Monday 18 February 2013

som nahý až na kožu.


“There are no ugly women in the world, just lazy ones”   Helena Rubinstein


Povedzme, že Helena má pravdu. Na svete nieto škaredých žien, iba takých, ktoré sú lenivé so sebou niečo urobiť. Nejde o to, zmaľovať sa ako kraslica, či "nacapať" na seba omietku, ktorá už pri slabšom dotyku opadáva ako tá na Rímskom koloseu. Menej je niekedy viac a pri dennom líčení to platí dvojnásobne. Bohužiaľ, na dennom svetle vidieť každú a jednú nedokonalosť, takže si aj na tom "menej" treba dať záležať. Áno, stačí málo, len to treba robiť s citom. ;) (Verte mi, farebná čiara medzi krkom a tvárou či centimetrová vrstva make-upu v kútikoch nosa, ktorá sa už-už odlúpne nevyzerá dva krát prirodzene.) Stačí podtrhnúť svoju krásu a zvýrazniť prednosti. 
Na tieto "zákroky" pomoc plastického chirurga potrebovať nebudete a dokonca neutrpí (závratnú) ujmu ani vaša peňaženka. Ja si na základné (dajme tomu nahé) líčenie vystačím s piatimi produktmi. 
Predtým, než začnem s jednotlivými krokmi, rada by som upresnila, že sa nepovažujem za extra znalkyňu či umelca v líčení, ale jednoduché a bežne "nositeľné" líčenie zvládam a rada by som sa o moje skúsenosti/nadobudnuté triky/odkukané fígle podelila. Od dnešného dňa by som chcela, aby sa príspevok tohoto typu stal pravidelnosťou aspoň raz v týždni. (Predpokladám, že si to budem nechávať na nedeľu.) Aj módne trendy v líčení sa menia a možno vám (s trochou šťastia) pomôžem, ako na ne. Ešte raz opakujem, nebudú to žiadne umelecké diela, len jednoduché líčenie, ktoré zvládne každá hravo sama. 
Dnešný príspevok je venovaný "základu" či "nahému líčeniu". Ide o pár jednoduchých krokov, ktoré zvládne každá a jedna z vás bez toho, aby sa musela niekoľko krát odmaľovať (milované očné linky!) a nezaberie to veľa času. Každé ráno mi to zaberie približne 7 minút a vždy to tvorí základ líčenia. (S menšími obmenami produktov, pretože záleží od toho, čo mám oblečené.)

V dnešnom príspevku ešte nie sú zahrnuté fotky jednotlivých krokov, no nabudúce pripojím aj tie.

Takže pekne poporiadku.
Predtým, než začnete, si nezabudnite dôkladne vyčistiť pleť! Nezabúdajte ani na dobrý hydratačný krém, ktorých je na trhu v dnešnej dobe veľmi veľa a každá z vás si určite nájde to, čo je pre ňu to pravé. 
Ak podstúpim tieto "predkroky", môžem sa vrhnúť na samotné líčenie. 
Ako prvý používam BB Cream od Biodermy. (Sensibio AR BB Krém)  Nemám veľmi problematickú pleť, no pár popraskaných ciev (vďaka zanedbávaniu dennodenného krémovania!) sa nájde. Tento BB Cream je fajn v tom, že "okamžite upokojuje začervenania a zabraňuje ich zhoršeniu a rozšíreniu" a "a dlhodobo pôsobí proti prechodnému a intenzívnemu začervenaniu spôsobeného vplyvom agresie (počasie, emócie, diéty, teplo atd.) i proti začervenaniu permanentnému (malé, viditeľné cievky)". Okrem toho má príjemnú, nevtieravú vôňu a dobre sa rozotiera. Nie je príliš hustý, ani príliš riedky a nezanecháva fľaky. 
Ďalším krokom je obočie. Bojím sa experimentovať, a tak ho len jemne zvýrazním obyčajným hnedým tieňom. Nepokúšam sa robiť nič viac, aby som nedopadla nejako takto.
Lícne kosti (ktoré sú v mojom prípade schované pod "líčiskami") "zvýrazním" ružovou lícenkou od MAKE UP FACTORY v odtieni číslo 27. Stačí jej naozaj málo, pretože ide len o to, aby mala tvár zdravší a sviežejší nádych. (Nanášam ju tak, že líca vtiahnem dovnútra a spravím "rybičku". Tak pekne vidím, kde sa nachádzajú lícne kosti, pozdĺž ktorých si lícenku nanesiem.)
Pokiaľ chcem zachovať prirodzený vzhľad, použijem špirálu od Maybelline NY, ktorej štetinky vyzerajú takto. Nanášam vždy iba jednu vrstvu, aby to vyzeralo prirodzene.
Nakoniec použijem balzam na pery, ktorý zanecháva pery vláčne a jemné. Často krát ráno vstanem a moje pery sú žalostne suché. V tých chvíľach tento balzam padne vhod viac, než čokoľvek iné!

A to je všetko. Look v štýle nalíčená-nenalíčená je hotový. 

V prípade akýchkoľvek otázok, máte miesto v komentároch, Formspringu či na mojej e-mailovej adrese petrusova.ivana@gmail.com.




Love, peace and fashion (or beauty) Ivanka

9 comments:

  1. máš pleť ako bábätko :O

    ReplyDelete
  2. Na té horní fotce, kde se usmíváš ti to neuvěřitelně sluší, ale na té druhé vypadáš strašně uměle a nepřirozeně. Když se podíváš na barvu svého obličeje a barvu svého krku, tak je tam veliký kontrast, chtělo by to jiný odstín make-upu. Nemyslím to zle. Nechci tě urazit. Tvé stránky jsou super, příspěvky mají úroveň. Jen tak dál.

    ReplyDelete
    Replies
    1. to je v poriadku. :) Ale keď si všimneš, je mi tam vidieť ešte aj rameno, ktoré má najtmavšiu farbu, čo je spôsobené vlastne uhlom, pod akým dopadá svetlo a pod akým je to fotené. :) Je to kvôli nasvieteniu. :)

      Delete
    2. Máš pravdu, je to tak. Sluší ti to :)

      Delete
  3. Ten citát není od Coco Chanel, ale od Heleny Rubinstein.

    ReplyDelete
  4. Teším sa na tipy :) inak toto je presne moja šálka kávy, líčim sa úplne rovnako ako ty, len niekedy podľa chuti pridám tenkú očnú linku alebo ceruzku, ktorú rozmažem tesne nad líniu rias.
    Budem sa tešiť na ďalšie príspevky.
    (inak si veľmi peknučká na tých fotkách , ale to ti asi píšem stále keď komentujem, tak pardón, že sa zase opakujem :))

    ReplyDelete
  5. pekný článoček :) mne občas ráno stačia aj 3 produkty, občas viac :) u mňa to väčšinou záleží od času, ktorý mám na prípravu do školy :D

    môj blog:
    styllin.blogspot.sk

    ReplyDelete
  6. To mas super, ked ti tak malo staci k tomu, aby si vyzerala skvele :)

    ReplyDelete