môj blog:
    styllin.blogspot.sk


    ReplyDelete
  4. Není nad to poškádlit chuťové buňky. Moc ti to sluší u těch dvěří!

    ReplyDelete
  5. A prave dnes som sa vratila z Popradu, no dokelu :D

    ReplyDelete