Tuesday 10 September 2013

možno som, možno nie som. ale určite budem.



Objavujú sa špekulácie, že som sa zmenila. (Najmä v súvislosti s hotpants či braletmi. viď. letné outfity.) 
Samozrejme, že som sa zmenila. Blogujem tretí rok a je prirodzené, že nebudem stagnovať a stáť na jednom mieste. 
Už nie som to 15-ročné dievčatko v ružovom tričku a "laksáčoch", ktoré si myslí, že zhltlo všetku múdrosť sveta a zásobuje vás "duchaplnými" príspevkami doplnenými fotkami z môjho ružového kráľovstva. Teraz, pre zmenu, som už 18-ročné dievčatko (niekedy v bralete či hotpants), ktoré si myslí, že zhltlo všetku múdrosť sveta a  zásobuje vás, parafrázujem "rečami zaobalenými do filozofie a pritom nehovoriace zhola nič ", doplnenými fotkami od Martina (sem-tam nejakého iného šikovníka ako Ľuboš, Ujo Jožko či Jurko). 
Ako vidíte, humor a cynizmus ma neopúšťa ani v "ťažkých" časoch. Ale teraz vážne.
Je pochopiteľné, že sa "zmeny" nebudú páčiť všetkým. Možno niekedy aj ja sama budem mať problém prijať ich, no trochu čerstvého vzduchu ešte nikomu nikdy nezaškodilo. Rastiem, vyvíjam sa, posúvam sa. Či už v súkromnom živote, nejakej tej pracovnej sfére, v názoroch či v móde. Možno práve vďaka tomu, že som do blogového sveta vhupla pomerne ako "mladé ucho", som sa pomaly, ale iste, dokázala posunúť o niečo vpred a naučiť sa nové veci. Kedysi som "pachtila" po nasledovníkoch a písala/prispievala pre to, aby prišli noví. Teraz to beriem úplne inak.
Čísla ma hrejú pri srdci, to áno, neviete si ani predstaviť, ako veľmi. Ale blogujem pre to, lebo ma to baví a stalo sa to súčasťou ako môjho, tak i života mojich blízkych. (Le ocko: Prišla ti poštou nejaká handra. Už som to aj otvoril. To budeš nosiť či to máme na podlahu?)
Už si bez blogu a všetkých tých vecí okolo neviem predstaviť svoj život. 
Ak by chcel niekto povedať, že blogovanie je životný štýl, tak by som sa bila za to, že je to blbina.
Nie je to životný štýl. Žijem tak, ako aj vy. Skôr je to vášeň a láska na celý život, ktorá sa vám vkradne do života a už sa vás nepustí. Vyžaduje si čas. Veľa času. Ale ak niečo naozaj milujete, nájdete si ho. Aj keby mal mať váš deň kvôli tomu 30 hodín. 

Napíšem niečo aj ku komentárom. Práve tie sú jedným z dôvodov, prečo sa dokážem posúvať. Často ma učia a pomáhajú mi. Priznávam, nie raz mám po ich prvom prečítaní chuť autora komentáru prefackať, no jeden-dva nádychy a razom sa na tom už len smejem a uvedomujem si, že niečo na tom predsa len bude. Veď každý sme nejaký a stále platí "sto ľudí, sto chutí". I keď, niekedy by stačilo prvotné emócie predýchať a razom by bolo všetko krajšie. Alebo si nechať zájsť chuť, lebo potom to vyzerá nejako takto: "prikovam peknu tanecnicu k rebrine nahu a polozim jej na obe palce na nohach 80kg zeleznu gulatinu na dve hodiny". (Naozaj?! Naozaj?! Naozaj?!)
Za každý komentár však ďakujem. (Teda, až za ten, čo je spomenutý vyššie. Ten je ozaj chorý a hodný psychiatrie.)
Kedysi som aj ja komentovala o 106. Teraz si vychutnávam príspevky bez toho, aby som niečo napísala a radšej si obľúbené ukladám do záložky. Preto si veľmi vážim, ak mi niečo napíšete a strávite na blogu o moment dlhšie. Veľké ďakujem všetkým vytrvalým komentátorom. (Aj tým občasným, aj tým príležitostným, aj všetkým.)


A kde som to začala?
Pri zmenách, všakže.
Bude to ťažký rok. Maturity, výber vysokej školy, voľba, či DE, CZ alebo SR, lúčenie sa s mnohými vecami, ktoré nechcem opustiť, zbohom ľuďom, ktorí sú pre mňa všetkým.
Ale zvládnem to.
Musím. 


Tak teda, poďme spraviť prvé kroky...

Ozaj, asi by to chcelo zmenu, čo sa týka designu. Nemám však žiaden nápad, čo a ako. Nejaké typy? Alebo kontakty na "šikovné" ručičky? 













