Thursday 10 October 2013

volám sa Ivana a som shopaholic. ahoj, Ivana...


Keď som bola menšia, kupovala som si všetky čísla časopisu "Kamarát" a vystihovala som si obrázky speváčok, skupín, Rickyho Martina (bol tak super, že si zaslúži vlastnú podskupinu) a herečiek. Následne som ich triedila a zakladala do obalov. Každá a jedna "osobnosť" mala svoju vlastnú záložku a v nej obrázky odvšadiaľ, čo sa dalo postrihať. Následne sme si ich v škole vymieňali a predbiehali sa v tom, kto má viac "Rosalindy" či "Britney Spears". (Kto si pamätá Rosalindu, ruka hore!) Celý zakladač bol hrubý asi ako enycklopédia celej ríše zvierat a vážil asi sto kíl. Ale hrdo som si ho niesla pod pazuchou vždy, kedy som sa chcela mojou zbierkou popýšiť. Zlaté časy, čo vám poviem...
Neskôr nasledovali servítky. Tri krabice mi ešte dnes ležia pod posteľou a vždy, keď si ich čas od času prezerám, spomeniem si na to, aké super bezstarostné obdobie to bolo. Servítky so všetkými motívmi, aké si len viete či neviete predstaviť, od klasických Vianočných, cez "hotelové", až po Spider-Mana či "Bleska McQueena." 
Servítky však po čase stratili na význame (ako všetko, čo stratí vekom svoje čaro) a prišlo niečo nové.
 Niečo lepšie a návykovejšie.

Nerada to priznávam, ale všetkým okolo mňa je to viac než jasné, takže asi nebude až tak veľmi šokujúce (ako pre koho, všakže :)), ak to poviem i nahlas.
Som zberateľ. Zberateľ oblečenia, topánok, šiat a doplnkov.
Skriňa mi praská a hrozí, že sa police čochvíľa prelomia, krabice s topánkami sa kopia v pivnici a hrozí, že každú chvíľu "vežičky" spadnú, tyče s kabátmi sa prehýbajú a vždy, keď tam zavesím niečo nové, sa modlím, aby to "nerachlo". 
O bižutérii a šperkoch nehovoriac. Chaos a anarchia.
To mi však nezabránilo v tom, aby som si z Persunmall objednala tento skvelý náhrdelník! Videla som krásne výrazné náhrdelníky v Zare, no 30+€ sa mi zdalo za náhrdelník, ktorý časom tak či onak sčerná, trošku priveľa. Tak som si vybrala tento. :) 


Aj keď viem, že všetkého veľa škodí a niekde musí byť "koniec", nie a nie presvedčiť samú seba v obchode, že práve tú vec nepotrebujem!
Keď je to všetko také krásne! A ešte sa k tomu vždy pridá fakt, že každá vec má svoj potenciál a viem, že sa dá nejako využiť...

Asi pôjdem na terapiu... 
Inak si neviem predstaviť, ako sa o tok budem baliť na intrák. Naozaj nie...

(Všetci vieme, že na terapiu nepôjdem. A keď sa budem baliť, tak jedine so "sťahováckým" autom.)

Aká je vaša "diagnóza"? :)










Love, peace and fashion Ivanka

Topánky: F&F, Sukňa: Second-hand (H&M), Sako: H&M, Top: Second-hand, Kabelka: Orsay, Okuliare: Gate, Náhrdelník: Persunmall.com, Hodinky: Swatch



12 comments:

  1. Krásna sukňa :-)

    ReplyDelete
  2. krásny outfit, veľmi ti pristane

    http://andrea-magazine.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  3. Ten náhrdelník je mňamózny, presne podľa môjho gusta . Myslím, že zdieľam podobnú diagnózu, kedysi som viedla najmä topánkami ale slušne sa to vyrovnalo aj v iných oblastiach. A sťahovanie / balenie nezávidím, absolvovala som si to tento rok. Čo ti poviem, moje spolubývajúce, ktoré prišli s 2 kuframi si zo mňa doteraz robia srandu (keďže ja som mala dva veľké kufre, jeden malý a tri cestovné tašky...). Takže chápem a zdieľam pocity a diagnózu :)

    ReplyDelete
  4. Tak toto je fakt krásne! :)
    S časopisom Kamarát som to mala podobné, dokonca aj teraz by som ešte asi niekde našla tie povystrihované fotky :D

    ReplyDelete
  5. Víš, milá Ivanko, kdy nastane konec? Až se pobalíš na ten "intrák", a zjistíš, že penízky na hadry a doplňky se musejí taky vydělávat a nebudou lítat z kapsy rodičů donekonečna:) Rada z vlastní zkušenosti a zcela zadarmo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem za radu do života. Určite si to zapamätám. Asi by som na to sama neprišla. ;) :)

      Delete
  6. Ivanka,

    Krasny outfit ako vzdy :)
    prosim ta ake mas skusenosti s nakupovanim z Persunmall? maju kvalitne veci? nemusis platit clo?

    dakujem,
    Martina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja mám len pozitívne skúsenosti. :) Tým, že som v "blogerskom" programe, môžem si každý mesiac vybrať nejakú vec do určitej hodnoty, ktorú potom prezentujem i na blogu. Neviem, ako je to s CLO-m, no ja som ho neplatila ešte ani raz. Veci sú kvalitou veľmi dobré, čo som bola prekvapená, pretože tie veci sú z Číny, mnohokrát napodobeniny vecí z reťazcov ako H&M, Zara, e-shopu ASOS a pod., takže som automaticky očakávala, že to budú "šmejdy". No nie je to tak. Sú naozaj kvalitné, z dobrých materiálov a veľkostne vyhovujúce. :) Len si treba dať pozor na tie rozmery vecí. Ja nosím XS/S a odtiaľ som si neraz objednávala M-ko. :)

      Delete
    2. Dakujem :-) idem vyberat :-)

      Martina

      Delete
  7. Ja som si tiež prešla érou vystrihovania z časopisov a zbieraním servítok :D
    Oblečenia ale až tak veľa nemám :D

    ReplyDelete