Sunday 12 January 2014

hey, i found your nose. it was in my business again.



Celý život, už od mala, som mala krátke či polodlhé vlasy. V škôlkarskom veku moja mamina podliehala trendu "fontánka", neskôr presedlala na 5 rovnakých pramienkov zopnutých štipcami, pri nástupe do školy som mala zapletaný cop. Klasické "konské chvosty", zapletané vrkoče, dva copy á la Pippi, francúzske vrkoče, účesy, ktoré na sprevádzali celým prvým stupňom základnej školy. Potom prišlo obdobie "vzdoru" a túžby po zmenách. Dala som si ostrihať ofinu, pričom na temene hlavy som mala krátke ostrihané vlasy, čo nápadne pripomínalo vrabca. Vlasy neskôr dorástli a keďže to opäť raz chcelo zmenu, vyhrala rovná ofina! To, že sa mi vtedy vlasy točili a vlnili, ma vtedy veľmi netrápilo. Hlavné bolo, že som mala ofinu!!! (Časy to však boli dobré.) V tom čase som mala aj po prvý krát nafarbené vlasy. Potom sa skracovalo, vlasy dorastali, prišla fáza "užsavživotenedámostrihať", neskôr, aby sme náhodou túto fázu nezažívali do konca života, som sa znovu dala ostrihať a tak sa to točilo stále dookola.
Vlasy mi dlhšie ako po lopatky nikdy nedokázali narásť, pretože neboli a ani nie sú na to stavané. Takže sa musím uspokojiť s tým, čo mám a využívať to vo svoj prospech, ako najlepšie viem.
Čo je však super, dnes je už nespočetné množstvo možností, ako sa vlasy dajú upravovať, strihať, žehliť, natáčať, česať a "dopĺňať" tak, aby sme boli spokojné.
V rámci spolupráce s firmou Nanicvlasy.sk, ktorá ponúka rôzne druhy clip-in príčeskov, si môžem raz za čas plniť sen a vyskúšať si, ako sa cítia slečny s dlhými vlasmi (a že vám tie vlasiská závidím!).
Moje príčesky mi farebne sadli dokonale. Ich aplikáciu som zvládla za pár minút a na hlave mi bez pohnutia vydržali celý deň. Kvalitou sú perfektné a už teraz viem, že som sa do nich zamilovala!

Okrem toho, že som sa stala hrdou majiteľkou dlhých vlasov, budem na blog stránky Naničvlasy.sk písať i nejaké tie príspevky. Už v najbližších dňoch si budete môcť prečítať prvý úvodný článok, v ktorom sa dozviete, čo (ne)podstatné sa budete môcť vďaka mne naučiť. Pokiaľ sa chytáte za hlavu s myšlienkou: "No čo už len nám môže tá nádhera poradiť!", pokojne sa chytajte. Ale myslím, že je pár vecí, s ktorými by som vám mohla ohľadom vlasov poradiť. Mamina pracuje pre firmu, ktorá zabezpečuje predaj a distribúciu značiek Redken, Matrix a L'Oréal do profesionálnych kaderníckych salónov, takže k nejakým tým informáciám a najkvalitnejším produktom ohľadom starostlivosti o vlasy prístup mám, takže keep calm. :) (Keby som chcela, tak by som tiež mohla mať vlasy ako z reklamy, ale keďže som lenivec a nechce sa mi tráviť nad tým čas, tak sú nanič.)

