Sunday 15 December 2013

hračky pre dievčatá (a chlapcov) Vol. II (Asus Memo Pad 10)


 Kto ma sleduje už dlhšie, vie, že sa rada hrám. Na niekoho, na niečo a hlavne s niečím. Keď som bola menšia, zbožňovala som bábiky Barbie (a.ka. bárbiny) a žltočervené autíčko na odrážanie, v ktorom som takmer udusila tri lienky (to je ale iný príbeh, o ňom niekedy inokedy). Nikdy som sa nenudila a vždy som si dokázala nájsť "zábavku", ktorou som trávila voľný čas. Postupom času sa moje priority zmenili a ja som "presedlala" z bábik Barbie a "odrážadla" na iné radosti. Posunula som sa o level vyššie a miesto "bárbin" som v ruke so sebou ťahala...
Ale kdeže. Žiaden vyšší level. Len "vytuningované" Barbie s ešte dlhšími nohami, obrovskejšími očami a hustejšími vlasmi, ako mali predtým. (Bola to nejaká špeciálna edícia. Keby som nebola lenivá, možno by som sa šla pozrieť aj do krabice, kde ich mám dodnes uložené, ako sa presne volali, no, ako na potvoru, lenivá som, takže nič nebude. Okrem toho, koho to zaujíma?) Tak som sa hrala, hrala a hrala. Každý deň bola z mojej Barbie "iná žena" a potom, niekedy v mojich XY rokoch (neviem presný údaj), som všetky moje iné ženy odložila do krabice a už som ich nevytiahla. 
Stala sa zo mňa "velká holka", ktorá sa rada hrá s nulovým súčtom (kecám, poker ani šach hrať neviem), s tieňom (všimli ste si, ako smiešne vyzerá tieň, keď máte na hlave čiapku s brmbolcom? nejako takto  :D), s ohňom (som predsa dáky Baran) a tiež s technikou. Či už sporák, rúra, počítač alebo XBox, všetko má svoje čaro. A vďaka pokrokom a novinkám na trhu, sa môžem dnes hrať i s tabletmi či inými hračkami pre dospelých a násťročných (myslím, že deťom do ruky nepatria, ale pokrok/lenivosť rodičov/snahu zbaviť sa detí nezastavíš).

Pár mesiacov dozadu som mala na hranie vypožičaný MeMO Pad od Asusu, ktorému som dala meno MOMO a o tom, ako sme sa spolu "hrali", som písala i článok.
Tentokrát som do ruky dostala novú hračku.  
Dala som jej meno Pinky (hádajte prečo) a je tiež z rodinky MeMO Pad-ov od Asusu. 

Hrali sme sa spolu viac ako týždeň a ja by som vám rada priblížila, ako nám bolo spolu dobre (resp. čo sa mi na nej/ňom páčilo). Technické parametre a podobné veci, tak do toho "zabŕdať" nebudem. Mňa, ako ženu (bez urážky), tieto veci veľmi nezaujímajú. Stačí mi údaj o kvalite fotoaparátu, miesto na disku a vzhľad. Jednoducho, ak to ulahodí môjmu oku, je to paráda.

A veruže to v prípade Asus MeMO Pad 10 (ME102A) paráda aj je! Má nádhernú ružovú farbu (dostať ho i v bielej a modrej, avšak, načo iné farby, keď môžeme mať ružový?!) a jasný 10-palcový displej, ktorý zobrazuje farby ozaj parádne. Je vybavený dvoma reproduktormi, vďaka ktorým znie hudba veľmi čisto (rozumej: žiadne šušťadlá a brumadlá miesto pesničky, ale naozaj hudba, v ktorej počuť nástroje i spev) a skvelou 5Mpix zadnou kamerou, pri ktorej môžete pri fotení využiť i viacero skvelých efektov, ktoré spravia vaše fotografie ešte viac zaujímavejšími. (Má taktiež prednú kameru s rozlíšením 1,2Mpix, aby váš Instagram účet disponoval i dostatočným počtom "selfies".) Klasicky disponuje všetkými funkciami, ktoré potrebujete (a možno aj nepotrebujete) k lepšiemu životu. Socializácia za pomoci sociálnych sietí, jednoduché a rýchle zdieľanie fotografií či iných dokumentov, priestor pre skvelé aplikácie vyvinuté pre Android, SuperNote Lite pre vaše poznámky, náčrty či čarbanice, skvelý procesor pre rýchlu grafiku. Pracuje sa s ním veľmi efektívne a rýchlo, je prehľadný a na ovládanie a obsluhu dostatočne jednoduchý pre každého. Dobre padne do ruky, nešmýka sa a váži iba 522g (pre predstavu: hlavu by ste ním nikomu nerozbili). A čo je najviac, je ružový!

Ak by ste sa ma opýtali, či by som Vám jeho kúpu odporučila, tak poviem určite áno. Veľmi sympatická a štýlová hračka so skvelými funkciami a krásnym dizajnom. Ako darček pod Vianočným stromčekom určite poteší nejednu dámu/slečnu a vyčarí úsmev na perách. 

Ozaj, spomínala som už, že Pinky je ružový? 











Môj unavený a unudený Pouík. 






Love, peace and toys Ivanka







8 comments:

  1. Páni, niečo podobné už dlhšie hľadám :)))

    ReplyDelete
  2. nevieš približnú cenu v kamenných obchodoch?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuším okolo 270€. ale nie som si istá.

      Delete
  3. Ja Asusu nejako nedôverujem...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. neviem, čo je na Asuse zlé

      Delete
    2. Veľa je na ňom zlého :D

      Delete
    3. všetko má svoje chyby, bože, ukáž mi vec, ktorá nie

      Delete