Love, peace and fashion Ivanka

Topánky: New Look, Sukňa: Vintage, Košeľa: Vintage, Vesta: H&M, Kabelka: Z Talianska, Klobúk: H&M, Šatka: Second-hand, Opasok: Camaieu



12 comments:

  1. Text <3 najlepsi, najpravdivejsi, dokonaly. <3
    A my, tvoji verni obdivovatelia sme tu stale s tebou, chvalime, a ci kritizujeme, ale vzdy stojime pri tebe :)

    ReplyDelete
  2. moc nestíham, čítať text, takže som si preletela len fotky a outfit je geniálny :)

    andrea-magazine.blogspot.sk

    ReplyDelete
  3. vôbec si nevšímaj komentáre okolo tvojho braletu alebo hotpants...takto to na Slovensku proste funguje a ak vytŕčaš,hneď sa na teba pozerajú ako na blázna...podľa mňa slovenské ulice potrebujú ľudí ako ty,s odvahou experimentovať a hrať sa s módou,lebo o tom to celé je :) o zábave :D a naše zakomplexované slečinky v prvoplánových outfitoch sa môžu schovať a radšej nekomentovať :) ja ti držím palce a dúfam,že budeš inšpiráciou pre mnohé ďalšie baby a hádam sa to na Slovensku konečne v móde niekde pohne ;)

    ReplyDelete
  4. z tých fotiek úplne srší radosť! :o)
    a príspevok, pravdivý. občas až nechápem ako môžeš niečo tak úžasné, pravdivé a múdre zároveň napísať. nejde o to aby som podceňovala (božechráň) ale proste jedno pekné 18 ročné dievča a takéto texty.+ sa dokonalo obliekaš!:D

    ReplyDelete
  5. Iv <3
    sme v tom lúčení sa spolu :) tiež mám obdobie maturitneho ročníka, čaká ma lúčenie sa so školou, mestom a snáď aj slovenskom :)
    jednoznačne ti držím palce, aby si si vybrala správnu vysokú :) a nech už budeš v nemecku alebo česku, stále zostaneš pomocou tvojho blogu pre mňa inšpiráciou :)

    ReplyDelete
  6. si krásna. príspevok je super, veď ľudia sa menia. dospievajú, naberajú na múdrosti, je to pochopiteľné :).

    Zara White design

    ReplyDelete
  7. Ja som si istá, že ty si poradíš a potreba zmeny je možno len taký momentálny pocit. Veď si stále iná a stále úplne úžasná a stále sa posúvaš a meníš. Konečne niekto, kto vie vyčariť úžasné, vkusné outfity s fantáziou bez toho aby si bola dennodenne navlečená v rifliach (aj keď ich vôbec nezatracujem a keď nájdem také v ktorých podčiarknem prednosti mojej postavy, tak ma to fakt poteší). Pre mňa si inšpiráciou, aj keď ani nechcem povedať o koľko som staršia :-( Vzhľadom na vek by som už také hotpants na seba nedala, keďže už musím trochu byť za dámu, ale v mnohom ma inšpiruješ osmeliť sa a osviežiť svoj šatník.

    ReplyDelete
  8. Držím ti palce se vším, co tě čeká. Tvůj blog se mi moc líbí a už jsem ti psala, že jsi nejkrásnější v blogosféře. Navíc umíš bezvadně psát, což ti upřímně závidím. Máš vždy úžasné outfity, ale přiznám se, že tento je první, který se mi nezamlouvá.

    ReplyDelete
  9. tieto "zmeny" sú vždy k lepšiemu, len tak ďalej. matury a vyber školy-good luck! zmena designu k tomu len že "sto ludi sto chutí". ja som skor minimal takže za mňa bez kvetiniek :D inak pohoda, pekný deň!
    btw celkom by ma zaujmal článok, že ako a v čom ti blogovanie "zmenilo život". určite sa na veci v každej oblasti života pozeráš inak, veľa to má do marketingu a promotingu ale aj pr a podobne.. mohlo by to byť zaujmave :)

    ReplyDelete
  10. krasny blog zboznujem ludi ako ty je nas strasne malo super zmysel pre modu ziadna klasika extravagancia proste nemam slov

    ReplyDelete
  11. Ivanka tvoj text je pravdivy,outfit prekrasny a zmena je zivot.Si mlade,krasne a v prvom rade mudre stvorenie,ktore robi veci uplne inak a to oceni iba malo ludia.Ale robis to s laskou a radostou.Veelka vdaka za tvoj blog,za teba a tvoje myslienky.

    Mas moj velky obdiv.

    S pozdravom Paricia Patty

    ReplyDelete
  12. love it :) great hat :)
    https://www.facebook.com/fashiondisease?fref=ts
    http://fashiondiseaseeee.blogspot.com/

    ReplyDelete