Čo povedať k outfitu? Že "allinblack" sa na blogu často neobjavuje, tak to môže byť pre niekoho nezvyk. Ale celočierne outfity nosievam. Najmä v zime. V čase, kedy sa mi nechce príliš rozmýšľať nad tým, čo si obliecť, vyhraje vždy čierny rolák, čierne kožené nohavice, čierne čižmy nad kolená a čierna bunda, ktorými sa nedá nič pokaziť a pohodlie mám zaručené.
Keďže v piatok, kedy som mala outfit na sebe, bolo pomerne teplo, mohla som tieto zimné kúsky vymeniť za niečo tenšie, so športovejším akcentom.
Obľúbené "conversky" v pôvodne bielej farbe (momentálne sú všetko, len nie biele), v ktorých by som mohla prejsť celý svet a nič by ma nebolelo, neodrelo, netlačilo, doplnené jednoduchými čiernymi kúskami, pričom trochu farebnosti som dodala červenými rukavicami a rúžom. (Chcela som sa vyhnúť efektu: "Idem vykradnúť banku", ale asi sa mi to aj tak veľmi nepodarilo. :D)
Každopádne, asi najpohodlnejší outfit ever, ktorý mi určite prirastie počas teplejších a lenivých dní k srdcu.

Čo si obliekate v lenivé dni vy? A čo hovoríte na tenisky? Mne sa v poslednej dobre nesmierne zapáčili tieto (ich farebná škála je veľmi široká a človek, keď ich vidí, nevie, ktoré sa mu páčia viac), tak som zvedavá, či sa mi ich podarí niekde zohnať.

Majte úspešný týždeň. :)







Bonusové instagramové.





Love, peace and fashion Ivanka

Tenisky: Converse. Taška: H&M, Rukavice: Poľsko, Sako: Orsay, Rolák: ťažkopovedať, Náhrdelník: vintage z USA, Čiapka: River Island, Legíny: AA, Clip-in: naničvlasy.sk

19 comments:

  1. Och dievča, pôsobíš tak nádherne živo a zdravo. Si veľmi pekná a outfit jednoznačne nápaditý ;)

    ReplyDelete
  2. Úplne úplne najmega !

    Taká iná si, ale veľmi ti to pristane :)

    ReplyDelete
  3. Určite ti vlasy dorastú Ivka :) chce to čas. Mala som taktiež po ramená a po dvoch rokoch ich mám už po zadok. Mala som neskutočnú dilemu,keď podla kaderníčky tie 2 cm bolo asi 10 cm! Ale dorástlo,našťastie. Dlhé ti veľmi pristanú a určite to aspoň skús :) outfit sa mi veľmi páči :)

    ReplyDelete
  4. dlhé by ti teda riadne išli! :)

    ReplyDelete
  5. dokonalý outfit!!! A vyzeráš krásne!:)

    http://lindatayllor.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  6. S tým dorastaním a strihaním sme na tom rovnako :)
    Mne sa k tebe ale viac hodí tá tvoja dĺžka bez clipov. Vyzerá to elegantnejšie a to k tebe ide podľa mňa viac ;)

    http://blondava-potvora.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Parádňacké vlasy! Normálne neverím, že nie sú tvoje :) Outfit je super

    ReplyDelete
  8. Ak ti môžem poradiť tak foť outfity trochu z bližšia, napr. detaily, alebo polku tela, lebo takto ti nie je vidieť náhrdelník, čiapku alebo make-up ktorý máš určite nádherný:-)

    ReplyDelete
  9. Perfektní outfit a skvělá inspirace :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/01/muj-prvni-missha-box.html

    ReplyDelete
  10. tento čiernočierny outfit ma dostal...ja osobne síce čiernu nosím nerada, ale takto to supersky vyzerá...a tie ružové nike tenisky sú the best! ja mám tie isté, len v tyrkysovej modrej, na behanie a cvičenie :)

    ReplyDelete
  11. ja som nikdy fontánku nemala, sestra áno :D hah

    http://camomille-sign.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  12. Legíny nejsou náhrada kalhot a takhle lesklý legíny už vůbec ne. Bylo by to hezké. Takhle je to cheap.

    ReplyDelete
  13. aku farbu clipov si zvolila?

    ReplyDelete
  14. preco odpovedas iba na komentare, ktore sa Ti hodia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. odpovedám vždy na tie, v ktorých je otázka (:

      Delete
  15. Nie som fanusik legin, ale vyzera to dobre :)

    ReplyDelete