Sunday 30 June 2013

hračky pre dievčatá. (ASUS MeMO Pad)




Boli časy, keď sme sa ako dievčatá hrávali s bábikami. (Poniektoré s autíčkami, ale to je samostatná kategória. No offence.) No tie časy sú preč. Teraz sme už predsa "velké holky" a na hranie nám slúžia iné veci, všakže. Niektoré máme rady hrátky s ohňom (skúste sa stotožniť s touto metaforou bez akéhokoľvek podtónu), iné sa rady realizujeme v oblasti líčidiel, no a vďaka pokrokom, ktoré dnešná doba núka, sa z nás veľmi ľahko môžu stať aj technické typy, ktoré majú rady hry s technikou. Bielou či čiernou, na tom nezáleží. Hlavné je, že nás to baví. 

Ja som na takéto "hranie sa" a skúšanie, čo všetko najmodernejší svet ponúka, dostala MeMO Pad od ASUSu. Ako viete, mám úchylku nazývať svoje technické hračky menami, a tak ani MeMO Pad nie je výnimkou. Aj jemu som dala meno, samozrejme, ako vždy, veľmi originálne. Nazvala som ho MOMO. (Pozor na moju kreativitu! Zmenila som až jedno písmeno z jeho originálneho názvu. :P)

MOMO je šikovný fešák. Je možné ho zakúpiť v bielej, ružovej a sivej, čo sú pre mňa veľmi atraktívne farby. Môj MOMO je biely a pôsobí veľmi elegantne. Jeho biely povrch štruktúrou podobný golfovej loptičke ma dostáva do kolien a nemôžem sa zbaviť jednej "úchylky". Stále po ňom prechádzam prstami a skúšam, či sa jeho povrch nezmenil. (Aj keď, pochopiteľne, viem, že sa nezmení ani dnes, ani zajtra, ani nikdy. No viete, uistiť sa musím.) Je super drobný (má 7" displej a je veľmi ľahučký), takže padne priamo do ruky a môžem ho kedykoľvek zbaliť so sebou. Čo sa týka operačného systému, využíva Android™ 4.1 Jelly Bean a ponúka mnoho možností sebarealizácie. Vďaka MyPainter sa konečne môžem tváriť, že viem kresliť (síce podobne ako v škôlke, no lepšie ako nič, všakže :)), v SuperNote Lite si môžem veľmi rýchlo zapísať všetko, čo potrebujem a vďaka prednej kamere sa môžem fotiť do nemoty (viete, Instagram je potrebné pravidelne zásobovať novými fotkami :D). Má krásne farby a skvelý zvuk, takže sa na ňom skvelo pozerajú obrázky i videá. A čo je úplne najviac, je čítanie, listovanie a prezeranie blogov...
 :)

Ak uvažujete nad niečím podobným či dokonca priamo nad MeMO Padom, neváhajte. Priznám sa, že mám doma klasický tablet (ten z tých prvých, rozmerovo väčších) a bola by som ho vymenila za MOMA. Predsa, je menší a ruku na srdce, i štýlovejší. 
A okrem toho, keď ho mám v ruke, cítim sa tááák dôležito. :)













Love, peace and toys Ivanka

9 comments:

  1. Ja sa cítim dôležito kvôli iným veciam, určite nie kvôli tabletu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Myslím, že blogujem a píšem dosť veľa a dlho na to, aby ste už ako čitatelia vedeli odhadnúť, ako som to myslela. ;) A ak nie, tak sa ospravedlňujem, ak som niekoho tou vetou pohoršila. Samozrejme, mám v živote iné hodnoty než tie materiálne. ;)

      Delete
    2. samozrejme, že sme to pochopili, ten smajlík na konci a štýl vety vyjadril jasne dávku nadnesenosti tvrdenia ... niekto ale mal potrebu si rypnúť.

      Delete
  2. Tie okuliare sú smiešne na tebe a aj vôbec... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ale vďaka nim vidím aj za roh. :P :) (cháp: viac ako na meter. :))

      Delete
    2. ja si naopak myslím, že okuliare sú perfektné a Ivanke pristanú aj tvarovo aj farbou. Nerozumiem tiež čo je na nich akože smiešne.

      Delete
  3. No myslím,že mnohí pochopili pojem "hračky pre dievčatá" úplne inak,ako to bolo myslené. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja viem. a rátala som s tým, keď som to písala. :)

      Delete
  4. Všetci čo ťa čítame pravidelne a myslím že aj tí, čo ťa čítajú prvý krát, to pochopili ale že úplne a s prehľadom ( narážam na komentár tam hore )
    Mám rada tvoj štýl písania, niekedy určitú iróniu a taktiež malý sarkazmus, vie to človeka pobaviť, zaujať a tiež ho prinútiť aby sa zamyslel.
    A len sa cíť "dôležito", pristane ti to :-))

    ReplyDelete